Petrolul Ploieşti ÔÇô Damila Măciuca 2-0 (1-0)

joi, 27 septembrie 2012

Petrolul Ploieşti ÔÇô Damila Măciuca 2-0 (1-0)
Stadionul ┬½Ilie Oană┬½, spectatori 7000
Au marcat : Adrian Cristea (6), Laurenţiu Marinescu (64)

Echipe de start:

Petrolul: Bornescu - Alcenat, Geraldo, Manase, Giulherme - M. Cristescu, Mustivar - Cojocnean, Boudjemaa, A. Cristea - HamzaÔÇ¿Rezerve: Hamutovski - Achim, Galamaz, Marinescu, Morar, Bokila, GrozavÔÇ¿Antrenor: Mircea RednicÔÇ¿ÔÇ¿Damila Măciuca: Botaş - Nwabueze, I. Stoica, Posteucă, E. Stoica - Lircă, Melcea, L. Iordache - Ad. Popa, Codin, B. GeantăÔÇ¿Rezerve: D. Geantă - Al. Stoica, Ferdin Amet, Militaru, Voinea, Rogozan, BălanÔÇ¿Antrenor: Erik Lincar

Fotbal, Cupa României
Lupii Galbeni nu s-au speriat de Măciuca!
n formaţia vâlceană a părăsit cu capul sus competiţia după ce a pierdut cu 2-0 la Ploieşti 

După ce s-a anunţat că meciul dintre Damila Măciuca şi Petrolul va avea loc nu la Drăgăşani, conform tragerii la sorţi ci la Ploieşti pentru a juca în nocturnă, şansele de calificare ale elevilor lui Eric Linkar au scăzut vertiginos. Mai mult decât atât, antrenorul găzarilor, Mircea Rednic, nu şi-a menajat titularii şi i-a introdus în teren pe Cristea, Bornescu, Geraldo, Giulherme, Mustivar, Cojocnean, Boudjemaa, A. Cristea şi Hamza. Diferenţa de experienţă şi valoare s-a făcut simţită încă din debutul întâlnirii. În minutul 6, Petrolul a dechis scorul. Adrian Cristea este găsit liber în faţa porţii, şutează la colţul lung fără speranţe pentru Botaş. Chiar dacă numeroşii spectatori din tribune aşteptau o ploaie de goluri, Damila Măciuca a echilibrat jocul, a început să paseze mai mult şi a fost aproape de egalare. În minutul 27, internaţionalul de fotbal pe plajă, Posteucă, a trimis cu capul milimetric pe lângă poarta apărată de Bornescu şi preţ de câteva secunde s-a lăsat liniştea pe ÔÇ£Ilie Oană”. Prima repriză s-a terminat, însă, cu două ocazii ale găzarilor, o bară a lui Cristescu şi un şut parat al lui Cojocnean. În partea a doua a meciului Petrolul nu a mai forţat şi a preferat să aibă un joc de posesie bun care să conserve calificarea în faza următoare a competiţiei. Golul al doilea a venit în minutul 64, mai mult din întâmplare, Laurenţiu Marinescu reuşţind să înscrie cu un şut plasat după o lovitură liberă. MEciul s-a terminat cu o nouă bară a gazdelor, autor fiind Gicu Grozav, introdus de Rednic cu un sfert de oră înainte de final. Damila Măciuca se opreşte în şaisprezecimile Cupei României, cu capul sus şi se poate concentra mai mult pe partidele de championnat.

Știri

Claudiu Niculescu vine la Drăgăşani!

