Sparle si soparle 10 decembrie 2012

luni, 10 decembrie 2012

Sparle si soparle 10 decembrie 2012

• Deputatul PSD Aurel Vlădoiu dă dovadă de o prosperitate economică ieşită din comun. În ziua alegerilor a reuşit să mobilizeze zeci de microbuze care au cărat non-stop la alegători. În maşini, oamenii primeau instrucţiuni precise de la politruci uselişti, angajaţi pe bani grei de acelaşi tovarăş dinozaur comunist transformat într-un domn capitalist.

• Inspectorii de la Inspectoratul Școlar Vâlcea au fost detaşaţi în acest week-end, cu mic cu mare, în comuna Budeşti, limitrofă municipiului Râmnicu Vâlcea. Profesorii de la ISJ s-au implicat trup şi suflet în campania electorală şi au îndemnat oamenii să voteze USL.

• Lângă secţia de votare din zona Colonie Nuci, unde există o populaţie majoritar “tuciurie”, traseistul politic Ion Nicolae a stat aproape jumătate de zi, dând indicaţii prietenilor săi cum şi cu cine să voteze. Explicaţia este simplă! Ion Nicolae a fost “instruit” în acest sens la cheful de la fosta Vilă a lui Ceauşescu din Bujoreni, organizat de Costi Rădulescu şi de camarila acestuia de la PSD în data de 1 decembrie şi despre care “Ziarul de Vâlcea” a relatat pe larg. Până la urmă, “căldărarul” Ion Nicolae a fost îndepărtat de Poliţie din preajma secţiei de votare, nu înainte ca acesta să profereze ameninţări la adresa organelor statului. Acum înţelegem că Ion Nicolae îşi pregăteşte intrarea oficială în PSD, singurul partid în care nu a existat rânjetul... dintelui de aur!

• Lucian Rădulescu, fratele candidatului USL pe Colegiul Râmnicu Vâlcea Sud, Costi Rădulescu, este cercetat de poliţiştii vâlceni, în dosarul penal nr. P/3013817, pentru comiterea infracţiunii prevăzute de art. 55 din Legea 35 din 2008 pentru alegerea Camerei Deputaţilor şi a Senatului (Promisiunea, oferirea sau darea de bani, bunuri ori de alte foloase în scopul determinării alegătorului să voteze sau să nu voteze un anumit competitor electoral ori un anumit candidat, precum şi primirea acestora de către alegător, în acelaşi scop, constituie infracţiuni şi se pedepsesc cu închisoare de la 6 luni la 5 ani).

• Duminică seară, Biroul Electoral Central a anunţat situaţia prezenţei la vot la orele 18,00 la scrutinul pentru alegerile parlamentare. La nivelul judeţului Vâlcea, prezenţa la vot a fost de 39,45%, faţă de 21%, cât era la ora 14. Acest procent a situat judeţul Vâlcea pe locul 13 la nivel naţional, după judeţe precum Teleorman, Gorj, Olt şi Mehedinţi. Ca prezenţă în mediul rural, judeţul Vâlcea avea la orele 18 un procentaj record 42,11%, semn că primarii lui Ion Cîlea şi Cristian Buican din comune s-au mobilizat exemplar spre lăsarea serii. În schimb, la oraşe prezenţa a fost mai slabă - de doar 36,56% - ceea ce a situat Vâlcea pe locul 17 la nivel naţional. Reamintim că la alegerile parlamentare din 2008, în Vâlcea s-a înregistrat o prezenţă la urne de 43,71%, însă mai mult ca sigur că acest procent a fost depăşit la închiderea secţiilor de vot ce s-a petrecut la orele 21,00!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

  • PUBLICITATE

  • https://www.mocanuvicentiu.ro/
  • PARTENERI MEDIA

  • © 2024 Ziarul de Valcea. Toate drepturile rezervate.

    Web Design by DowMedia

    Ne gasiti si pe