Directorul Minierei Berbeşti, Gheorghe Chelcea, în atenţia DNA

luni, 5 noiembrie 2012

Directorul Minierei Berbeşti, Gheorghe Chelcea, în atenţia DNA

Asupra directorului Exploatării Miniere Berbeşti, Gheorghe Chelcea, planează suspiciuni de corupţie. Din informaţiile noastre, Direcţia Naţională Anticorupţie l-a luat în vizor pe directorul Chelcea în urma unor “denunţuriÔÇ£ trimise pe adresa instituţiei de angajaţi ai EMC Berbeşti, dar şi de către colaboratori ai exploatării. Pe surse am aflat că directorul Chelcea ar susţine o filieră de tip mafiot care-şi face de cap de ani buni la Berbeşti. 
Chelcea este membru PSD şi a fost numit de curând director. Despre acesta se mai ştie că a mai condus această exploatare cu ani în urmă, din funcţia de director general, vechimea în această funcţie fiind de peste zece ani.
Gheorghe Chelcea a mai deţinut funcţia de director general al EMC Berbeşti, însă a fost schimbat de pedelişti în urmă cu câţiva ani. EMC Berbeşti se numără printre carierele profitabile ale Diviziei Miniere, din cadrul CE Oltenia, la unitatea minieră din Vâlcea lucrând cu peste 1.200 de salariaţi. Cărbunele exploatat de aici este livrat la CET Govora şi Craiova 2, lignitul având o putere de 1800-1900 kilocalorii/kg.
Conducerea Complexului Energetic Oltenia va demara în curând o anchetă proprie în legătură cu neregulile de la Berbeşti ÔÇô Vâlcea.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Ultimele stiri

  • PUBLICITATE

  • https://www.mocanuvicentiu.ro/
  • PARTENERI MEDIA

  • © 2024 Ziarul de Valcea. Toate drepturile rezervate.

    Web Design by DowMedia

    Ne gasiti si pe