Preşedintele PNL Gorj, Dian Popescu, afaceri cu Exploatarea Minieră Berbeşti

joi, 20 septembrie 2012


USL se înfige puternic în banii Complexului Energetic Oltenia!

Preşedintele PNL Gorj, Dian Popescu, afaceri cu Exploatarea Minieră Berbeşti


Preşedintele organizaţiei judeţene a PNL Gorj, Dian Popescu, şi-a făcut debutul în afacerile cu societăţile din portofoliul statului. Firma acestuia, Maserati SRL Țicleni, se va ocupa în perioada următoare de lucrări miniere la Exploatarea Minieră de Carieră Berbeşti, din subordinea Complexului Energetic Oltenia. Contractul a fost încheiat la sfârşitul lunii iulie, în urma unei cereri de ofertă la care a mai participat o singură firmă. Una peste alta, contractul confirmă că Dian Popescu nu făcea vizite pe la conducerea CE Oltenia doar pentru a pune directori pe funcţii, cu sprijinul sindicatelor.


S-a lăudat tot timpul că nu are afaceri cu statul şi, culmea, din cauza acestora a ajuns să aibă cele mai mari probleme cu justiţia. Acum, Dian Popescu a trecut de la construcţia de stadioane pe la Scoarţa şi Peştişani, la lucrările miniere de prin carierele fostei Societăţi Naţionale a Lignitului Oltenia. Liderul PNL Gorj a câştigat, în luna iulie, un contract în valoare de 50.000 de euro, care vizează excavarea, transportul şi nivelarea unei halde de steril din Exploatarea Minieră de Carieră Berbeşti, respectiv în cariera Pânga. Potrivit caietului de sarcini, este vorba despre o cantitate de aproximativ 20.000 de tone de cărbune şi de 30.000 de metri cubi de steril. Contractul a fost atribuit în luna iulie, pe data de 27, în urma unei selecţii de ofertă la care a mai concurat o singură firmă alături de cea a lui Dian Popescu.


Concurenţă cvasiinexistentă

Concurenţa nu a fost prea mare, după cum se poate deduce din diferenţa mică, de doar 2.600 de lei, între valoarea estimată şi cea la care firma lui Dian Popescu şi-a adjudecat contractul. Astfel, în data de 7 iunie, când a fost postat în SEAP anunţul privind acest contract, valoarea lucrărilor de excavare şi transport a sterilului şi cărbunelui era estimată la 195.000 de lei, iar contractul a fost semnat la valoarea de 193.405 de lei, ceea ce demonstrează că ori firma cealaltă a făcut doar figuraţie pe la licitaţie, ori Dian Popescu a venit cu o ofertă foarte aproape de maximul posibil.


Vizite “fructuoase” pe la complex

Contractul s-a materializat, curios, în urma unor vizite pe care Dian Popescu le-a făcut pe la conducerea Complexului Energetic Oltenia. În lunile iunie şi iulie, înainte de a fi redus temporar la tăcere, printr-o reţinere de către organele de cercetare, Dian Popescu făcea foarte des vizite pe la complex şi pe la liderul de sindicat Marin Condescu, cel care, din umbră, face şi desface în sistemul energetic din Oltenia. Iniţial, se ştia că preşedintele PNL Gorj face aceste vizite pentru a-şi impune unii acoliţi politici în funcţii de conducere în cadrul producătorului de energie. După câte se pare, Dian Popescu îşi facilita, de fapt, intrarea în afacerile cu Complexul Energetic Oltenia.


Prima firmă “de casă” a PNL

Probabil aspectul cel mai interesant legat de acest contract este că nu face altceva decât să-l contrazică pe Dian Popescu, care a negat tot timpul că face afaceri cu statul. Culmea, şeful PNL Gorj a avut afaceri destul de bănoase, dar şi unele care i-au creat şi mari probleme, gen amenajarea stadioanelor de la Scoarţa şi Peştişani. Acum, acesta s-a reprofilat spre minerit şi energie devenind, fără doar şi poate, prima firmă “de casă” a PNL-ului care se înfige în conturile societăţilor de stat, la scurt timp după schimbarea Guvernului. (Alin Sipanu ÔÇô Gorj Exclusiv)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

  • PUBLICITATE

  • https://www.mocanuvicentiu.ro/
  • PARTENERI MEDIA

  • © 2024 Ziarul de Valcea. Toate drepturile rezervate.

    Web Design by DowMedia

    Ne gasiti si pe