Romeo Rădulescu va primi, în loc de voturi, “şuturi în fundÔÇ£ de la vâlceni

joi, 6 decembrie 2012

Pentru că-i minte cu neruşinare pe muncitorii de la Oltchim,

Romeo Rădulescu va primi, în loc de voturi, “şuturi în fundÔÇ£ de la vâlceni

Tiberiu Pîrnău

Fostul primar al municipiului Râmnicu Vâlcea, actual candidat ARD pe Colegiul Râmnicu Vâlcea Nord, Romeo Rădulescu, îi minte cu neruşinare pe muncitorii de la Oltchim: “Salvarea locurilor de muncă de la Oltchim este una din priorităţile mele” ÔÇô spune într-un mesaj electoral politicianul manelist. Vâlcenii nu mai pot fi păcăliţi de politicieni demagogi şi neruşinaţi, cum este acest Romeo Rădulescu. Salariaţii de la Oltchim ştiu că distrugerea combinatului a fost opera politicienilor, în primul rând a membrilor PDL, care au jefuit efectiv combinatul prin firme căpuşe în perioada 2005-2012. Fostul ministru al Economiei Adriean Videanu şi deputatul Cristian Boureanu au fost direct implicaţi în acţionariatul firmelor, care au decapitalizat Oltchimul, prin largul concurs al fostului director general, baronul toxic Constantin Roibu.

Muncitorii de la Oltchim nu trebuie să uite că în anii de guvernare portocalie, atât primul ministru Emil Boc, cât şi preşedintele Traian Băsescu au venit pe platforma vâlceană şi i-au minţit cu nesimţire pe vâlceni, că Oltchimul va continua să funcţioneze. Și unde s-a ajuns? În pragul falimentului! Romeo Rădulescu vine acum cu aroganţa-i specifică să-i mintă pe vâlceni că el salvează locurile de muncă de la Oltchim. Cât tupeu şi câtă mojicie, la acest individ care va ieşi în data de 9 decembrie pe uşa din dos a politicii judeţului Vâlcea! Și pentru ca vâlcenii să voteze în cunoştinţă de cauză, le prezentăm câteva din isprăvile penale ale lui Romeo Rădulescu, din perioada în care a condus Primăria Râmnicu Vâlcea. Citiţi şi vă cruciţi!

Fostul primar Romeo Rădulescu a dat o gaură de 70 de miliarde de lei în bugetul Râmnicului

Primăria municipiului Râmnicu Vâlcea a fost notificată pentru restuirea unei sume de peste şapte milioane lei stabilită drept corecţie financiară ca urmare a unor nereguli constatate în derularea proiectelor cu fonduri europene “Reabilitare şi modernizare clădire Colegiul Naţional Alexandru Lahovari” şi “Pasaj denivelat suprateran pe bulevardul Tudor Vladimirescu”. În notele de constatare întocmite de organismele de control din cadrul Ministerului Dezvoltării Regionale şi Turismului se menţionează în sarcina fostei administraţii mai multe aspecte care au condus la corecţii de 10 şi respectiv 25% din valoarea contractelor încheiate pentru proiectele menţionate anterior.

SC CONEXVIL SA, favorizată de “manelistulÔÇ£ Rădulescu

Mai exact, în cazul proiectului “Reabilitare şi modernizare clădire Colegiul Naţional Alexandru Lahovari”, se reclamă că la atribuirea contractului de execuţie lucrări nr. 39080/31.12.2010 încheiat între Primăria municipiului Râmnicu Vâlcea, ca beneficiar, şi SC CONEXVIL SA, în calitate de antreprenor, autoritatea contractantă a organizat şi desfăşurat o procedură de achiziţie publică fără respectarea principiului tratamentului egal prevăzut în OUG nr. 34/2006, respectiv a acordat un avans executantului fără ca toţi participanţii la selecţie să fie înştiinţaţi anterior de posibilitatea acestei facilităţi, fapt care, în opinia organismului de control, este privit ca o posibilă favorizare a firmei câştigătoare. În acest caz, Direcţia Generală Constatare şi Stabilire Nereguli Fonduri Europene din cadrul MDRT a stabilit o corecţie financiară de 10% din valoarea contractului de execuţie lucrări, respectiv de 981.900,5 lei (fără TVA).

