Patru răniţi şi un Ferrari de 150.000 euro incendiat, în urma unui scandal între ţigani

luni, 10 septembrie 2012

• În comuna Costeşti,

Patru răniţi şi un Ferrari de 150.000 euro incendiat, în urma unui scandal între ţigani

Patru persoane care au participat sâmbătă la Ziua Romilor de la Costeşti au ajuns la spital, duminică dimineaţa, cu multiple plăgi înjunghiate în urma unui scandal izbucnit între două familii de romi, din municipiul Drăgăşani, în timpul căruia o maşină Ferrari de 150.000 euro a fost incendiată. Scandalul a izbucnit pe fondul unor neînţelegeri mai vechi între cele două familii, dar şi întrucât la Ziua Naţională a Romilor de la Costeşti membrii familiei Brătianu au adus mai multe maşini de lux, între care şi un Ferrari pe o platformă. În timpul conflictului dintre familiile Brătianu şi Cristache autoturismul Ferrari a fost incendiat. De asemenea, patru persoane au fost rănite, fiind transportate la spital cu multiple plăgi înjunghiate. “A fost un scandal între patru persoane.

Victimele sunt înjunghiate, iar conflictul ar fi izbucnit după ce aceştia ar fi revenit acasă după cheful de la Costeşti. Toţi sunt bărbaţi, iar în timpul altercaţiei o maşină a fost incendiată. Doi dintre răniţi au fost duşi la Spitalul Judeţean de Urgenţă din Vâlcea, fiind în operaţie, iar alţi doi fraţi de 22 si 27 de ani, sunt la Spitalul din Craiova”, a declarat purtatorul de cuvant al Politiei Judetene Valcea, agent Loredana Sandu. Cei doi frati de la Spitalul de Urgenta din Craiova au fost supusi unor interventii chirurgicale. Cei doi sunt membri ai familiei Bratianu. “Persoana de 22 de ani are plaga injunghiata lombara stanga, cu sange in cavitatea peritonala, iar cea de 27 de ani a venit cu traumatism toraco-abdominal, plaga injunghiata de trei centimetri la baza hemitoracelui stang. In starea cea mai grava a fost tanarul de 22 de ani, dar acum sunt amandoi in afara oricarui pericol. Operatiile au durat de la ora 8.00 pana la ora 11.00. Ei sunt acum stabili, cu o evolutie buna, operatiile au decurs bine si se afla internati la sectia de terapie-chirurgie”, a declarat Maria Fortofoiu medic specialist la Spitalul Judetean de Urgenta Craiova. Ancheta in acest caz a fost preluata de procurori.

Rromii au mers sâmbătă dimineaţă la slujba de la Mănăstirea Bistriţa

Cei înstăriţi, purtând salbe din aur la gât, expun mâncărurile îmbelşugate de care nu se ating decât după ce sunt atent monitorizate de privirile trecătorilor. Faţă de alţi ani, numărul participanţilor este mai redus. Drumul care face legătura între Râmnicu Vâlcea şi Costeşti a fost în 8 septembrie un furnicar de maşini, rromi din toate judeţele ţării venind la bâlciul organizat de Sfânta Marie Mică, de etnia rromă. Cei mai matinali dintre participanţi au fost la slujba de la Mănăstirea Bistriţa, unii chiar şi-au botezat copiii. Pe izlazul comunal, bulibaşii şi-au amenajat corturile, şi-au pus salbele de aur la gât, au întins mesele pe care au aşezat la loc de cinste porcii rumeniţi la proţap. Regii şi împăraţii încă nu şi-au făcut apariţia. “Faţă de alţi ani, până la aceast oră (11.35, n.r.) sunt mult mai puţini prezenţi la sărbătoarea de la Costeşti”, ne spune insp. Daniel Truşcă şeful Postul de Poliţie Rurală Pietrari. De oficialităţi, care să-i onoreze cu prezenţa nu se aude nicio vorbă. “Oficial, nu am fost anunţaţi că ar veni cineva de la centru. Doar oficialităţi judeţene vor fi prezente”, spune primarul din Costeşti, Toma Peştereanu. Gurile rele fac însă alte supoziţii. “Poate o să vedem că apare preşedintele Băsescu, ca în urmă cu câţiva ani! Dacă vine, atunci ne dăm şi noi seama care sunt regii, împăraţii sau bulibaşii care au fost la nunta Ebei”, spune un mucalit, din mulţime.

Jandarmi şi poliţie, câtă frunză şi iarbă

Poliţia şi Jandarmeria şi-au luat măsuri de siguranţă. În perioada 7-9 septembrie, la Costeşti au fost prezenţi 59 de poliţişti vâlceni, alţii 77 de jandarmi vâlceni şi 46 de jandarmi din cadrul Brigăzii Mobile de Jandarmi Craiova. “Datorită faptul că la această întâlnire participă un număr mare de cetăţeni şi sunt posibile crearea de ambuteiaje în trafic, pentru fluidizare s-a dispus suplimentarea efectivelor de poliţie rutieră, urmând ca alături de poliţiştii vâlceni să participe şi 20 de poliţişti din cinci judeţe limitrofe, din judeţele Argeş, Gorj, Dolj, Olt şi Sibiu, care vor acţiona atât pedestru cât şi cu autoturismele echipate în mod corespunzător”, a spus agentul principal Loredana Sandu, purtătorul de cuvânt al Poliţiei Vâlcea.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

  • PUBLICITATE

  • https://www.mocanuvicentiu.ro/
  • PARTENERI MEDIA

  • © 2024 Ziarul de Valcea. Toate drepturile rezervate.

    Web Design by DowMedia

    Ne gasiti si pe