|sâmbătă, august 13, 2022
  • Follow Us!

La Oltchim-un joc de-a privatizarea cu intenţia de a prinde un şoricel într-o capcană mare 

• Traian Băsescu:


La Oltchim-un joc de-a privatizarea cu intenţia de a prinde un şoricel într-o capcană mare

Preşedintele Băsescu a declarat că modificarea din caietul de sarcini pentru a lăsa să participe persoane fizice la privatizarea Oltchim i-a fost “dedicată” lui Dan Diaconescu, cu intenţia de a a prinde un şoricel într-o capcană mare, el arătând că e păcat că un Guvern s-a pretat la asemenea jocuri.

“Nu putem imagina că am putea să mai repetăm circul de la Oltchim, care a fost un joc de-a privatizarea cu intenţia de a prinde un şoricel mic într-o capcană mare şi e păcat că un Guvern s-a pretat la asemenea jocuri”, a spus Băsescu.
El a făcut referire la faptul că a fost modificat caietul de sarcini pentru a permite unei persoane fizice să participe la privatizare.

“Că modificarea caietului de sarcini, să laşi să participe persoană fizică – numai n-a spus în caietul de sarcini ┬½persoană fizică Dan Diaconescu┬╗. Este clar că i-a fost dedicată ca să nu-l poată întreba nimeni nici de datoriile firmelor lui, nici de nimic, numai să vină la privatizare”, a adăugat Băsescu.

El a menţionat că o asemenea privatizare nu este privatizare şi că toată lumea e de acord că un combinat de talia Oltchim poate fi privatizat cu un partener strategic şi nu cu o persoană fizică.
“Asta înţelege oricine. De asta şi Fondul a spus în timpul licitaţiei cu strigare că trebuie să o opriţi”, a mai spus Băsescu.

Încercarea de privatizare a Oltchim a eşuat, întrucât Dan Diaconescu, care a câştigat licitaţia pentru pachetul de acţiuni deţinut de stat, nu a plătit suma de 45 milioane euro pentru titluri.

(Mediafax)

Leave a Response