Pregătirile pentru desemnarea firmei care să ridice gunoiul din Râmnic, pe ultima sută de metri

luni, 3 decembrie 2012

• Odată cu revizuirea documentaţiei de atribuire pentru delegarea gestiunii,

Pregătirile pentru desemnarea firmei care să ridice gunoiul din Râmnic, pe ultima sută de metri

Joi, 29 noiembrie, Consiliul Local al municipiului Râmnicu Vâlcea a aprobat revizuirea documentaţiei de atribuire pentru delegarea gestiunii unor activităţi componente ale Serviciului public de salubrizare din municipiu, la nici 9 zile după ce aprobase studiul de oportunitate. Concret, prin Hotărârea nr. 294/143 din 20 noiembrie 2012, Consiliul Local al municipiului a aprobat studiul de oportunitate pentru delegarea gestiunii unor activităţi componente ale Serviciului Public de Salubrizare a municipiului Râmnicu Vâlcea, după cum urmează: precolectarea, colectarea şi transportul deşeurilor municipale, inclusiv a deşeurilor toxice periculoase din deşeurile menajere, cu excepţia celor cu regim special; colectarea, transportul, depozitarea şi valorificarea deşeurilor voluminoase provenite de la populaţie, instituţii publice şi agenţi economici, neasimilabile celor menajere (mobilier, deşeuri de echipamente electrice şi electronice, etc); colectarea, transportul, sortarea, valorificarea şi eliminarea deşeurilor provenite din gospodăriile populaţiei, generate de activităţi de reamenajare şi reabilitare interioară a locuinţelor/apartamentelor proprietate individuală.

De asemenea, conform articolului 2 din hotărârea mai sus menţionată, s-a aprobat delegarea prin concesiune, prin licitaţie publică deschisă, a gestiunii activităţilor prevăzute la art. 1. Adoptarea acestei hotărâri a fost determinată de încetarea de drept, prin ajungerea la termen a Contractului de delegare nr. 39051 din 9 decembrie 2005 încheiat cu URBAN SA, precum şi de faptul că prin HCL nr. 208/57 din 9 august 2012 procedura de licitaţie deschisă pentru desemnarea noului operator al serviciului de salubrizare, a fost anulată. Menţionăm că prin Sentinţa Civilă nr. 2788/3 iulie 2012 pronunţată de Tribunalul Vâlcea s-a anulat articolul 2 al hotărârii nr. 240/29 septembrie 2011 în baza căruia a fost demarată în anul 2011, procedura de licitaţie publică pentru delegarea acestui serviciu şi s-a stabilit refacerea studiului de oportunitate şi a documentaţiei de atribuire, ţinând seama de datele recensământului populaţiei şi al locuinţelor, precum şi corelarea acestor documentaţii cu proiectele aflate în derulare privind gestionarea deşeurilor la nivel judeţean.

Primăria Râmnicului s-a asociat cu mai multe localităţi din judeţul Vâlcea, în vederea înfiinţării Asociaţiei de Dezvoltare Intercomunitară pentru Serviciul de Salubrizare a localităţilor din judeţul Vâlcea. În vederea demarării procedurii licitaţiei publice pentru delegarea gestiunii activităţilor componente ale serviciului public de salubrizare, aşa cum au fost stabilite prin studiul de oportunitate aprobat prin HCL nr. 294/143 din 20 noiembrie 2012, au fost revizuite, conform prevederilor HG nr. 71/2007 pentru aprobarea normelor de aplicare a prevederilor referitoare la atribuirea contractelor de concesiune de lucrări publice şi a contractelor de concesiune de servicii prevăzute în Ordonanţa de urgenţă a Guvernului nr. 34/2006, ale Legii nr. 101/2006 a serviciului de salubrizare a localităţilor şi Legii nr. 51/2006 a serviciilor comunitare de utilităţi publice, documentele în baza cărora urmează a fi organizată licitaţia publică. Astfel, Consiliul Local a aprobat următoarele: regulamentul Serviciului public de salubrizare, caietul de sarcini pentru prestarea serviciului public de salubrizare, caietul de sarcini pentru delegarea unor activităţi componente ale serviciului de salubrizare şi contractul de delegare prin concesiune a unor activităţi componente ale serviciului de salubrizare.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Ultimele stiri

  • PUBLICITATE

  • https://www.mocanuvicentiu.ro/
  • PARTENERI MEDIA

  • © 2024 Ziarul de Valcea. Toate drepturile rezervate.

    Web Design by DowMedia

    Ne gasiti si pe