Ion Cîlea falimentează CET Govora

duminică, 27 ianuarie 2013

Ion Cîlea falimentează CET Govora

• liderii de sindicat de la CET Govora pregătesc ample mişcări de protest şi solicită reîntoarcerea lui Mihai Bălan în funcţia de director general

Muncitorii de la CET Govora sunt total nemulţumiţi de modul defectuos în care a gestionat Ion Cîlea, preşedintele Consiliului Judeţean Vâlcea, relaţia CET Govora ÔÇô Oltchim. În inconştienţa sa eroică Ion Cîlea a dus în pragul falimentului CET Govora care nu va putea recupera banii datoraţi de Oltchim pe energia electrică. Și este vorba de peste o mie de miliarde de lei. Din surse sigure am aflat că liderii de sindicat de la CET Govora pregătesc un miting de proporţii. Locul de desfăşurare: spaţiul din faţa Consiliului Judeţean Vâlcea. Oamenii sunt exasperaţi de imixtiunile aberante ale lui Ion Cîlea în problemele CET-ului. “Din cauza lui Cîlea nu vom primi salarii mărite şi ni se vor tăia tichetele de masă şi primeleÔÇ£ ÔÇô ne-a declarat sub protecţia anonimatului unul dintre liderii de sindicat. Liderii de sindicat de la CET Govora pregătesc mişcări de protest ample şi solicită reîntoarcerea lui Mihai Bălan în funcţia de director general. Muncitorii CET-ului sunt nemulţumiţi de modul în care a fost condusă unitatea economică în ultimele luni.

Consiliul Judeţean a mandatat la 19 septembrie 2012 reprezentantul judeţului Vâlcea în AGA de la CET Govora să aprobe furnizarea energiei electrice către Oltchim SA din producţia CET Govora pentru consumul de la SC Oltchim şi pentru funcţionarea a încă 33 de agenţi economici. Ulterior, printr-o altă hotărâre a Consiliului Judeţean din 31 octombrie, s-a aprobat suplimentarea puterii electrice livrate de CET Govora către Oltchim de la 11 MW/oră cu încă 31 MW/oră, până la 12.11.2012, adică 14139 MW/oră. La această dată, datoria OLTCHIM către CET Govora este de 1300 miliarde lei vechi (!!!), bani de la care CET-ul poate să-şi ia ADIO odată cu intrarea combinatului chimic în insolvenţă!

Iresponsabilitatea lui Cîlea

Iată ce scria “Ziarul de VâlceaÔÇ£ în noiembrie 2012: Angajaţii CET Govora trebuie să ştie ce li se pregăteşte de către oamenii politici iresponsabili! Preşedintele Consiliului Judeţean Vâlcea, Ion Cîlea, poate falimenta societatea de distribuţie a agentului termic în municipiul Râmnicu Vâlcea, CET Govora. Din considerente exclusiv politice Cîlea a dispus furnizarea de energie electrică GRATIS combinatului OLTCHIM de către CET Govora. Măsura este ABERANT─é şi ABUZIV─é în aceste vremuri de criză şi poate provoca colapsul economic la unul dintre puţinii agenţi economici care mai funcţionează pe Platforma Industrială Sud Râmnicu Vâlcea. Adevărul este că se doreşte de către actuala Putere politică susţinerea în mod artificial “în viaţăÔÇ£ a unor instalaţii din Oltchim pentru a traversa campania electorală fără incidente sindicale şi de altă natură la combinat. CET Govora nu poate furniza energie electrică la nesfârşit fără a încasa vreun bănuţ, ar fi un NON SENS ECONOMIC, care ar duce inevitabil la FALIMENT!

Dacă CET Govora ar ajunge în situaţia nefericită de a sucomba financiar, populaţia municipiului Râmnicu Vâlcea ar rămâne fără apă caldă şi căldură, ca să nu mai vorbim de miile de vâlceni care nu vor mai avea locuri de muncă. Să dea Dumnezeu să nu fie aşa!┬á

