|marți, octombrie 20, 2020
  • Follow Us!

Cum câştigă un hacker din Râmnicu Vâlcea 100.000 de dolari pe săptămână 

Cum câştigă un hacker din Râmnicu Vâlcea 100.000 de dolari pe săptămână

Hackerii români au sustras, anul trecut, un miliard de dolari din conturi americane, sus╚øine fostul ambasador american la Bucure╚Öti, Mark Gitenstein, citat de Le Monde. Conform publica╚øiei franceze, cifra nu pare a fi exagerată. Dimpotrivă.
Le Monde a realizat o investiga╚øie pe acest subiect, focalizându-se pe cartierul Ostroveni, din Râmnicu Vâlcea, pe care îl nume╚Öte “Centrul mondial al criminalită╚øii informatice”.

“Ma╚Öini luxoase sunt parcate în jurul blocurilor prost construite în anii dictaturii. La volan, tineri de 20-30 de ani fac tapaj de opulen╚øa în care trăiesc ╚Öi care contrastează cu împrejurimile sărăcăcioase. Bine a╚øi venit în Hackerville ÔÇô centrul global al hackerilor, capitala pirateriei online! Cumpărători pe internet din Fran╚øa, Marea Britanie, Germania, Italia ╚Öi, în special, America, au devenit victime ale re╚øelei de hackeri români”, scrie Le Monde.

Cum este cazul cu orice re╚øea infrac╚øională, ╚Öi hackerii se protejează prin omerta ÔÇô legea tăcerii. Dar, Le Monde a reu╚Öit să “stoarcă” unele informa╚øii de la un hacker care a fost de acord să vorbească, sub rezerva anonimatului. “Cel mai u╚Öor e cu americanii. Băie╚øii ă╚Ötia î╚Öi cumpără ╚Öi pâinea pe internet. Uneori în╚øep câte patru-cinci fraieri pe săptămână, prada fiind de câteva zeci de mii sau chiar sute de mii de dolari. Vindem produse fictive, clonăm site-uri de vânzări online ╚Öi furăm date de card de credit. Pe urmă, ne folosim de ┬½catâri financiari┬╗, a căror singură sarcină este să scoată banii care ajung în conturi din Europa ╚Öi să ni-i trimită prin Western Union, după ce î╚Öi re╚øin partea de 30%”, spune hackerul. Afirma╚øiile sale sunt sus╚øinute de explozia centrelor Western Union din Râmnicu-Vâlcea.

Puterea hackerilor români constă în faptul că, spre deosebire de cei din alte ╚øări, lucrează în echipă, constată Le Monde. Fenomenul a început în 1996 ╚Öi, până în anul 2003, când România a adoptat o lege împotriva criminalită╚øii informatice, hackerii au operat nestingheri╚øi. Anul trecut, 500 de hackeri români au fost aresta╚øi ╚Öi mul╚øi au fost deferi╚øi Justi╚øiei. Dar ace╚Ötia “sunt plevu╚Öca”, reiese din spusele hacker-ului intervievat de Le Monde. “Pe╚Ötii cei mari s-au ascuns prin SUA, Marea Britanie, Fran╚øa sau Elve╚øia. Sunt ni╚Öte fantome foarte bogate ╚Öi nedepistabile. Nu cred că pot fi prin╚Öi vreodată”.

Leave a Response