Funcţionari ai ANAF şi din Vama Vâlcea, judecaţi pentru luare de mită

joi, 1 noiembrie 2012

Funcţionari ai ANAF şi din Vama Vâlcea, judecaţi pentru luare de mită

Mai mul╚øi func╚øionari ai ANAF ╚Öi ai Autorită╚øii Na╚øionale a Vămilor au fost trimi╚Öi în judecată de procurorii DNA după ce au primit mită diferite sume de bani pentru a favoriza anumite firme.
Procurorii din cadrul Direcţiei Naţionale Anticorupţie (DNA)ÔÇô Serviciul Teritorial Piteşti l-au trimis în jduecată pe Sergiu Adorian Ignat, funcţionar public în cadrul Autorităţii Naţionale a Vămilor (ANV)ÔÇô Direcţia Antifraudă, sub acuza╚øia de luare de mită, în formă continuată. În acele╚Öi dosar mai sunt judeca╚øi Mihai Chioveanu, inspector asistent în cadrul ANAF, Marian ╚Üu╚øuianu, func╚øionar ANV ╚Öi Adrian Modan, funcţionar public în cadrul Autorităţii Naţionale a Vămilor - Direcţia Judeţeană pentru Accize şi Operaţiuni Vamale Vâlcea, în sarcina cărora s-a reţinut infracţiunea de luare de mită.

”Turna╚øi” de denun╚øător

Al╚øi doi administratori de societă╚øi comerciale, respectiv Silviu Costache ╚Öi Dumitru Floarea sunt acuza╚øi de dare de mită. Potrivit procurorilor, îÎn perioada februarie ÔÇô noiembrie 2008, Sergiu Ignat, a primit de la un denunţător, reprezentantul unor societăţi comerciale cu obiect de activitate în domeniul producerii de alcool, cu titlu de mită, suma de 27.000 de euro ”pentru a-şi încălca atribuţiile de serviciu şi pentru a acorda protecţie ilicită societăţilor comerciale controlate de persoana de la care a primit banii”, se arată într-un comunicat al DNA.

Mită pentru a ”închide ochii”

Banii au fost primiţi prin Floarea Dumitru şi Costache Silviu. De la acelaşi denunţător, în perioada martie ÔÇô iulie 2008, iMihai Chioveanu, Marian Țuţuianu şi Adrian Modan, au primit fiecare diverse sume de bani cuprinse între 2.000 lei şi 1.000 lei, cu titlu de mită. Banii au fost primiţi pentru ca funcţionarii respectivi să îşi încalce atribuţiile de serviciu şi să favorizeze firmele controlate de denunţător. De asemenea, în acelaşi scop, în perioada februarie 2008 ÔÇô mai 2009, Ignat a primit de la Floarea şi Costache, administratori ai SC GEOALCO SRL şi respectiv SC TERMOVIL SRL Rm.Vâlcea, societăţi comerciale cu obiect principal de activitate producerea alcoolului, suma totală de 96.000 de euro cu titlu de mită.

Sechestru pe bunuri mobile

În vederea confiscării, procurorii au dispus instituirea sechestrului asigurător asupra unor sume de bani, bunuri mobile şi imobile aparţinând inculpaţilor Ignat Sergiu Adorian, Chioveanu Mihai, Țuţuianu Marian şi Floarea Dumitru. Dosarul a fost înaintat spre judecare la Tribunalul Vâlcea. 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

  • PUBLICITATE

  • TRUSTUL 3 CONSTRUCTII
  • PARTENERI MEDIA

  • © 2023 Ziarul de Valcea. Toate drepturile rezervate.

    Web Design by DowMedia

    Ne gasiti si pe