Hidroelectrica scoate la vânzare pe bursa de energie electricitate de 106 milioane lei

joi, 13 decembrie 2012

Hidroelectrica scoate la vânzare pe bursa de energie electricitate de 106 milioane lei

Compania de stat Hidroelectrica, aflată în insolvenţă, va organiza la 18 decembrie mai multe licitaţii pe bursa de energie OPCOM pentru vânzarea de electricitate, în valoare totală de 106 milioane lei (23,4 milioane de euro).

Producătorul de energie a programat 11 licitaţii pentru vânzarea a aproape 482.000 MWh de energie, potrivit datelor OPCOM. Preţul la care compania intenţionează să vândă energia este 220 lei pe MWh. De la începutul lunii decembrie, preţurile la care au fost încheiate contracte de vânzare-cumpărare a electricităţii pe bursa OPCOM au variat între 229 şi 274 lei pe MWh.
Hidroelectrica a vândut prin intermediul OPCOM, de la intrarea în insolvenţă, în iunie, energie de 84,2 milioane de euro. Compania este controlată de stat, prin Ministerul Economiei

Energie electrică produsă în sistem hidro la Vâlcea

O mare parte din această energie este produsă în judeţul Vâlcea. Sucursala Hidrocentrale Ramnicu Valcea administreaza hidrocentralele amplasate pe raul Lotru si pe sectorul mijlociu al raului Olt (Gura LotruluiÔÇôDragasani), la acesta adaugandu-se incepand cu 1 iulie 2010 hidrocentralele Strejesti si Arcesti de pe Oltul inferior.

Sucursala are astazi in administrare 16 hidrocentrale (33 hidroagregate), 3 statii de pompaj hidroenergetic (7 grupuri de pompaj) si 3 microhidrocentrale (6 hidroagregate). Puterea totala instalata este de 1201,7 MW, din care 643 MW in amenajarea Lotru, 554,9 MW in amenajarea Olt Mijlociu si 3,8 MW in microhidrocentrale. Productia anuala de energie electrica de proiect este de 3043,61 GWh.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

  • PUBLICITATE

  • https://www.mocanuvicentiu.ro/
  • PARTENERI MEDIA

  • © 2024 Ziarul de Valcea. Toate drepturile rezervate.

    Web Design by DowMedia

    Ne gasiti si pe