Punctul de vedere al Primăriei Râmnicu Vâlcea la acuzaţiile “femeii bătute în biroul primaruluiÔÇ£:

joi, 13 decembrie 2012

Punctul de vedere al Primăriei Râmnicu Vâlcea la acuzaţiile “femeii bătute în biroul primaruluiÔÇ£:

“Afirmaţiile Ioanei Rădescu sunt pure invenţiiÔÇ£

Într-un comunicat de presă, transmis presei locale de Biroul de Relaţii cu Mass Media din cadrul Primăriei Râmnicu Vâlcea, se precizează: “Afirmaţiile d-nei Ioana Rădescu, prezentate de mai multe mijloace media, despre cele petrecute în biroul primarului Emilian Frâncu în dimineaţa zilei de 5 decembrie sunt pure invenţii. În primul rând, trebuie precizat că doamna Rădescu este cea care a avut un comportament complet deplasat în biroul primarului, deşi i s-a explicat, atât de către edil, cât şi de către juristul care se ocupă de această speţă (şi care s-a aflat prezent la întreaga discuţie), care sunt motivele pentru care proprietatea pe care o deţine pe strada Danil Ionescu nu a putut fi racordată la reţeaua de alimentare cu apă, respectiv pentru că lucrările de extindere de reţea ar trebui realizate pe un drum de acces privat, ceea ce este ilegal. Rămânând fără argumente logice, doamna Rădescu a decis să schimbe registrul şi a trecut la o adresare violentă şi la gesturi de ameninţare fizică, fapt care a făcut necesară chemarea poliţistului local de serviciu la intrarea în primărie pentru a o invita să părăsească biroul primarului.

La sosirea poliţistului local, care a îndrumat-o, fără violenţă, pe doamna Rădescu spre uşa biroului primarului, aceasta s-a trântit pe jos, a început să strige că este agresată, că i s-au furat banii şi alte astfel de invenţii. În acel moment a intrat în birou şi personalul din secretariat pentru a încerca să o liniştească pe vizitatoare, dar aceasta a continuat să se victimizeze, smulgându-şi hainele de faţă cu toată lumea. Bănuind o criză de sorginte patologică, doamna Rădescu a fost lăsată câteva minute să se liniştească, domnia sa telefonând, fără a fi în nici un fel întreruptă, la 112, pentru a reclama că este bătută în biroul primarului, apoi la o rudă căreia i-a povestit aceleaşi aberaţii. Într-un final, în biroul primarului şi-au făcut apariţia, chemaţi de către personalul din Primărie, şi poliţiştii de la Inspectorul Judeţean de Poliţie care, pentru că situaţia ameninţa să degenereze şi mai mult, au scos-o pe doamna Rădescu până în holul scării de la etajul I, de unde, după câteva minute, a fost preluată de soţul domniei sale care a convins-o să părăsească în linişte sediul administraţiei locale.

Trebuie precizat faptul că doamna Rădescu a intrat în dimineaţa acelei zile în clădirea Primăriei fără nici un fel de probleme - lăsând la intrare datele de pe cartea de identitate şi declarând scopul vizitei, conform regulamentului de ordine internă - şi că accesul în biroul edilului-şef nu i-a fost în nici un fel restricţionat. Primarul Emilian Frâncu i-a explicat doamnei Rădescu care este situaţia şi, pentru detalii suplimentare, a chemat în biroul său pe unul din jurişti, ca să detalieze cauza. Altfel spus, din partea administraţiei locale s-a dat dovadă de toată înţelegerea şi disponibilitatea pentru dialog. Scenele petrecute în biroul primarului s-au desfăşurat în faţa mai multor martori şi este absurd să se creadă că în aceste condiţii un cetăţean al Râmnicului ar fi putut în vreun fel să fie agresat. Drept urmare, acuzele doamnei Rădescu sunt complet lipsite de orice legătură cu realitatea, singura motivaţie a comportamentului domniei sale putând fi dată de contextul electoral de la acel moment şi de dorinţa de a crea o imagine negativă Primăriei municipiului şi primarului Emilian Frâncu. În prezent, municipalitatea analizează posibilitatea unor demersuri în justiţie împotriva doamnei Rădescu pentru ultraj contra bunelor moravuri şi tulburarea ordinii şi liniştii publice, instanţa urmând să dea un verdict clar asupra celor întâmplate.ÔÇ£

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Ultimele stiri

  • PUBLICITATE

  • https://www.mocanuvicentiu.ro/
  • PARTENERI MEDIA

  • © 2024 Ziarul de Valcea. Toate drepturile rezervate.

    Web Design by DowMedia

    Ne gasiti si pe