Majorarea taxelor şi impozitelor din 2013 va fi o povara şi mai mare pentru cetăţeni

luni, 17 decembrie 2012

Majorarea taxelor şi impozitelor din 2013 va fi o povara şi mai mare pentru cetăţeni

 “Majorarea taxelor şi impozitelor din 2013 va fi o povara şi mai mare pentru cetăţeni”, este de părere deputatul PDL Samoil Vîlcu, referindu-se la măsura actualului guvern de a aviza majorarea taxelor şi impozitelor locale pentru anul viitor, cu până la 16,05%.
 “Deşi în luna octombrie Ponta a ordonat Ministerului Finanţelor să retragă de pe pagina de internet proiectul de hotărâre care viza majorarea taxelor, doar pentru a minţi populaţia, iată că la doar câteva zile după alegeri şi în prag de sărbători s-a gândit că un “cadou” scump ar fi potrivit. Acest “dar” al guvernului Ponta va însemna ca românii să plătească din 2013 mai mulţi bani pentru taxe şi impozite.
 De asemenea, anul viitor nu se vor acorda tichete de masă bugetarilor, se va sista în continuare acordarea indemnizaţiilor revoluţionarilor şi nu se vor face angajări. Prevederea care este în vigoare şi în prezent, conform căreia este suspendată ocuparea prin concurs sau examen a posturilor vacante din instituţiile publice, va fi valabilă şi în 2013.
 Sunt măsuri de austeritate pe care USL nu a dorit să le discute cu oamenii, le-a ascuns, a minţit populaţia dorind să obţină susţinere la alegerile din 9 decembrie, iar apoi guvernanţii doar au adus la cunoştinţa oamenilor ce vor să facă.
 Nici educaţia nu va fi mai câştigată în 2013. Guvernul va amâna pentru 2014 finanţarea cu minim 6% din PIB. Cheltuielile de personal vor şi ele plafonate, iar preţul gazelor va fi liberalizat integral şi va creşte preţul pentru populaţie cu 10% anul viitor, cât şi în 2014. Toate acestea sunt măsuri pe care USL a negat că le va aplica înainte de alegerile parlamentare, dar nu a avut nici un fel de problemă să le adopte după ce a obţinut încrederea oamenilor”, a conchis deputatul PDL Samoil Vîlcu.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Ultimele stiri

  • PUBLICITATE

  • https://www.mocanuvicentiu.ro/
  • PARTENERI MEDIA

  • © 2024 Ziarul de Valcea. Toate drepturile rezervate.

    Web Design by DowMedia

    Ne gasiti si pe