Oltchim are trei medaliate la Londra

luni, 13 august 2012

Oltchim are trei medaliate la Londra

Bulatovic şi Jovanovic au reuşit să cucerească argintul cu naţionala Muntenegrului • Navarro a luat bronzul cu Spania după o finală dramatică în faţa Coreei de Sud

CS Oltchim Râmnicu Vâlcea are trei sportive medaliate la Jocurile Olimpice de la Londra. Handbalistele Bulatovic şi Jovanovic s-au întors cu ,edaliile de argint după finala contra Norvegiei, în timp ce Silvia Navarro are argintul după finala mică dramatică pe carte Spania a jucat-o în faţa Coreei de Sud. Toate cele trei handbaliste care vor fi antrenate la Vâlcea de Jakob Vestergaard se alătură lotului peste fix o săptămână.

Arbitraj jenant în marea finală

Muntenegru a sperat să câştige aurul la Jocurile Olimpice dar a jucat în permanenţă contra unei formaţii a Norvegiei în mare formă dar şi a unui arbitraj părtinitor care le-a ajutat în permanenţă pe nordice. Formaţia chimistelor Jovanovic şi Bulatovic a început mai bine, a condus cu 4-2 dar Norvcegia a revenit rapid, a egalat şi apoi a preluat conducerea pe care avea să o păstreze pe tot parcursul întâlnirii, La pauză a fost 13-10 pentru gruparea din Nordul Europei. În partea a doua a întâlnirii ex-iugoslavele au început cursa de urmărire şi au reuşit să egaleze la 19 cu un sfert de oră înainte de final, chiar dacă au jucat aproape în permanenţă în inferioritate, chiar şi cu două jucătoare. Până la urmă Norvegia s-a impus cu 26-23, beneficiind din plin de sprijinul arbitrilor. Muntenegru a rămas cu argintul după o partidă în care Bulatovic a marcat de 10 ori în timp ce Jpvanovic a punctat şi ea de trei ori.

ÔÇ¿Două reprize de prelungiri pentru Navarro

Spania a pornit ca favorită în finala pentru medaliile de bronz contra Coreei de Sud. Ca de obicei, chimista Silvia Navarro a intrat ca titulară în poarta ibericelor şi şi-a făcut datoria şi de această dată, având 15 intervenţii reuşite. Românca Mihaela Ciobanu, care a evoluat şi pentru selecţionata tricoloră de 79 de ori, a intrat şi ea pentru aruncările de la şapte metri ale asiaticelor şi a reuşit să apere nu mai puţin de patru dintre ele. Cele 60 de minute ale întâlnirii au fost dramatice. Spania a avut meciul în mână dar Coreea a egalat la 24 şi a avut şansa să se impună dar a marcat cu o secundă înainte de terminarea timpului regulamentar. După 24-24 au fost două reprize de prelungiri dar şi ele s-au terminat nedecis. Au urmat alte zece minute de foc, în care Spania a câştigat, în final cu 31-29.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Ultimele stiri

  • PUBLICITATE

  • https://www.mocanuvicentiu.ro/
  • PARTENERI MEDIA

  • © 2024 Ziarul de Valcea. Toate drepturile rezervate.

    Web Design by DowMedia

    Ne gasiti si pe