Licitaţie dirijată la proiectul pasajului “Tudor VladimirescuÔÇ£

În cazul proiectului “Pasaj denivelat suprateran pe bulevardul Tudor Vladimirescu”, aspectele reclamate de Biroul de Verificare Financiară POR din cadrul Agenţiei pentru Dezvoltare Regională Sud-Vest Oltenia se referă la:
- nerespectarea termenului legal dintre data transmiterii anunţului de participare spre publicare în Jurnalul Oficial al Uniunii Europene ÔÇô JOUE (14.09.2011) şi data limită de depunere a ofertelor (27.10.2011)
- faptul că anunţul de participare nu conţine toate criteriile de calificare şi selecţie prevăzute în fişa de date, iar nota justificativă privind stabilirea criteriilor de calificare şi selecţie nu conţine toate criteriile prevăzute în anunţul de participare şi în fişa de date;
- faptul că unele certificări solicitate participanţilor au fost considerate discriminatorii, putându-se interpreta că licitaţia a fost una ”dirijată”.
Corecţia financiară impusă de organismul de control este de 25% din valoarea contractului, respectiv de 6.100.791,15 lei (fără TVA).

În legătură cu această situaţie, primarul Emilian Frâncu ne-a declarat: “Departamentele de specialitate din cadrul Primăriei municipiului sunt în curs de întocmire a unei contestaţii la aceste concluzii şi, dacă va fi nevoie, vom apela inclusiv la instanţele de judecată. Cert este însă faptul că în situaţia în care aceste corecţii financiare vor rămâne valabile, reducerea bugetului local cu suma de aproximativ 70 miliarde lei vechi va avea consecinţe negative greu de anticipat la acest moment asupra dezvoltării şi administrării oraşului. O sumă imensă pierdută datorită orgoliului, neglijenţei sau lăcomiei unora care s-au bătut cu pumnii în piept că sunt ”experţi” în accesarea fondurilor europene! Chiar dacă o astfel de situaţie derivă din modul defectuos în care municipiul Râmnicu Vâlcea a fost administrat în mandatul precedent, vă asigur că se vor face toate demersurile necesare pentru a stabili cine trebuie să plătească pentru aceste nereguli ce vor afecta major întreaga noastră comunitate.ÔÇ£

Romeo Rădulescu a băgat mâna adânc în bugetul Primăriei Râmnicu Vâlcea

Fostul primar al municipiului Râmnicu Vâlcea, Romeo Rădulescu, a intrat în atenţia Direcţiei Naţionale Anticorupţie pentru mai multe afaceri imobiliare din anul 2009, când ocupa fotoliul de viceprimar. Rădulescu s-a autodespăgubit atunci cu suma de 45.000 euro! Atât Rădulescu, cât şi firma la care este acţionar SC EXTINS SRL, au beneficiat de despăgubiri din partea Primăriei Râmnicului pentru suprafeţe de teren, amplasate taman în calea obiectivului de investiţii “Prelungirea Bulevardului Tineretului, spre Sud, cu Bulevardul Dem Rădulescu, de la intersecţia cu strada Ostroveni, până la intersecţia cu DN 67”. Despăgubiri din bani publici! Procurorii DNA investighează legalitatea acestor despăgubiri, având în vedere că Romeo Rădulescu a fost chiar preşedintele acestei comisii de stabilire a cuantumului despăgubirilor. Tupeu maxim la fostul viceprimar şi primar! Și aroganţă absolută! Pentru 183,84 metri pătraţi de teren situat în punctul Ostroveni ÔÇô Lunca, candidatul ARD pe Colegiul Râmnicu Vâlcea Nord a primit 11030,4 euro din partea municipalităţii. Culmea nesimţirii pe bani publici, în aceeaşi şedinţă, societăţile Extins SRL şi Extins Com SRL (la care este acţionar Romeo Rădulescu!) au fost despăgubite cu 27576 euro, respectiv 6849 euro pentru 575 metri pătraţi de teren. Atât în nume personal, cât şi prin firmele la care este acţionar fostul edil a încasat de la Primăria Râmnicului peste 45.000 de euro, pentru că a avut teren exact în zona obiectivului de investiţii “Prelungirea Bulevardului Tineretului, spre Sud, cu Bulevardul Dem Rădulescu, de la intersecţia cu strada Ostroveni, până la intersecţia cu DN 67ÔÇ£. Indiferent de concluziile la care vor ajunge procurorii DNA, un lucru este sigur: Romeo Rădulescu a dat dovadă de foarte mult tupeu şi de imoralitate în exercitarea funcţiei de viceprimar.
PS ÔÇô Am aflat că, pe ultima sută de metri a campaniei electorale, echipa lui Romeo Rădulescu pregăteşte zeci de mii de fluturaşi plini cu mizerii despre contracandidatul de la USL, Traian Dobrinescu. Poliţiştii şi procurorii vâlceni ştiu acum de unde să-i salte pe autorii acestei ilegalităţi.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

  • PUBLICITATE

  • https://www.mocanuvicentiu.ro/
  • PARTENERI MEDIA

  • © 2024 Ziarul de Valcea. Toate drepturile rezervate.

    Web Design by DowMedia

    Ne gasiti si pe