Pierderile Oltchim din primul semestru au crescut de 2,5 ori

joi, 16 august 2012

Pierderile Oltchim din primul semestru au crescut de 2,5 ori

Combinatul chimic Oltchim Râmnicu Vâlcea a raportat pierderi de 188,23 milioane lei în primul semestru, în creştere de peste 2,5 ori faţă de aceeaşi perioadă a anului anterior, când a înregistrat pierderi de 70,29 milioane lei.

Potrivit raportărilor companiei transmise Bursei de Valori Bucureşti /BVB/, veniturile totale au scăzut la jumătate, de la un miliard lei la 533,99 milioane lei, iar cheltuielile totale au scăzut de la 1,075 miliarde lei la 722,23 milioane lei.ÔÇ¿ÔÇ¿Cifra de afaceri netă a scăzut în perioada menţionată de la 915,24 milioane lei la 540,61 milioane lei. La finalul primului semestru, compania avea creanţe de încasat de 146,11 milioane lei şi datorii de 2,6 miliarde lei.

ÔÇ¿Autorităţile române s-au angajat faţă de instituţiile financiare internaţionale să lanseze privatizarea majoritară a companiei Oltchim până în 26 septembrie, când board-ul FMI va analiza acordul cu România.ÔÇ¿ÔÇ¿Ofertele de privatizare pentru combinatul din Râmnicu Vâlcea trebuie depuse până la data de 13 septembrie 2012, iar licitaţia propriu-zisă va avea loc în ziua următoare.ÔÇ¿ÔÇ¿La sfârşitul lunii aprilie, Comisia Europeană /CE/ a aprobat conversia în acţiuni a creanţelor Oltchim la AVAS, dar din cauza faptului că această operaţiune nu s-a făcut în timp util privatizarea combinatului a fost amânată pentru luna septembrie a acestui an. ÔÇ¿ÔÇ¿Acţionarul majoritar al Oltchim este Ministerul Economiei, cu 54,8062% din acţiuni.
ÔÇ¿

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

  • PUBLICITATE

  • https://www.mocanuvicentiu.ro/
  • PARTENERI MEDIA

  • © 2024 Ziarul de Valcea. Toate drepturile rezervate.

    Web Design by DowMedia

    Ne gasiti si pe