Ion Cîlea poate deveni Groparul CET-ului (I)

luni, 3 septembrie 2012

• Trântorii politici sufocă activitatea principalului agent economic din Vâlcea

Ion Cîlea poate deveni Groparul CET-ului (I)

Tiberiu Pîrnău

Preşedintele Consiliului Judeţean Vâlcea, Ion Cîlea, promovează şi forţează angajările pe criterii politice şi de nepotism la unul dintre puţinii agenţi economici care mai funcţionează bine în judeţul Vâlcea: CET Govora. Această subordonare (principalul acţionar al CET este CJ) se dovedeşte, pe zi ce trece, o piatră de moară la gâtul producătorului de energie electrică şi în acelaşi timp furnizor de agent termic. Surse din interiorul CET-ului, Departamentul Resurse Umane, ne-au confirmat faptul că în ultimii ani, prin dispoziţia directă a preşedintelui CJ şi PSD Vâlcea, Ion Cîlea, la CET Govora s-au angajat peste 100 de persoane, oameni care nu au nici în clin, nici în mânecă cu activitatea acestui agent economic. Principala calitate a acestor ipochimeni este aceea de lipitori de afişe în campania electorală a lui Ion Cîlea. Nu era nici o problemă dacă la CET s-ar fi angajat oameni competenţi, specialişti în domeniile de activitate ale principalei societăţi comerciale de pe Platforma Industrială Sud a municipiului Râmnicu Vâlcea.

În mod inconştient şi chiar barbar pentru productivitatea şi eficienţa CET-ului, Cîlea şi acoliţii săi au forţat continuu mâna conducerii agentului economic aflat în nefericita ipostază de subordonare. Cei mai mulţi angajaţi pe criterii politice vegetează prin birourile CET-ului şi la Direcţia de Termoficare Urbană. Ei freacă efectiv menta şi primesc aiurea-n tramvai salarii destul de consistente. Mai mult decât atât, Cîlea şi-a băgat coada şi-n societăţile comerciale externalizate din CET Govora: Servcet şi Prelcet. Aici nu a întâmpinat nici un fel de rezistenţă având în vedere faptul că la conducerile celor doi agenţi economici se află doi yesmeni cu carnet roşu de partid în buzunare. Un exemplu simplu: angajarea pesedistului Costi Rădulescu pe post de mare director, cu maşină de la firmă, la scara casei.

Ca şi cum nu ar fi fost de-ajuns că Ion Cîlea a transformat CET Govora în SRIPLM (societate de recuperare a incompetenţilor politici fără loc de muncă), mai nou a început să-şi bage nasul în politica de resurse umane a instituţiei şi deputatul Cristian Buican, preşedintele PNL Vâlcea. Buican îl copiază pe Cîlea şi a sugerat angajarea la CET Govora a unor politruci galbeni, chiar în coasta conducerii societăţii. Cîlea şi Buican au sufocat efectiv organigrama CET-ului cu zeci de indivizi(zde) care nu au ce căuta într-o astfel de întreprindere! Dacă ar fi luaţi la bani mărunţi, punem pariu că aceştia nici nu ştiu exact care este profilul de activitate al CET Govora. Toţi aceşti trântori politici sunt ţinuţi în spate de marea masă a specialiştilor tăcuţi şi fără susţinere politică din CET. Cu alte cuvinte, în timp ce trântorii dorm la serviciu, adevăraţii specialişti muncesc de le sar capacele pentru a acoperi atât propriile salarii, cât şi pe cele ale trântorilor.

Acest tip imbecil de aşa-zisă politică socială va crea, mai devreme sau mai târziu, probleme financiare CET-ului. Dar se pare că pe Ion Cîlea îl doare în cot de acest lucru. De curând, preşedintele CJ a insistat pe noi angajări pentru că, vezi Doamne, are datorii din campania electorală. Cîlea trebuie să stopeze aceste practici extrem de păguboase pentru Perla Coroanei - CET Govora, dacă nu vrea să rămână în istoria judeţului cu porecla: Cîlea Groparul CET-ului. Și pentru a demonstra că deţinem informaţii exacte ale angajărilor politice, mai dăm un exemplu: Sebi Veţeleanu, fostul viceprimar al municipiului, este mai nou consilierul directorului Cocleţ de la Termoficare Urbană. Ce mama naibii tangenţă are fostul ziarist Veţeleanu cu activitatea de termoficare? Ce sfaturi îi poate da Veţeleanu inginerului Cocleţ, pe teme de termoficare urbană? Adevărul este că, pentru sprijinul acordat USL în Consiliul Local Râmnicu Vâlcea de către UNPR, şomerului Veţeleanu i s-a asigurat o sinecură...

(Va urma)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

  • PUBLICITATE

  • TRUSTUL 3 CONSTRUCTII
  • PARTENERI MEDIA

  • © 2023 Ziarul de Valcea. Toate drepturile rezervate.

    Web Design by DowMedia

    Ne gasiti si pe