Cum câştigă un hacker din Râmnicu Vâlcea 100.000 de dolari pe săptămână

miercuri, 9 ianuarie 2013

Cum câştigă un hacker din Râmnicu Vâlcea 100.000 de dolari pe săptămână

Hackerii români au sustras, anul trecut, un miliard de dolari din conturi americane, sus╚øine fostul ambasador american la Bucure╚Öti, Mark Gitenstein, citat de Le Monde. Conform publica╚øiei franceze, cifra nu pare a fi exagerată. Dimpotrivă.
Le Monde a realizat o investiga╚øie pe acest subiect, focalizându-se pe cartierul Ostroveni, din Râmnicu Vâlcea, pe care îl nume╚Öte “Centrul mondial al criminalită╚øii informatice”.

“Ma╚Öini luxoase sunt parcate în jurul blocurilor prost construite în anii dictaturii. La volan, tineri de 20-30 de ani fac tapaj de opulen╚øa în care trăiesc ╚Öi care contrastează cu împrejurimile sărăcăcioase. Bine a╚øi venit în Hackerville ÔÇô centrul global al hackerilor, capitala pirateriei online! Cumpărători pe internet din Fran╚øa, Marea Britanie, Germania, Italia ╚Öi, în special, America, au devenit victime ale re╚øelei de hackeri români”, scrie Le Monde.

Cum este cazul cu orice re╚øea infrac╚øională, ╚Öi hackerii se protejează prin omerta ÔÇô legea tăcerii. Dar, Le Monde a reu╚Öit să “stoarcă” unele informa╚øii de la un hacker care a fost de acord să vorbească, sub rezerva anonimatului. “Cel mai u╚Öor e cu americanii. Băie╚øii ă╚Ötia î╚Öi cumpără ╚Öi pâinea pe internet. Uneori în╚øep câte patru-cinci fraieri pe săptămână, prada fiind de câteva zeci de mii sau chiar sute de mii de dolari. Vindem produse fictive, clonăm site-uri de vânzări online ╚Öi furăm date de card de credit. Pe urmă, ne folosim de ┬½catâri financiari┬╗, a căror singură sarcină este să scoată banii care ajung în conturi din Europa ╚Öi să ni-i trimită prin Western Union, după ce î╚Öi re╚øin partea de 30%”, spune hackerul. Afirma╚øiile sale sunt sus╚øinute de explozia centrelor Western Union din Râmnicu-Vâlcea.

Puterea hackerilor români constă în faptul că, spre deosebire de cei din alte ╚øări, lucrează în echipă, constată Le Monde. Fenomenul a început în 1996 ╚Öi, până în anul 2003, când România a adoptat o lege împotriva criminalită╚øii informatice, hackerii au operat nestingheri╚øi. Anul trecut, 500 de hackeri români au fost aresta╚øi ╚Öi mul╚øi au fost deferi╚øi Justi╚øiei. Dar ace╚Ötia “sunt plevu╚Öca”, reiese din spusele hacker-ului intervievat de Le Monde. “Pe╚Ötii cei mari s-au ascuns prin SUA, Marea Britanie, Fran╚øa sau Elve╚øia. Sunt ni╚Öte fantome foarte bogate ╚Öi nedepistabile. Nu cred că pot fi prin╚Öi vreodată”.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

  • PUBLICITATE

  • https://www.mocanuvicentiu.ro/
  • PARTENERI MEDIA

  • © 2024 Ziarul de Valcea. Toate drepturile rezervate.

    Web Design by DowMedia

    Ne gasiti si pe