Sparle si soparle 8 octomrie 2012

luni, 8 octombrie 2012

Sparle si soparle 8 octomrie 2012

• Fostul candidat la Preşedinţie, Constantin Ninel Potârcă, a fost condamnat zilele trecute la doi ani de închisoare într-un dosar de evaziune fiscală. Acest Potârcă mai este judecat într-un alt dosar de evaziune fiscală, instrumentat de Direcţia Naţională Anticorupţie, prejudiciul estimat în acest caz fiind de aproximativ 4 milioane de euro. Anchetatorii susţin ca Potârcă, împreună cu fratele său şi cu alţi doi oameni de afaceri din judeţul Vâlcea, au folosit în contabilitatea firmelor lor facturi fictive, prejudiciind bugetul de stat. Potârcă mai este şi preşedinte al Patronatului Oamenilor de Afaceri Romi.

• Degeaba şi-a făcut avocatul liberal Victor Stănculescu site propriu, pentru că USL-ul l-a aruncat ca pe o măsea stricată de pe lista candidaţilor pentru un colegiu parlamentar. Oricum, “blogul lui Stănculescu” era de toată jena şi nu conţinea nimic despre activitatea profesională, biografia personală şi traseismul politic al avocatului. Pe site sunt doar trei articole de presă anemice, toate preluate dintr-un ziar local dedicat trup şi suflet cauzei USL.

• Aflându-se în perioada de şomaj politic şi profesional, papagalul Valentin Adrian Iliescu are timp destul pentru deplasări prin comunele din Vâlcea. Sub pretextul că filmează pentru postul său de televiziune, VAI-ul se duce prin gospodăriile oamenilor, unde mănâncă tone de alimente şi bea butoaie de alcool, după care mai aşteaptă ca unele gazde... să-i mai toarne şi nişte “mălai” în traistă. Domnule Iliescu, când v-aţi cântărit ultima dată?

• Curtea de Conturi şi DNA-ul ar trebui să pună mai atent sub lupă afacerile murdare derulate în cadrul Regiei Autonome Judeţene de Drumuri şi Poduri de către (sub)inginerul director-etern Nicolae Vălimăreanu. Liberal din fire, Vălimăreanu “aruncă” la colegii săi din PNL, dar şi din PSD, cu tot felul lucrări de subantrepriză sau direct, după ce RAJDP-ul “câştigă” licitaţiile organizate în special de Consiliul Judeţean Vâlcea. Acest Vălimăreanu are un protector de seamă la CJ Vâlcea (pe numele său de scenă Bogdan Pistol), care trece cu vederea faptul că directorul RAJDP lucrările de reabilitare a drumurilor şi podurilor sunt acordate strict pe criterii politice şi fără nici un fundament tehnic real. Sau, mai pe scurt, N.V. execută aşa numitele “asaltări politice”!

• Avem însă şi o bilă neagră pentru Camera de Conturi din Vâlcea, care, de peste şase ani, nu a catadicsit să-l deranjeze cu vreun control pe Roibu-Împărat şi să verifice ilegalităţile pe care “inventatorul” le făcea prin Oltchim. Ultimul control la combinatul chimic s-a desfăşurat tocmai la începutul anului 2006, iar atunci oamenii de la Curtea de Conturi nu au găsit absolut nimic în neregulă la Oltchim. Era şi evident acest fapt în acea perioadă: societatea înregistra profit, pierderile nu erau atât de mari, firmele Mentchim, Protectchim, Designro abia se desprindeau din trupul Oltchim, iar celebrele căpuşe Chempro Chemicals, Comchim, Topanel şi Amitrans îşi făceau loc pentru a ieşi din carapace, aflându-se într-un stadiu... “larvar”.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

  • PUBLICITATE

  • https://www.mocanuvicentiu.ro/
  • PARTENERI MEDIA

  • © 2024 Ziarul de Valcea. Toate drepturile rezervate.

    Web Design by DowMedia

    Ne gasiti si pe