|marți, ianuarie 26, 2021
  • Follow Us!

Deputatul Costi Rădulescu şochează din prima zi după alegeri 

Deputatul Costi Rădulescu şochează din prima zi după alegeri

Există situa╚øii când anumi╚øi politicieni ac╚øionează exact cum a╚Ö fi făcut-o ╚Öi eu în situa╚øii similare. Evident că nu am cum să nu mă bucur pentru demersurile lor.

Costi Rădulescu, de la PSD Vâlcea, are pu╚øin peste 30 de ani. A pornit de jos, lipind afi╚Öe, în urmă cu un deceniu, apoi a condus organiza╚øia jude╚øeană de tineret. S-a implicat în toate ac╚øiunile serioase dar ╚Öi în toate bizantinismele pesediste locale. Iată-l acum ajuns deputat.

Când s-au anun╚øat rezultatele, mi-am zis că în câteva luni îmi voi da seama câte parale face Costi Rădulescu. Putea face parale multe sau pu╚øine. Statistic vorbind ╚Öi luând în calcul marea masă de politicieni locali, era de a╚Öteptat să facă pu╚øine parale. Eram pregătit să-l mănânc cu fulgi cu tot ╚Öi asta din cel pu╚øin două motive:

-L-a scos din Parlament pe Aurelian Pavelescu, un om cu o conştiinţă politică şi o cultură admirabile.

-Tânărul deputat e prea vehement pentru gustul meu.

Marţi seara, la emisiunea “Criterii politice” de la VTV, l-am sunat pe proaspătul deputat mai mult din reflex, făceam un tur de orizont pe la câştigători şi perdanţi. Când a răspuns, Costi Rădulescu m-a lăsat bouche bee.

Fusese la Oltchim să discute cu directorul general Mihai Bălan. Vorbise la nu ştiu ce minister să se informeze în legătură cu construcţia locuinţelor sociale. Îşi organizase deja biroul parlamentar chiar în inima cartierului care l-a trimis în Parlament.

Cât trecuse de la încheierea votării ? Doar 48 de ore.

Un parlamentar care debutează astfel are două şanse:

-Să turbeze, precum căţeii dintâi.

-Să fie un adevărat ales al ţării, cum rar găsim în Parlament.

Intuitiv, înclin spre a doua ipoteză, sub rezerva dezbărării de apucăturile verbale de campanie.

Oricum, deputatul Costi Rădulescu şochează din prima zi după alegeri.

Șoc pozitiv.

Gheorghe Smeoreanu (www.criterii.ro)

Leave a Response