Interviu cu Ștefan Prală, secretar general adjunct al PDL Vâlcea

joi, 30 august 2012

• Interviu cu Ștefan Prală, secretar general adjunct al PDL Vâlcea:

“Nu am avut nici o discuţie cu vreo formaţiune politică privind plecarea mea din PDL”

• Ce activităţi politice aţi derulat în utlima perioadă la nivelul organizaţiei judeţene a PDL Vâlcea?

Ștefan Prală: “Am ţinut legăturile cu organizaţiile teritoriale ale partidului, am avut întâlniri la Horezu şi la Pietrari. Am avut o întâlnire cu tinerii la Câineni. Am reuşit să port mai multe dialoguri în localităţi privind promovarea unor oameni care să completeze locurile în Biroul Permanent Judeţean al PDL Vâlcea. Eu consider că este foarte important să atragem oameni şi să mobilizăm oameni care să se implice în viaţa politică, nu oameni care să fie spectatori şi să dorească o funcţie pe hârtie şi să nu facă nimic. Din păcate, am constatat că mulţi dintre ei nu au figurat decât pe hârtie şi nu s-au implicat în viaţa politică. În timpul acesta, alţii, care nu erau în funcţii de conducere, oameni pregătiţi şi din punct de vedere profesional, dar ancoraţi foarte bine la realitatea politică şi greutăţile prin care trece PDL, au fost alături şi consider că aceşti oameni merită să fie promovaţi pentru că au demonstrat că pot să facă muncă politică şi pot să aducă un plus la nivelul partidului. Este foarte important să nu pierdem oameni. La fel de important este să atragem oameni şi, în acelaşi timp, să facem totul să revină oameni în partid. În acest ultim caz, mă refer la oamenii dezamăgiţi sau care n-au vrut să se mai implice. Unii au avut chiar dorinţa de a demisiona. Repet, este important ca oamenii de valoare să-i ţinem aproape şi să căutăm să îi aducem înapoi pe cei care au refuzat să mai activeze în partid. Dar am speranţa că lucrurile, determinate de oamenii valoroşi din partid, se vor schimba în bine”.

• Se zvonea după alegerile locale că veţi pleca din PDL. Este adevărat acest lucru?

Ștefan Prală: “Niciodată nu am purtat vreo discuţie cu nimeni despre plecarea mea din partid. Niciodată nu mi-am negociat ceva privind plecarea mea din partid. Nu am avut nici o discuţie de acest gen, nici cu PSD, nici cu PNL, nici cu PC, cu nici o formaţiune politică. Eu întotdeauna mi-am văzut de treaba mea şi consider că mi-am făcut treaba bine. M-am achitat de datoriile pe care le-am avut în această organizaţie politică şi încă mai sper că lucrurile se îndreaptă. Recunosc că acum nu sunt aşa cum mi-aş dori sau cum şi-ar dori mulţi dintre colegii mei, dar am speranţa că făcând eforturi mai multe vom ajunge acolo unde ne dorim să fim. Tocmai această speranţă mă ţine aproape de această echipă şi faptul că m-am ataşat de mulţi dintre oamenii din teritoriu, pe care îi consider foarte serioşi. Sunt oameni care, prin eforturile pe care le-au făcut, prin devotamentul de care au dat dovadă şi modul în care au ştiut să lucreze, mă determină să rămân alături de ei şi să construim o echipă care să aibă un cuvânt de spus în politica vâlceană”.

• Vă menţineţi intenţia de a candida pe un post de parlamentar la alegerile din toamnă?

Ștefan Prală: “Niciodată nu m-am dat înapoi de la luptă. Întotdeauna am dovedit că sunt un luptător, ştiind ce vreau. Nu am cedat niciodată să-mi exprim această dorinţă şi să acţionez ca atare. Dacă partidul va hotărî, voi candida pentru un colegiu parlamentar. Cred că la începutul lunii septembrie se va lua o decizie finală în acest sens în PDL Vâlcea. Dar încă nu ştim câte colegii vor fi şi nu ştim ce tip de vot va fi. Nimic nu e previzibil în politica actuală. Nu ştim dacă va mai fi vot uninominal, ca în 2008. Nu ştim dacă va fi vot mixt, uninominal şi pe liste. Important este că în organizaţie sunt oameni valoroşi care să candideze pe toate colegiile electorale. Important este să stabilească fiecare unde are şanse mai mari”.

• La Consiliu Judeţean cum vă implicaţi?

Ștefan Prală: “În calitate de consilier judeţean mă implic în activitatea administrativă a judeţului Vâlcea. Este de datoria noastră, pentru că am fost aleşi de oameni. Particip la mai multe şedinţe de consilii locale de prin teritoriu pentru a cunoaşte mai bine problemele localităţilor şi pentru a le rezolva apoi la nivelul Consiliului Judeţean Vâlcea”.

• Credeţi că a fost oportună iniţierea referendumului pentru demiterea preşedintelui Traian Băsescu?

Ștefan Prală: “Este o pierdere pentru români faptul că s-au cheltuit foarte mulţi bani pe acest referendum inutil. Preşedintele interimar Crin Antonescu a încălcat Constituţia pentru că participat la toate manifestările politice, a făcut foarte multe lucruri care contraveneau Constituţiei. Nu spun că Traian Băsescu este imaculat, dar preşedintele este ales pe un mandat de cinci ani, iar după această perioadă lumea va judeca, prin votul care îl va da la alegerile prezidenţiale. Acum oamenii au început să înţeleagă mult mai bine realitatea pe care o trăiesc. USL-ul a adus această criză pe scena politică a ţării care a determinat o influenţă negativă în mediul economic. Pe aceşti oameni de la USL nu i-a interesat ca poporul să trăiască mai bine”.

• Susţineţi ideea coagulării forţelor politice de dreapta?

Ștefan Prală: “Cred în necesitatea existenţei pe scena politica a acestei alianţe cu Iniţiativa Civică de Centru Dreapta, Noua Republică şi celelalte partide. În construcţia asta eu am încredere şi cred că va reprezenta o soluţie bună pentru România”.

• În calitate de director al Hidroserv Vâlcea, vă întreb cum este afectată activitatea societăţii de insolvenţa Hidroelectrica?

Ștefan Prală: “Este afectată Hidroelectrica şi, implicit, Hidroserv din cauza secetei prelungite. Este al doilea an de secetă prelungită. Am avut reduceri de personal, doar prin pensionări, însă nu este suficient pentru că avem un număr de personal la o activitate redusă la jumătate. Facem eforturi susţinute pentru a menţine personalul şi a plăti salariile. Comparativ cu celelalte Hidroserv-uri din ţară, la Vâlcea există cele mai mici salarii. Insolvenţa Hidroelectrica a creat un impact negativ în mediul economic în sensul că băncile nu mai acordă credite. Am redus la Hidroserv Vâlcea cheltuielile la maxim. Nu există în prezent posibilitate de finanţare a unor investiţii noi”.

(Petre Coman)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

  • PUBLICITATE

  • https://www.mocanuvicentiu.ro/
  • PARTENERI MEDIA

  • © 2024 Ziarul de Valcea. Toate drepturile rezervate.

    Web Design by DowMedia

    Ne gasiti si pe