Prefectura a chemat CEZ Vânzare să dea explicaţii cu privire la modul de calcul al facturilor

luni, 26 noiembrie 2012

• Ca urmare a numeroaselor sesizări din partea consumatorilor,

Prefectura a chemat CEZ Vânzare să dea explicaţii cu privire la modul de calcul al facturilor

Recent, prefectul Mircea Nadolu a convocat şedinţa Consiliului Consultativ pentru Protecţia Consumatorului Vâlcea constituit prin Ordinul nr. 543/2012. Ședinţa s-a desfăşurat la sediul Instituţiei Prefectului - Judeţul Vâlcea, iar ordinea de zi a cuprins următoarele: raport privind controlul efectuat la service-urile auto autorizate; dezbateri pe teme de actualitate privind protecţia consumatorilor; diverse. Astfel, în prima parte a sedinţei, a fost prezentat raportul privind controlul efectuat de către o comisie mixtă, formată din reprezentanţii Instituţiei Prefectului - Judeţul Vâlcea, Registrul Auto Român şi Comisariatul Judeţean pentru Protecţia Consumatorilor Vâlcea, în baza Ordinului Prefectului nr. 697/16 octombrie 2012, control care a urmărit, punctual, activitatea de reparaţii pentru autovehicule şi originalitatea pieselor de schimb comercializate de service-urile auto.

În urma controalelor efectuate, au fost identificate: un service auto care comercializa produse neconforme, fiind dispusă oprirea temporară de la comercializare a acestora; două societăţi care prezentau neconformităţi în activitatea de reparaţii auto; societăţi care au fost sancţionate pentru că nu înregistrau şi nu menţineau documentele doveditoare care să demonstreze calitatea lucrărilor efectuate, nu au făcut dovada registrului de inspecţii, nu erau autorizate pentru lucrările efectuate sau nu deţineau anumite documente obligatorii pentru desfăşurarea activităţii. Agenţii constatatori au aplicat: patru sancţiuni contravenţionale sub formă de amendă, în valoare totală de 3.900 lei; două avertismente pentru abateri minore; o măsură de suspendare a activităţii de reglat direcţie până la intrarea în legalitate; o măsură de întrerupere a activităţii de dezmembrare a vehiculelor rutiere scoase din uz, pentru o perioadă de 30 zile pentru depunerea documentaţiei tehnice în vederea autorizării precum şi oprirea temporară, de la comercializare, a unor produse neconforme, până la remedierea deficienţelor constatate.

Deoarece Comisariatul Judeţean pentru Protecţia Consumatorilor Vâlcea a primit numeroase sesizări de la cetăţeni în care era reclamată activitatea CEZ, al doilea punct al şedinţei a dezbătut modul de calcul al facturilor înaintate de această societate, fiind luată hotărârea ca la următoarea întâlnire să fie invitat un reprezentant al CEZ care să clarifice activitatea de facturare şi împreună cu acesta, să fie identificate, în cadrul şedinţei Consiliului Consultativ pentru Protecţia Consumatorilor Vâlcea, soluţii care să vină în sprijinul cetăţeanului. De asemenea, ca urmare a apropierii sărbătorilor de iarnă, inspectorii Comisariatului Judeţean pentru Protecţia Consumatorilor Vâlcea vor începe o acţiune de control la comercianţii de jucării, pentru a proteja copiii vâlceni de contactul cu jucării periculoase, dăunătoare sănătăţii şi neconforme cu legislaţia europeană în domeniu. Rezultatele acţiunii vor fi făcute publice atât în mass-media locală, cât şi în cadrul şedinţei viitoare a Consiliului Consultativ pentru Protecţia Consumatorilor Vâlcea.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Ultimele stiri

  • PUBLICITATE

  • https://www.mocanuvicentiu.ro/
  • PARTENERI MEDIA

  • © 2024 Ziarul de Valcea. Toate drepturile rezervate.

    Web Design by DowMedia

    Ne gasiti si pe