Poliţiştii vâlceni au demarat operaţiunea “Foc de artificiiÔÇ£

joi, 13 decembrie 2012

Poliţiştii vâlceni au demarat operaţiunea “Foc de artificiiÔÇ£

În perioada Sărbătorilor de Iarnă 2012 ÔÇô 2013, Poliţia Română desfăşoară activităţi pentru verificarea legalităţii desfăşurării operaţiunilor cu articole pirotehnice de către persoanele fizice şi juridice, în cadrul Acţiunii “Foc de artificii”.

În urma a peste 700 de acţiuni şi controale desfăşurate la nivel naţional de poliţiştii din cadrul structurilor de arme, explozivi şi substanţe periculoase, sub coordonarea Direcţiei Arme, Explozivi şi Substanţe Periculoase ÔÇô I.G.P.R., în perioada 15 noiembrie ÔÇô 11 decembrie a.c. au fost constatate 60 de infracţiuni prevăzute de normele privind regimul materiilor explozive, de comiterea cărora sunt suspectate 57 de persoane.

 Astfel, la data de 11 decembrie a.c., în urma investigaţiilor efectuate, poliţiştii din cadrul Biroului A.E.S.P Vâlcea, împreună cu lucrători din cadrul Inspectoratului Judeţean de Jandarmi Vâlcea au identificat în municipiul Drăgăşani, mai mulţi agenţi economici care deţineau şi comercializau fără drept, articole pirotehnice din categoriile 1 şi 2.
 Astfel, au fost depistaţi P. R., P. E. şi G. C., administratori la 3 societăţi comerciale din municipiul Drăgăşani, care deţineau şi ofereau spre comercializare, fără drept, cantitatea de 4132 articole pirotehnice.

 Toate articolele pirotehnice identificate fac parte din clasele/categoriile 1 şi 2, nu au documente de provenienţă şi sunt interzise pentru deţinere şi efectuarea de operaţiuni de către persoane neautorizate. Produsele au fost ridicate în vederea continuării cercetărilor.

Cele 3 persoane sunt cercetate sub aspectul săvârşirii infracţiunii de efectuare de operaţiuni cu articole pirotehnice, fără drept, faptă prevăzută şi pedepsită de art.37, alin.3 din Legea 126/1995, privind regimul materiilor explozive

Suspect de furt identificat de criminaliştii vâlceni

În urma prelucrării mijloacelor de probă prelevate de la faţa locului, criminaliştii vâlceni au reuşit identificarea principalului suspect în cazul unui furt din locuinţă, comis la data de 25 noiembrie a.c., în oraşul Călimăneşti.
Este vorba de Ionuţ R., în vârstă de 26 de ani, din oraşul Călimăneşti, care a pătruns în locuinţa Mărioarei B., din localitate, de unde a sustras mai multe bunuri în valoare de aproximativ 500 lei.
Faţă de Ionuţ R. se efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunii de furt calificat şi riscă o pedeapsă privativă de libertate de până la 15 ani închisoare.

Un minor de12 ani este dat dispărut

 
 Poliţiştii au fost sesizaţi cu privire la faptul că Petrescu Cătălin - Marian, a plecat de la o unitate de învăţământ şi nu a mai revenit la Centrul nr.3 Nord din municipiul Râmnicu Vâlcea.

În urma cercetărilor efectuate de către poliţiştii din cadrul Serviciului de Investigaţii Criminale s-a stabilit faptul că la data de 03.12.2012, în jurul orelor 13.30, minorul a plecat de la şcoala din municipiul Râmnicu Vâlcea, unde este elev în clasa a VI a.

În cursul lunii septembrie a anului 2012, minorul a mai plecat din Centrul de primire în regim de urgenţă, din municipiul Râmnicu Vâlcea şi a fost identificat pe raza comunei Valea Mare, intenţionând să ajungă la domiciliu.

În continuare, se întreprind activităţi de identificare a minorului în vederea reintegrării acesteia în familie.

Semnalmente: înălţime 1,40 ÔÇô 1,49m, greutate 30 ÔÇô 35 kg, ochi căprui, păr şaten, tuns scurt.

Obiecte îmbrăcăminte: trening de culoare gri cu dungi de culoare albastru, în picioare purta ghete de culoare negru.

Cetăţenii care pot furniza orice informaţii în legătură cu acest tânăr sunt rugaţi să contacteze cea mai apropiată unitate de Poliţie sau să apeleze numărul de telefon 112!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

  • PUBLICITATE

  • https://www.mocanuvicentiu.ro/
  • PARTENERI MEDIA

  • © 2024 Ziarul de Valcea. Toate drepturile rezervate.

    Web Design by DowMedia

    Ne gasiti si pe