Groparul CET-ului

De asemenea, “Ziarul de VâlceaÔÇ£ a publicat în luna septembrie 2012 următorul articol:
Preşedintele Consiliului Judeţean Vâlcea, Ion Cîlea, promovează şi forţează angajările pe criterii politice şi de nepotism la unul dintre puţinii agenţi economici care mai funcţionează bine în judeţul Vâlcea: CET Govora. Această subordonare (principalul acţionar al CET este CJ) se dovedeşte, pe zi ce trece, o piatră de moară la gâtul producătorului de energie electrică şi în acelaşi timp furnizor de agent termic. Surse din interiorul CET-ului, Departamentul Resurse Umane, ne-au confirmat faptul că în ultimii ani, prin dispoziţia directă a preşedintelui CJ şi PSD Vâlcea, Ion Cîlea, la CET Govora s-au angajat peste 100 de persoane, oameni care nu au nici în clin, nici în mânecă cu activitatea acestui agent economic. Principala calitate a acestor ipochimeni este aceea de lipitori de afişe în campania electorală a lui Ion Cîlea. Nu era nici o problemă dacă la CET s-ar fi angajat oameni competenţi, specialişti în domeniile de activitate ale principalei societăţi comerciale de pe Platforma Industrială Sud a municipiului Râmnicu Vâlcea.

În mod inconştient şi chiar barbar pentru productivitatea şi eficienţa CET-ului, Cîlea şi acoliţii săi au forţat continuu mâna conducerii agentului economic aflat în nefericita ipostază de subordonare. Cei mai mulţi angajaţi pe criterii politice vegetează prin birourile CET-ului şi la Direcţia de Termoficare Urbană. Ei freacă efectiv menta şi primesc aiurea-n tramvai salarii destul de consistente. Mai mult decât atât, Cîlea şi-a băgat coada şi-n societăţile comerciale externalizate din CET Govora: Servcet şi Prelcet. Aici nu a întâmpinat nici un fel de rezistenţă având în vedere faptul că la conducerile celor doi agenţi economici se află doi yesmeni cu carnet roşu de partid în buzunare. Un exemplu simplu: angajarea pesedistului Costi Rădulescu pe post de mare director, cu maşină de la firmă, la scara casei.

Ca şi cum nu ar fi fost de-ajuns că Ion Cîlea a transformat CET Govora în SRIPLM (societate de recuperare a incompetenţilor politici fără loc de muncă), mai nou a început să-şi bage nasul în politica de resurse umane a instituţiei şi deputatul Cristian Buican, preşedintele PNL Vâlcea. Buican îl copiază pe Cîlea şi a sugerat angajarea la CET Govora a unor politruci galbeni, chiar în coasta conducerii societăţii. Cîlea şi Buican au sufocat efectiv organigrama CET-ului cu zeci de indivizi(zde) care nu au ce căuta într-o astfel de întreprindere! Dacă ar fi luaţi la bani mărunţi, punem pariu că aceştia nici nu ştiu exact care este profilul de activitate al CET Govora. Toţi aceşti trântori politici sunt ţinuţi în spate de marea masă a specialiştilor tăcuţi şi fără susţinere politică din CET. Cu alte cuvinte, în timp ce trântorii dorm la serviciu, adevăraţii specialişti muncesc de le sar capacele pentru a acoperi atât propriile salarii, cât şi pe cele ale trântorilor.

Acest tip imbecil de aşa-zisă politică socială va crea, mai devreme sau mai târziu, probleme financiare CET-ului. Dar se pare că pe Ion Cîlea îl doare în cot de acest lucru. De curând, preşedintele CJ a insistat pe noi angajări pentru că, vezi Doamne, are datorii din campania electorală. Cîlea trebuie să stopeze aceste practici extrem de păguboase pentru Perla Coroanei - CET Govora, dacă nu vrea să rămână în istoria judeţului cu porecla: Cîlea Groparul CET-ului. Și pentru a demonstra că deţinem informaţii exacte ale angajărilor politice, mai dăm un exemplu: Cristian Iliescu, finul liderului PNL Cristian Buican, este mai nou consilierul directorului Cocleţ de la Termoficare Urbană. Ce mama naibii tangenţă are Iliescu cu activitatea de termoficare? Ce sfaturi îi poate da ipochimenul respectiv inginerului Cocleţ, pe teme de termoficare urbană?

(Tiberiu Pîrnău)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

  • PUBLICITATE

  • https://www.mocanuvicentiu.ro/
  • PARTENERI MEDIA

  • © 2024 Ziarul de Valcea. Toate drepturile rezervate.

    Web Design by DowMedia

    Ne gasiti si pe