DNA l-a trimis în judecată pe Dorin Dobrişan pentru trucarea licitaţiei privind vechiul sediu al CEC

luni, 10 decembrie 2012

• Fostul director al CEC Bank deţine recordul de dosare întocmite de procurorii anticorupţie

DNA l-a trimis în judecată pe Dorin Dobrişan pentru trucarea licitaţiei privind vechiul sediu al CEC

La sfârşitul săptămânii trecute, procurorii din cadrul Direcţiei Naţionale Anticorupţie - Serviciul Teritorial Piteşti au dispus trimiterea în judecată a inculpaţilor Dorin Dobrişan, director al CEC Bank - Sucursala Râmnicu Vâlcea (la data săvârşirii faptelor), O. C., administrator al unei societăţi comerciale din Râmnicu Vâlcea, şi a soţiei acestuia. În sarcina lui Dorin Dobrişan, procurorii DNA au reţinut următoarele infracţiuni: efectuarea de operaţiuni financiare, ca acte de comerţ, incompatibile cu funcţia, atribuţia sau însărcinarea pe care o îndeplineşte o persoană, ori încheierea de tranzacţii financiare, utilizând informaţiile obţinute în virtutea funcţiei, atribuţiei sau însărcinării sale; conflict de interese. În schimb, O.C. şi M.C. sunt acuzaţi de complicitate la infracţiunea de efectuarea de operaţiuni financiare, ca acte de comerţ, incompatibile cu funcţia, atribuţia sau însărcinarea pe care o îndeplineşte o persoană, ori încheierea de tranzacţii financiare, utilizând informaţiile obţinute în virtutea funcţiei, atribuţiei sau însărcinării sale.

Procurorii DNA Piteşti au descoperit că, în cursul lunii noiembrie 2007, Dorin Dobrişan, în calitate de director al CEC Bank - Sucursala Râmnicu Vâlcea, în scopul de a dobândi pentru sine sediul vechi al instituţiei pe care o conducea, a organizat vânzarea prin licitaţie publică a acestui imobil şi s-a desemnat preşedinte al comisiei de licitaţie. La data de 28 noiembrie 2007, cu ocazia desfăşurării acestei licitaţii, imobilul a fost adjudecat în favoarea societăţii comerciale, al cărei administrator era O.C. DNA susţine că această licitaţie a fost trucată deoarece toate persoanele fizice şi juridice participante au licitat în mod formal, deoarece înţelegerea era ca beneficiarul final să fie Dorin Dobrişan. Imobilul a fost vândut către societatea comercială respectivă cu suma de 804.000 euro (2,88 milioane de lei), iar contractul de vânzare-cumpărare a fost semnat, din partea CEC Bank - Sucursala Râmnicu Vâlcea de către... Dorin Dobrişan.

“În realitate, Dorin Dobrişan a devenit proprietarul de fapt al acestui imobil şi a procedat la cumpărarea prin interpuşi (SC Electrovâlcea SRL) pentru că, având în vedere funcţia sa, se afla într-o situaţie de incompatibilitate, deoarece cumpărarea acestui imobil îi era interzisă prin normele interne ale băncii şi prin Legea 161/2003 privind incompatibilităţile. De asemenea, deşi în mod formal preţul a fost plătit de cumpărător, banii au provenit de la Dorin Dobrişan, care a asigurat întreaga sumă prin contractarea unor credite, în nume propriu, de la unitatea bancară pe care o conducea sau prin acordarea de credite în mod preferenţial lui O.C. sau numitului C.B.. În plus, după achiziţionarea imobilului, Dorin Dobrişan s-a comportat ca un adevărat proprietar, cu toate atribuţiile ce decurg din această calitate. De altfel, pentru acordarea acestor credite, inculpaţii Dorin Dobrişan şi O.C. şi numitul C.B. au fost trimişi în judecată de procurorii Serviciului Teritorial Piteşti al DNA în cursul lunii octombrie 2010. În vederea confiscării, procurorii au instituit sechestru asigurător asupra imobilului menţionat mai sus. Dosarul a fost înaintat spre judecare la Curtea de Apel Piteşti”, se arată într-un comunicat de presă al DNA.

(Petre Coman)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Ultimele stiri

  • PUBLICITATE

  • https://www.mocanuvicentiu.ro/
  • PARTENERI MEDIA

  • © 2024 Ziarul de Valcea. Toate drepturile rezervate.

    Web Design by DowMedia

    Ne gasiti si pe