În sezonul 2012-2013, va avea loc inaugurarea parţială a domeniului schiabil de la Vidra

joi, 22 noiembrie 2012

Deputatul Samoil Vâlcu:

În sezonul 2012-2013, va avea loc inaugurarea parţială a domeniului schiabil de la Vidra

 Deputatul Samoil Vîlcu continuă să se preocupe de problemele importante ale judeţului. Ca urmare a demersurilor făcute, s-a obţinut asigurarea, din partea Ministerului Dezvoltării Regionale şi Turismului, conform căreia domeniul schiabil de la Vidra va fi inaugurat parţial în sezonul de iarnă care se apropie.
Astfel, în documentul înaintat Ministerului Dezvoltării Regionale şi Turismului deputatul Samoil Vîlcu a subliniat importanţa finalizării proiectului care presupune dezvoltarea infrastructurii de agrement în staţiunea turistică Voineasa.
“Realizarea unei pârtii de schi la Vidra, în judeţul Vâlcea, este o investiţie importantă pentru judeţul Vâlcea. Prin realizarea acestui proiect se va dezvolta infrastructura de agrement din staţiunea turistică Voineasa ÔÇô zona de nord a munţilor Latoriţa “Mioarele ÔÇô Coasta Benghii ÔÇô Puru”, zonă aflată între Staţiunea Vidra şi Obârşia Lotrului, în scopul practicării sporturilor de iarnă la nivelul standardelor internaţionale. Zona respectivă are un mare potenţial turistic, staţiunea Voineasa fiind o staţiune renumită pe plan naţional, cu un cadru natural neexploatat la adevărata valoare şi chiar dacă este favorabil practicării sporturilor de iarnă, nu deţine nici o pârtie de schi. Prin realizarea acestui proiect, zona va putea fi inclusă într-un circuit turistic internaţional, lucru ce va duce cu siguranţă, la dezvoltarea economică a judeţului Vâlcea. Finalizarea acestei investiţii ar trebui să devină o prioritate pentru actuala guvernare, având în vedere multiplele beneficii pe care le vom avea”, a menţionat parlamentarul ales să reprezinte Colegiul nr.2, solicitând din partea ministrului de resort un răspuns clar în privinţa continuării investiţiei.
“Având în vedere faptul că toate instalaţiile de transport pe cablu sunt funcţionale, iar pârtiile pot fi omologate în decursul acestui an, este posibilă inaugurarea parţială a domeniului schiabil de la Vidra în sezonul 2012-2013”, se specifică în răspunsul Ministerului Dezvoltării Regionale şi Turismului.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

  • PUBLICITATE

  • https://www.mocanuvicentiu.ro/
  • PARTENERI MEDIA

  • © 2024 Ziarul de Valcea. Toate drepturile rezervate.

    Web Design by DowMedia

    Ne gasiti si pe