Noii parlamentari i-au promis prefectului Nadolu că se vor bate pentru binele judeţului

joi, 20 decembrie 2012

• În cadrul unei întâlniri protocolare,

Noii parlamentari i-au promis prefectului Nadolu că se vor bate pentru binele judeţului

Luni, 17 decembrie 2012, la sediul Prefecturii Vâlcea, a avut loc o întâlnire protocolară a noilor parlamentari aleşi la scrutinul din 9 decembrie cu prefectul Mircea Nadolu şi subprefectul Aurora Gherghina. La eveniment au participat senatorul Laurenţiu Coca (PSD) şi deputaţii Romeo Rădulescu (PDL), Cristian Buican (PNL), Traian Dobrinescu (PNL) şi Marian Ion Cristinel (PP-DD). “Cu această ocazie, vreau să le mulţumesc domnilor parlamentari care au răspuns invitaţiei. Îmi pare rău că foarte mulţi dintre aceştia sunt plecaţi la Bucureşti cu diverse probleme. Eu i-am invitat în primul rând să bem un pahar de şampanie şi să purtăm câteva discuţii înainte de începerea mandatului de parlamentar”, a declarat prefectul Mircea Nadolu. La rândul său, senatorul Laurenţiu Coca a precizat: “În acest moment vorbesc în nume personal. Vreau să fac cunoscut clar, tuturor, că eu sunt senator USL, îmi datorez mandatul acestei alianţe politice, deşi sunt social-democrat alături de liberali şi conduşi de cei doi preşedinţi, Ion Cîlea şi Cristian Buican, am putut avea aceste rezultate.

Trebuie să recunoaştem că dacă nu exista această uniune formată din PNL, PSD şi PC, niciodată, poate nici la locale, nici la generale, nu puteam avea un astfel de rezultat. Le mulţumesc tuturor alegătorilor mei, dar nu o să uit niciodată că dacă eu nu eram în opoziţie în ultimul mandat şi dacă fosta putere nu se opunea, poate copiii talentaţi aveau o bursă, cum n-o să uit niciodată că dacă nu era fosta putere redevenţele erau mai mari la ora actuală. Voi rămâne întotdeauna disciplinat ca parlamentar grupului din care fac parte, iar acesta este USL în general, iar în particular Partidului Social Democrat din care fac parte”. Deputatul PNL Traian Dobrinescu a ţinut să remarce faptul că deşi după o campanie electorală şi câştigată ar trebui să se simtă mulţumit, lucrurile nu stau deloc aşa. Și asta pentru că încă mai este sub imperiul nevoilor şi problemelor descoperite în fiecare casă în care a intrat în campania electorală. “Eu nu am simţit bucuria victoriei şi trebuie să mărturisesc că încă sunt nedumerit pentru că, probabil, nu ştiu ce voi găsi acolo la începutul primului şi ultimului mandat.

Pentru al doilea nu voi mai candida. Am venit din campanie cu o încărcătură grea. Baţi la uşi, la porţi şi fiecare îşi prezintă nu bucuriile, că acestea sunt puţine, ci necazurile. N-am reuşit să mă descarc de starea celor cărora le-am călcat pragul. În acelaşi timp, responsabilitatea este foarte mare, cu tot ce ne-am angajat: cu proiecte, cu obiective legislative. Nu mă îndoiesc că poate responsabilitatea e la fel de mare şi pentru ceilalţi colegi, poate că eu doar o simt într-un alt fel. Plec în schimb şi cu speranţa unui număr nesperat de mare de parlamentari vâlceni, 12, aproape inimaginabil şi sper că vom vorbi o singură limbă, nu limba partidelor, ci a intereselor pe care trebuie să le slujim. Nu este vorba de unul sau altul, ci de judeţul Vâlcea. Până la urmă, ştiind ce trebuie să facă un parlamentar, este vorba de ţară, de interesul naţional. Cu speranţa asta plec la drum şi sper ca în timp să simt şi bucuria că am ajuns acolo. Am adunat curajul de a candida şi i-am propus lui Cristian Buican într-un moment de profundă revoltă. Nu era nici o diferenţă între mine şi electorat în acel moment. Cu atât mai mult îmi rămâne şi mai grea responsabilitatea”.

(P.C.)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Ultimele stiri

  • PUBLICITATE

  • https://www.mocanuvicentiu.ro/
  • PARTENERI MEDIA

  • © 2024 Ziarul de Valcea. Toate drepturile rezervate.

    Web Design by DowMedia

    Ne gasiti si pe