Fostul primar Romeo Rădulescu a dat o gaură de 70 de miliarde de lei în bugetul Râmnicului

joi, 22 noiembrie 2012

Ministerul Dezvoltării a dat dreptate “Ziarului de VâlceaÔÇ£! Gafele fostei administraţii locale ard buzunarele vâlcenilor:

Fostul primar Romeo Rădulescu a dat o gaură de 70 de miliarde de lei în bugetul Râmnicului

Primăria municipiului Râmnicu Vâlcea a fost notificată pentru restuirea unei sume de peste şapte milioane lei stabilită drept corecţie financiară ca urmare a unor nereguli constatate în derularea proiectelor cu fonduri europene “Reabilitare şi modernizare clădire Colegiul Naţional Alexandru Lahovari” şi “Pasaj denivelat suprateran pe bulevardul Tudor Vladimirescu”. În notele de constatare întocmite de organismele de control din cadrul Ministerului Dezvoltării Regionale şi Turismului se menţionează în sarcina fostei administraţii mai multe aspecte care au condus la corecţii de 10 şi respectiv 25% din valoarea contractelor încheiate pentru proiectele menţionate anterior.

SC CONEXVIL SA, favorizată de “manelistulÔÇ£ Rădulescu

Mai exact, în cazul proiectului “Reabilitare şi modernizare clădire Colegiul Naţional Alexandru Lahovari”, se reclamă că la atribuirea contractului de execuţie lucrări nr. 39080/31.12.2010 încheiat între Primăria municipiului Râmnicu Vâlcea, ca beneficiar, şi SC CONEXVIL SA, în calitate de antreprenor, autoritatea contractantă a organizat şi desfăşurat o procedură de achiziţie publică fără respectarea principiului tratamentului egal prevăzut în OUG nr. 34/2006, respectiv a acordat un avans executantului fără ca toţi participanţii la selecţie să fie înştiinţaţi anterior de posibilitatea acestei facilităţi, fapt care, în opinia organismului de control, este privit ca o posibilă favorizare a firmei câştigătoare. În acest caz, Direcţia Generală Constatare şi Stabilire Nereguli Fonduri Europene din cadrul MDRT a stabilit o corecţie financiară de 10% din valoarea contractului de execuţie lucrări, respectiv de 981.900,5 lei (fără TVA).

Licitaţie dirijată la proiectul pasajului “Tudor VladimirescuÔÇ£

În cazul proiectului “Pasaj denivelat suprateran pe bulevardul Tudor Vladimirescu”, aspectele reclamate de Biroul de Verificare Financiară POR din cadrul Agenţiei pentru Dezvoltare Regională Sud-Vest Oltenia se referă la:
- nerespectarea termenului legal dintre data transmiterii anunţului de participare spre publicare în Jurnalul Oficial al Uniunii Europene ÔÇô JOUE (14.09.2011) şi data limită de depunere a ofertelor (27.10.2011)
- faptul că anunţul de participare nu conţine toate criteriile de calificare şi selecţie prevăzute în fişa de date, iar nota justificativă privind stabilirea criteriilor de calificare şi selecţie nu conţine toate criteriile prevăzute în anunţul de participare şi în fişa de date;
- faptul că unele certificări solicitate participanţilor au fost considerate discriminatorii, putându-se interpreta că licitaţia a fost una ”dirijată”.

Corecţia financiară impusă de organismul de control este de 25% din valoarea contractului, respectiv de 6.100.791,15 lei (fără TVA).

În legătură cu această situaţie, primarul Emilian Frâncu ne-a declarat: “Departamentele de specialitate din cadrul Primăriei municipiului sunt în curs de întocmire a unei contestaţii la aceste concluzii şi, dacă va fi nevoie, vom apela inclusiv la instanţele de judecată. Cert este însă faptul că în situaţia în care aceste corecţii financiare vor rămâne valabile, reducerea bugetului local cu suma de aproximativ 70 miliarde lei vechi va avea consecinţe negative greu de anticipat la acest moment asupra dezvoltării şi administrării oraşului. O sumă imensă pierdută datorită orgoliului, neglijenţei sau lăcomiei unora care s-au bătut cu pumnii în piept că sunt ”experţi” în accesarea fondurilor europene! Chiar dacă o astfel de situaţie derivă din modul defectuos în care municipiul Râmnicu Vâlcea a fost administrat în mandatul precedent, vă asigur că se vor face toate demersurile necesare pentru a stabili cine trebuie să plătească pentru aceste nereguli ce vor afecta major întreaga noastră comunitate.ÔÇ£

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Ultimele stiri

  • PUBLICITATE

  • PARTENERI MEDIA

  • © 2024 Ziarul de Valcea. Toate drepturile rezervate.

    Web Design by DowMedia

    Ne gasiti si pe