Dan Georgescu, patronul de la SC Govora SA, îşi supraînalţă averea cu bani de la CET Govora şi binecuvântarea lui Ion Cîlea

duminică, 20 ianuarie 2013

Dan Georgescu, patronul de la SC Govora SA, îşi supraînalţă averea cu bani de la CET Govora şi binecuvântarea lui Ion Cîlea

Patronul societăţii de construcţii SC Govora SA din Râmnicu Vâlcea, Dan Georgescu, este prieten la cataramă cu preşedintele Consiliului Judeţean Vâlcea, Ion Cîlea. Această prietenie este mai mult decât evidentă dacă stăm şi analizăm lucrările din judeţ finanţate în ultimii ani de Consiliul Judeţean Vâlcea. Nu-i acuzăm pe cei doi amici de nici o ilegalitate.

Mai mult ca sigur că SC Govora SA, o societate importantă din domeniul construcţiilor în judeţul Vâlcea, cu experienţa incontestabilă, dotată ireproşabil din punct de vedere tehnic şi al resurselor umane, şi-a îndeplinit cu brio obligaţiile din contractele antamate cu Consiliul Judeţean şi instituţiile subordonate. Dar este adevărat şi faptul că, mai mult ca sigur, şi alte firme de construcţii, la fel de serioase şi la fel de puternice, ar fi realizat fără probleme respectivele lucrări. Din păcate, patronii lor nu au beneficiat de privilegiul de a fi prieteni cu Ion Cîlea, preşedinte PSD Vâlcea şi şef al CJ Vâlcea. Cine are noroc, are! Cine n-are... n-are, n-are! Ceea ce dorim să subliniem este aspectul (i)moral al prieteniei Cîlea-Georgescu, concretizată în contracte de zeci de miliarde de lei. În legătură cu alte aspecte, există instituţii abilitate să-şi spună părerea. Nu credem că ar fi cazul.

Și totuşi, în ultimii ani, SC Govora SA câştigă, spre exemplu, pe bandă rulantă toate contractele privitoare la supraînălţarea compartimentelor de la depozitul vechi de zgură şi cenuşă CET Govora. Managerul Georgescu afirmă că această afacere nu-i aduce un profit prea mare. E posibil să fie adevărat. Responsabilii de la CET Govora spun că SC Govora SA vine de fiecare dată cu oferta cea mai bună, având în vedere că deţine o bază de producţie în apropierea unităţii economice de pe platforma industrială Sud a municipiului. De asemenea, pe surse, am mai aflat că unul dintre şefii CET-ului este văzut aproape zilnic la sediul SC Govora SA, unde ar avea chiar şi un birou. În vizită, cu probleme de serviciu? Răspunsul... într-o ediţie viitoare. Țineţi aproape!

Govora SA are “lipiciÔÇ£ şi la SC APAVIL SA

“Extinderea şi reabilitarea infrastructurii de apă şi ape uzate din Aglomerarea Râmnicu Vâlcea ÔÇô zona sud, parte componentă a proiectului “Extinderea şi reabilitarea infrastructurii de apă şi ape uzate din judeţul Vâlcea”, proiect finanţat prin Programul Sectorial Operaţional Mediu este o altă lucrare ce urmează a fi executată, în mare parte, de SC Govora SA. De data aceasta beneficiarul este operatorul regional de apă, SC APAVIL SA, aflat, de asemenea, în subordinea Consiliului Judeţean Vâlcea.
“Semnarea acestui contract privind începerea lucrărilor era aşteptat de mult de către noi, iar valoarea sa este de aproximativ 9 milioane de euro, la care se adaugă TVA-ul. De asemenea vreau să vă mai spun că prin majoritatea acestor lucrări se care se vor executa în cadrul acestui contract, se va realiza în zona de sud a municipiului Râmnicu Vâlcea, adică în Ostroveni Sat şi Râureni introducerea canalizării în porţiunea de la Pasarelă până în Colonie Nuci” ÔÇô a declarat la semnarea contractului directorul SC Apavil SA, Cristi Jianu.

Termenul de execuţie ale acestui proiect este de 28 de luni, iar lucrările vor fi efectuate de consorţiul de firme format din 5 firme, respectiv SC Govora SA, Ralunic, Alex Construct, Europan Prod şi Protetchim.

(Tiberiu Pirnau)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

  • PUBLICITATE

  • https://www.mocanuvicentiu.ro/
  • PARTENERI MEDIA

  • © 2024 Ziarul de Valcea. Toate drepturile rezervate.

    Web Design by DowMedia

    Ne gasiti si pe