France 24: Vâlcenii, cei mai TEMUȚI HACKERI din lume

luni, 10 decembrie 2012

France 24: Vâlcenii, cei mai TEMUȚI HACKERI din lume

• Râmnicu Vâlcea rămâne "Hackerville", capitala mondială a fraudelor pe Internet 

Destructurarea uneia dintre cele mai temute reţele de hackeri din România, în urmă cu două săptămâni, a readus în atenţie infracţiunile cibernetice comise de români. Postul de televiziune France24 a realizat un reportaj la Râmnicu Vâlcea, oraş cunoscut în Europa şi Statele Unite ca Hackerville, capitala mondială a pirateriei online. 

Orasul Ramnicu Valcea a devenit "capitala mondiala a fraudelor pe Internet", primind denumirea de "Hackerville" ("Orasul hackerilor" - n.red.), potrivit presei externe.

France 24 noteaza ca tinerii hackeri, care sunt specializati in a-i "jupui" pe clientii naivi, sunt anchetati de forte de politie din intreaga lume.

Ramnicu Valcea pare un orasel "tacut, pitoresc", insa aparentele pot fi inselatoare, noteaza autorul articolului. Acesta este situat in inima Romaniei, la poalele Muntilor Carpati si a devenit cunoscut in SUA drept "Hackerville" - capitala mondiala a frudelor pe Internet. Iar Statele Unite ale Americii sunt principala tinta.

In fiecare an, tinerii hackeri romani pun mana pe un miliard de dolari pe care ii fura de la victimele americane. Asta in zilele in care nu sparg serverele NASA, doar pentru a-si dovedi ca pot s-o faca.

FBI şi CIA şi-au trimis agenţii la Râmnicu Vâlcea


FBI si CIA au facut presiuni asupra autoritatilor din Romania sa creeze o unitate speciala de politie pentru a lupta impotriva acestui tip de infractiune, iar numarul de arestari a crescut, insa hackerii folosesc noi tehnologii pentru a gasi metode care sunt tot mai sofisticate.

Grupul de hackeri din "Hackerville" este descris drept unul periculos, care este inarmat si care este pregatit oricand sa-si protejeze interesele. Cartierul Ostroveni este vazut drept epicentrul infractiunilor informatice - o zona plina cu locuinte sociale in blocuri-turn din era comunista. Insa strazile sunt pline de masini scumpe si rapide, care contrasteaza cu imprejurimile.

Hackerilor le place sa isi arate bunastarea si puterea cu aceste vehicule puternice, atunci cand se intrec pe strazi noaptea, asemanator unor scene din filmele "Fast and Furious".

In incheiere, jurnalistii francezi se intreaba retoric daca vor putea acesti infractori sa devina vreodata oameni onesti. 

Ce scriu francezii despre Râmnicu Vâlcea

Pare un orăşel liniştit şi pitoresc, dar aparenţele sunt înşelătoare. Aşa începe reportajul France24, care aduce în atenţia publicului povestea unui infractor cibernetic. "Fac câteva sute de euro pe săptămână. Dar sunt şi lovituri mari din care obţin zeci de mii de euro. Oamenii sunt proşti. Americanii îşi cumpără online şi pâinea. Le-am vândut şi maşini", scrie unul dintre hackerii români.

Cetăţenii americani sunt ţinta predilectă a hackerilor români. Le sunt vândute produse fictive în valoare de mii de euro. FBI şi CIA s-au împlicat alături de autorităţile de la Bucureşti în destructurarea acestor reţele. Nu este de mirare amplificarea acestui fenomen având în vedere numărul mare de specialişti IT, şcoliţi sau autodidacţi, din România.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Ultimele stiri

  • PUBLICITATE

  • https://www.mocanuvicentiu.ro/
  • PARTENERI MEDIA

  • © 2024 Ziarul de Valcea. Toate drepturile rezervate.

    Web Design by DowMedia

    Ne gasiti si pe