Primarii USL din Colegiul Drăgăşani s-au luptat la baionetă pentruÔǪ stafia Vasile Bleotu

luni, 10 decembrie 2012

Cu preţul unor dosare penale!

Primarii USL din Colegiul Drăgăşani s-au luptat la baionetă pentruÔǪ stafia Vasile Bleotu

În Colegiul Drăgăşani, maşina de campanie electorală a USL a fost nemiloasă cu Ștefan Prală, candidatul ARD. Primarii pesedişti şi liberali s-au mobilizat în ziua alegerilor şi, însoţiţi de echipele de campanie, s-au postat în apropierea secţiilor de votare pentru a-i influenţa pe alegători. Mai mult decât atât, unii dintre primari au recurs chiar la injurii şi ameninţări pentru a fi mai convingători. În aceste cazuri, preşedinţii secţiilor de votare s-au dovedit a fi pe faţă părtinitori şi neputincioşi.

Fostul primar pedelist din Șuşani, actualul edil liberal Gheorghe Staiu, a dat dovadă de un tupeu ieşit din comun. Staiu şi membrii echipei USL, îmbrăcaţi în haine de campanie electorală, au fost surprinşi chiar într-una din secţiile de votare din localitate în timp ce le sugerau consătenilor unde să pună ştampila de vot. De asemenea, în comuna Scundu, cu o seară înaintea alegerilor, un grup de susţinători ai USL a trecut pe la toate casele din localitate, îndemnându-i la vot şi, în acelaşi timp, ameninţându-i pe cei care aveau alte opţiuni politice. Primarul Florin Vătafu din Voiceşti s-a instalat încă de la primele ore ale dimineţii în faţa singurei secţii din comună pentru a-i influenţa pe alegători. Prins cu mâţa-n sac, Vătafu s-a comportat ca un adevărat grobian, înjurându-i şi ameninţându-i pe reprezentanţii ARD. Nici măcar la apariţia poliţiştilor, primarul din Voiceşti nu s-a potolit.

Acelaşi scenariu s-a repetat şi în comuna Pesceana, unde primarul Ion Dobre i-a îndemnat toată ziua pe alegători să voteze cu USL. Referitor la toate aceste nereguli, candidatul ARD, Ștefan Prală, ne-a declarat: “Influenţarea votului este o ilegalitate. Nu voi sta cu mâinile în sân şi voi depune o sesizare la Biroul Electoral Judeţean. Este strigător la cer ceea ce se întâmplă!ÔÇ£
Pe de altă parte, primarii USL din Colegiul Drăgăşani au declarat că toate acuzaţiile venite de la ARD sunt pure invenţii şi încercări disperate de a justifica dezastrul electoral portocaliu din judeţul Vâlcea. (T.P.) 

Un tânăr din Olăneşti a fost amendat cu 1000 de lei pentru că şi-a fotografiat buletinul de vot

În ziua de 09 decembrie a.c., poliţiştii au fost sesizaţi despre producerea unui incident electoral la o secţie de votare din oraşul Băile Olăneşti. În urma verificărilor efectuate, echipa operativă din cadrul Poliţiei Băile Olăneşti a constatat că un tânăr, de 20 de ani, din localitate, a pozat cu telefonul mobil buletinul de vot. Fotografia a fost realizată în interiorul cabinei, după ce şi-a exprimat opţiunea. Astfel, tânărul a fost sancţionat contravenţional cu amendă în cuantum de 1000 de lei conform prevederilor art. 50 lit.h/1 din legea 35/2008.

În campania electorală au fost întocmite 12 dosare penale

Centrul de Comunicare Judeţean Vâlcea a informat presa locală că la nivel judeţean, în timpul campaniei electorale, au fost semnalate 26 incidente electorale, dintre care 8 au fost neconfirmate. În urma verificărilor efectuate de poliţiştii echipelor de cercetare special constituite au fost întocmite 12 dosare penale, fiind cercetate persoane care au încălcat prevederile art. 55 din legea 35/2008 pentru alegerea Camerei Deputaţilor şi a Senatului, dar şi ale Codului Penal. Poliţiştii continuă cercetările pentru clarificarea tuturor aspectelor sesizate în vederea luării măsurilor legale faţă de persoanele care au încălcat legislaţia pe timpul derulării campaniei electorale, în toate cazurile desfăşurându-se cercetări specifice sub coordonarea procurorilor din cadrul parchetelor locale. Din punct de vedere al asigurării măsurilor de ordine şi siguranţă publică, campania electorală s-a derulat fără a fi înregistrate evenimente deosebite.
Totodată au fost aplicate 5 sancţiuni contravenţionale.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Ultimele stiri

  • PUBLICITATE

  • https://www.mocanuvicentiu.ro/
  • PARTENERI MEDIA

  • © 2024 Ziarul de Valcea. Toate drepturile rezervate.

    Web Design by DowMedia

    Ne gasiti si pe