Prefectul Mircea Nadolu a solicitat Guvernului alocarea sumei de 1,2 milioane lei

luni, 27 august 2012

• În vederea refacerii unor obiective de infrastructură din comuna Muereasca,

Prefectul Mircea Nadolu a solicitat Guvernului alocarea sumei de 1,2 milioane lei

În data de 22 august 2012, Prefectul judeţului Vâlcea, Mircea Nadolu, împreună cu vicepreşedintele Consiliului Judeţean Vâlcea, Bogdan Pistol, şi primarul localităţii Muereasca, s-au deplasat în localitatea Muereasca pentru inventarierea obiectivelor de infrastructură afectate de calamităţile naturale produse în anul 2012 şi identificarea unor soluţii pentru refacerea acestora. În urma deplasării în teren s-au constatat următoarele situaţii deosebite: pe drumul judeţean DJ 658 Gura Văii - Muereasca - Mânăstirea Frăsinei s-au produs alunecări de teren ce au afectat platforma drumului, existând pericolul de pierdere a stabilităţii drumului, fapt ce ar conduce la închiderea totală a circulaţiei către Mânăstirea Frăsinei, unul din monumentele arhitectonice care dă noi dimensiuni acestor meleaguri, atracţie a numeroşi turişti autohtoni şi străini; alunecarea de teren din satul Șuta care s-a accentuat pe fondul excesului de umiditate din primăvara anului 2012, a afectat platforma drumului comunal Șuta - Băile Olăneşti pe o lungime de 40 ml, determinând îngustarea părţii carosabile cu 70%. Având în vedere că alunecarea este activă, acest lucru poate determina distrugerea în totalitate a platformei drumului comunal (un număr de 17 gospodării putând rămâne izolate) precum şi afectarea unui numar de trei gospodării, adiacente perimetrului afectat.

Urmare acestor situaţii deosebit de alarmante şi datorita costurilor de refacere a obiectivelor afectate care depăşesc posibilităţile de finanţare existente la nivelul bugetului propriu al judeţului şi al autorităţii locale, prefectul Mircea Nadolu, împreună cu vicepreşedintele Consiliului Judeţean Vâlcea, Bogdan Pistol, au concluzionat cu privire la necesitatea întocmirii unui proiect de hotărâre de Guvern. În acest sens, în data de 23 august 2012 a fost înaintat Ministerului Administraţiei şi Internelor proiectul de hotărâre de Guvern care prevede alocarea sumei de 1,24 milioane de lei din fondul de intervenţie la dispoziţia Guvernului, prevăzut în bugetul de stat pe anul 2012, în vederea refacerii obiectivelor de infrastructură menţionate, situate pe raza comunei Muereasca. Tot în cursul zilei de 22 august 2012, comisia menţionată s-a deplasat pe drumul Grui - Pripoara, variantă care asigura legătura între comuna Muereasca şi oraşul Băile Olăneşti, pe o distanţă de doar 8 km. Astfel, a avut loc o întâlnire de lucru în oraşul Băile Olăneşti, la care a participat şi primarul Sorin Vasilache, în cadrul căreia s-a concluzionat cu privire la necesitatea amenajării acestui drum. Astfel, se va conferi o importanţă turistică deosebită zonei, turiştii din staţiunea Băile Olăneşti putând vizita mânăstirea Frăsinei, pe această variantă scurtă, comparativ cu traseul actual prin municipiul Rm. Vâlcea.

În perioada următoare autorităţile locale din cele două localităţi: Băile Olăneşti şi Muereasca, cu sprijinul Instituţiei Prefectului judeţului Vâlcea şi Consiliului Judeţean Vâlcea, vor demara lucrările de amenajare a acestui drum. Tot în cadrul întâlnirii s-a discutat şi despre posibilitatea amenajării drumului Muereasca - Roştea - Călimăneşti, astfel încât turismul balneoclimateric din Băile Olăneşti să poată fi completat cu turismul monahal din comuna Muereasca (Mânăstirea Frăsinei) şi oraşul Călimăneşti (mânăstirile Cozia, Turnu, Stănişoara), urmând ca în perioada următoare să fie organizată o noua întâlnire de lucru, pe această temă, la care va participa şi primarul oraşului Călimăneşti. Se doreşte înfiinţarea, în următorii 2 ani, a unui traseu turistic care să cuprindă Mănăstirea Turnu, Mănăstirea Cozia, Călimăneşti, Mănăstirea Frăsinei, Muereasca şi Băile Olăneşti.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

  • PUBLICITATE

  • https://www.mocanuvicentiu.ro/
  • PARTENERI MEDIA

  • © 2024 Ziarul de Valcea. Toate drepturile rezervate.

    Web Design by DowMedia

    Ne gasiti si pe