Judeţul Vâlcea va avea 9 parlamentari USL, 2 PP-DD şi 1 PDL

joi, 13 decembrie 2012

Judeţul Vâlcea va avea 9 parlamentari USL, 2 PP-DD şi 1 PDL

Judeţul Vâlcea va fi reprezentat în Parlamentul României pentru următoarea legislatură de 12 parlamentari faţă de 9 câţi au fost până în prezent, însemnând 9 USL, 2 PP-DD şi 1 ARD, potrivit datelor înaintate miercuri dimineaţă de către Biroul Electoral Judeţean Vâlcea.

Astfel un al doilea mandat de senator îl obţine Laurenţiu Coca (PSD) de profesie inginer minier. Pe acelaşi Colegiu şi Florinel Butnaru(PP-DD) obţine un prim mandat de senator

Primul mandat de senator îl obţin şi liberalii Dan Niţu, om de afaceri, administratorul companiei Damila, respectiv Adrănel Cotescu, actual secretar de stat în cadrul MDRT.

La Camera Deputaţilor, social-democratul Vasile Bleotu, economist de profesie, preia cel de al 4-lea mandat.În acelaşi colegiu, vâlcenii vor avea un al doilea deputat, de la PP-DD, în persoana lui Marian Cristinel.

De la PSD, al treilea mandat îi revine lui Aurel Vlădoiu, economist şi fost fost prefect de Vâlcea. Deputat pentru prima dată devine şi social-democratul Constantin Rădulescu.

Liberalul Traian Dobrinescu obţine şi el un prim mandat de deputat iar liderul PNL Vâlcea, Cristian Buican merge pentru a doua oară în Parlamentul României.

Progresistul Dan Constantin Mazilu este reconfirmat pentru al doilea mandat de deputat.

PDL va avea în Vâlcea un singur parlamentar, acesta revenind fostului primar al Râmnicului, Romeo Rădulescu care obţine astfel primul mandat de deputat.

Uniunea Social Liberală a închis toate cele 9 colegii parlamentare din Vâlcea,la o prezenţă la vot în judeţ de 42% din totalul celor 351.000 de alegători înscrişi pe lista electorală.

Potrivit datelor finale înaintate de Biroul Electoral Judeţean Vâlcea, USL a obţinut la Senat scor general de 68,39 % din voturi, fiind urmată de PP-DD, cu 16% din voturi şi ARD, cu 12,40%. La Camera Deputaţilor, USL a obţinut 65,9% din voturi, PP-DD - 15,2% şi ARD - 14,2% .

Candidaţii USL au închis toate colegiile electorale astfel: în Colegiul Vâlcea Sud, Laurenţiu Coca (PSD) a obţinut un nou mandat de senator cu 66,3% din voturi, urmat fiind de Florinel Butnaru (PP-DD) cu 20% din voturi şi Ion Oprescu (PDL) cu 11,2% din voturi; în Colegiul Râmnicu Vâlcea, Adrănel Cotescu (PNL) a obţinut un prim mandat de senator, cu 65,4% din voturi, urmat de Dorel Jurcan (PDL -17,6%) şi Lucian Orăşel (PP-DD - 12,4%) iar în Colegiul Vâlcea Nord, Dan Niţu (PNL) a obţinut un prim mandat de senator, cu 73% din voturi, urmat Marian Lucian (PP-DD - 16%) şi Laurenţiu Baranga (FC - 8,4%).

La nivelul Colegiilor pentru Camera Deputaţilor, USL şi-a adjudecat toate cele şase colegii, după cum urmează: în Colegiul Râmnicu Vâlcea Nord, Traian Dobrinescu (PNL) a obţinut 62,2% din voturi, fiind urmat de Romeo Rădulescu (PDL), cu 22%, şi Liviu Lipot (PP-DD), cu 10,8%; în Colegiul Râmnicu Vâlcea Sud, Constantin Rădulescu (PSD) a obţinut 66% din voturi fiind urmat de Aurelian Pavelescu (PNȚ-CD), cu 16,6%, şi Cătălin Voicu (PP-DD), cu 11,8%, în Colegiul Bălceşti, Dumitru Mazilu (UNPR) a obţinut 65% din voturi, urmat fiind de Elena Holban (PP-DD), cu 20% din voturi, şi Milorad Cumpănăşoiu (PDL), cu 10,6% din voturi; în Colegiul Drăgăşani, social-democratul Vasile Bleotu a obţinut 61,5% din voturi, urmat fiind de Marian Cristinel (PP-DD), cu 18,2%, şi Ștefan Prală (PDL), cu 15,8%; în Colegiul Horezu, social-democratul Aurel Vlădoiu a obţinut 69% din voturi, fiind urmat de Mihai Tănăsescu (PP-DD), cu 14,8%, şi Cristian Niţu (PDL), cu 10,5%, iar în Colegiul Brezoi, liberalul Cristian Buican a câştigat un nou mandat cu 70% din voturi, fiind urmat de Teodor Trancă (PP-DD), cu 15,8%, şi de Iuliana Moise (PDL), cu 9,2%.

Potrivit calculelor preliminare, judeţul Vâlcea ar urma să fie astfel reprezentat în parlament de 9 parlamentari USL (3 senatori şi 6 deputaţi), iar, prin redistribuire, de un senator PP-DD şi un deputat ARD.

După alegerile parlamentare din 2008, judeţul Vâlcea a avut trei parlamentari USL, trei din partea PDL, doi de la PNL şi unul de la UNPR. AGERPRES/(AS-Liviu Popescu)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Ultimele stiri

  • PUBLICITATE

  • https://www.mocanuvicentiu.ro/
  • PARTENERI MEDIA

  • © 2024 Ziarul de Valcea. Toate drepturile rezervate.

    Web Design by DowMedia

    Ne gasiti si pe