Sâmbătă, baza sportivă din Drăgăşani va avea un oaspete de seamă, fostul internaţional, ┬½lunetistul┬½ Claudiu Niculescu. ┬½Clau-gol ┬╗ va veni în Oraşul viilor în postura de antrenor principal al formaţiei FC Bihor Oradea, pentru care a semnat un contract marţi, după ce s-a despărţit de Universitatea Cluj-Napoca. În vârstă de 36 de ani, Claudiu Niculescu a evoluat în cariera sa pentru IELIF Craiova, Drobeta-Turnu Severin, Electroputere Craiova, Universitatea Cluj, Dinamo Bucureşti, Genoa, MSV Duisburg, Omonia Nicosia şi Universitatea Cluj. După rezilierea contractului cu U Cluj, Niculescu a anunţat că renunţă la cariera de jucător, dedicându-se antrenoratului. Gruparea bihoreană este pe locul 7 al clasamentului, cu cinci puncte din patru meciuri în timp ce Damila este pe locul secund al ierarhiei, cu punctaj maxim după trei etape. CS Municipal va evolua tot pe terenul propriu, cu FC Sibiu, formaţie care vine după un meci mare în Cupa României făcut pe terenul deţinătoarei trofeului, Dinamo Bucureşti. Ardelenii au condus în ┬½ Ștefan cel Mare┬½ cu 1-0 dar au pierdut calificarea în prelungiri. Municipalii sunt într-o situaţie delicată, fără puncte în acest sezon şi un eventual nou rezultat negativ le-ar complica şi mai tare situaţia. Cele două formaţii s-au întâlnit ultima dată în sezonul 2010-2011, ardelenii reuşind să se impună cu un scor identic: 2-1 şi la Sibiu şi la Râmnicu Vâlcea.
Programul etapei:

CSM Rm. Vâlcea - Voinţa SibiuÔÇ¿Luceafărul - FC MaramureşÔÇ¿Damila - FC BihorÔÇ¿Alro - UTAÔÇ¿Corona - Poli Timişoara ÔÇ¿Unirea - CS MioveniÔÇ¿FCM Tg. Mureş va staÔÇ¿FC Argeş - va staÔÇ¿
Posada şi FC Băbeni au evadat!

Cea mai interesantă partidă din etapa eşalonului IV la fotbal a avut loc la Perişani, acolo unde s-au întâlnit două dintre candidatele la promovarea în Liga a III-a, acolo unde Judeţul Vâlcea nu mai are reprezentantă după retragerea din campionat a chimiştilor de la FC Oltchim. Gazdele s-au impus mai uşor decât se aşteptau, cu 4-1 şi au punctaj maxim în acest debut de sezon. Tot maximum de puncte are şi FC Băbeni, surpriza campionatului de până acum.

Seria Nord:

LOTRU Brezoi - VIITORUL Călimăneşti 2-0
UNIREA Păuşeşti Măglaşi - CONEXIN Runcu 3-2
MINERUL Ocnele Mari - FLAC─éRA Horezu 2-2
PROGRESUL Măldăreşti - FC Băbeni 2-4
POSADA Perişani - HIDRO Rm. Vâlcea 4-1
AS C─éZ─éNEȘTI Rm. Vâlcea - VICTORIA Frânceşti 0-0
VIITORUL Dăeşti - STEJARUL Vlădeşti 2-0
FORESTA Malaia a stat

Seria SUD:

AS Creţeni - EXPERTII 2000 Popeşti 4-2
INTER Suteşti - ȘTIINȚA Grădiştea 0-0
C.S. Șuşani - JUVENTUS Roeşti 1-1
TOPOLOGUL Galicea a stat
MINERUL Berbeşti - OLTUL Ioneşti 8-0
A.S. Șirineasa - VIITORUL Valea Mare 0-0
VOINȚA Orleşti - C.S. Mădulari 0-1
OLTEȚUL Alunu - UNIREA Drăgăşani 0-0

Naţionala feminină are două amicale la Vâlcea

Naţionala de handbal feminin a României s-a reunit la Râmnicu Vâlcea pentru a pregăti participarea la Trofeul Carpaţi. Gheorghe Tadici a convocat de la Oltchim numai cinci handbaliste: Paula Ungureanu, Oana Manea, Iulia Curea, Adina Meiroşu şi Adriana Nechita. Katarina Bulatovic şi Marija Jovanovic vor merge la naţionala Muntenegrului, Iulia Managarova la cea a Ucrainei, Silvia Navarro la cea a Spaniei, în timp ce Allison Pineau a fost convocată de Olivier Krumbholz la naţionala Franţei. Tricolorele vor disputa joi şi vineri două meciuri de verificare în compania Oltchimului. Handbalistele convocate de la Vâlcea vor juca o partidă pentru club iar în cealaltă pentru naţională.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

  • PUBLICITATE

  • https://www.mocanuvicentiu.ro/
  • PARTENERI MEDIA

  • © 2024 Ziarul de Valcea. Toate drepturile rezervate.

    Web Design by DowMedia

    Ne gasiti si pe