Ministrul Chi╚øoiu mută ╚Öi câ╚Ötigă. Mihai Bălan în locul lui Roibu, la Oltchim

joi, 20 septembrie 2012

Ceea ce trebuia să se întâmple cu ani în urmă se întâmplă pe ultima sută de metri. Ministrul Daniel Chi╚øoiu îi va semna de urgen╚øă ordinul de numire în func╚øia de director general al Oltchim lui Mihai Bălan, director general la CET Govora.


Mihai Bălan ne-a declarat:


Rolul său va fi acela de a reporni combinatul ╚Öi de a păstra locurile de muncă.




-Mandatul pe care îl prime╚Öte va fi limitat la perioada dintre licita╚øia pentru privatizare ╚Öi preluarea Oltchim de către viitorul proprietar.


Î╚Öi dore╚Öte să realizeze de urgen╚øă două cicluri de produc╚øie, pentru a putea plăti salariile muncitorilor.




Iminentul nou director general afirmă că va lucra cu o totală transparen╚øă, nu va fi interesat de trecut, nu va intra în jocuri de interese, nu î╚Öi va asuma soarta echipei de handbal, iar la finalul misiunii sale, care va fi pro bono, se va întoarce la locul său de muncă de la CET.


De remarcat că Mihai Bălan a fost ieri aclamat de muncitorii de la combinat, în prezen╚øa ministrului, ceea ce probabil a cântărit mult în această decizie. În afară de Bălan, to╚øi cei care au încercat să dialogheze cu muncitorii au fost huidui╚øi.


Mihai Bălan este o cu totul altă personalitate decât Constantin Roibu.


Bălan nu se amestecă în politică, Roibu s-a amestecat până peste cap. Bălan lucrează cu banii publici cu respectul ╚Öi transparen╚øa cuvenite, Roibu a lucrat ca ╚Öi cum combinatul ar fi mo╚Ötenire personală. Bălan nu se consideră buricul pământului, cu toate că este, probabil, unul dintre cei mai buni manageri ai ╚øării, Roibu mai avea pu╚øin ╚Öi crăpa de orgoliu. Nu în ultimul rând, Mihai Bălan e elegant ╚Öi bine educat, pasionat de arta platică ╚Öi muzica de operă, câtă vreme RoibuÔǪdar să nu mai vorbim.


Prin această decizie inteligentă Daniel Chi╚øoiu va asigura lini╚Ötea pe Platforma Chimică Rm. Vâlcea, va reu╚Öi păstrarea locurilor de muncă într-o perioadă fierbinte din punct de vedere politic ╚Öi va preda cumpărătorului Oltchim un combinat racordat la produc╚øie, nu un morman de fiare vechi.


(Iar cumpărătorul ar putea să-i ofere noului director general un contract de nerefuzat, ceea ce, cu adevărat, l-ar înnebuni pe Roibu).


Succes, Mihai Bălan !


(www.criterii.ro)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

  • PUBLICITATE

  • https://www.mocanuvicentiu.ro/
  • PARTENERI MEDIA

  • © 2024 Ziarul de Valcea. Toate drepturile rezervate.

    Web Design by DowMedia

    Ne gasiti si pe