Ana Maria Pătru “trage tareÔÇ£ pentru firmele lui Sebastian Ghiţă, prietenul premierului Victor Ponta

joi, 2 august 2012

Preşedintele Autorităţii Electorale Permanente i-a pupat din mers pe pedelişti:

Ana Maria Pătru “trage tareÔÇ£ pentru firmele lui Sebastian Ghiţă, prietenul premierului Victor Ponta

Vâlceanca Ana Maria Pătru, preşedintele Autorităţii Electorale Permanente, revine în atenţia opiniei publice naţionale. Ana Maria Pătru a coordonat, în mod dubios, o procedură de negociere privind achiziţia unui soft care poate depista votul multiplu de la referendumul pentru demiterea preşedintelui Traian Băsescu. Problema a apărut când a fost declarată câştigătoare - XOR IT Systems ÔÇô o companie în spatele căreia se află controversatul om de afaceri Sebastian Ghiţă, un apropiat al primului ministru Victor Ponta. Este de-acum evident că, prin astfel de “gesturiÔÇ£, Ana Maria Pătru încearcă să câştige bunăvoinţa actualei Puteri pentru anumite favoruri, gen: păstrarea în funcţia de director al Sucursalei de Protocol ÔÇô Olăneşti a mamei sale, Maria Bercea.

Nouă firme au fost invitate să participe la licitaţie. Dintre acestea doar patru au depus toată documentaţia în timp util, până la 26 iulie, la ora 14.00. A câştigat firma care a dat preţul cel mai mic. Astfel softul a fost cumpărat cu puţin peste 1,97 milioane de lei, fără TVA, aproape jumătate din suma care era destinată achiziţionării acestuia. Conform unui comunicat de presă postat pe site-ul instituţiei, la data de 30 iulie 2012 "a fost finalizată procedura de negociere fără publicare a unui anunţ de participare pentru achiziţia de servicii de arhivare electronică a listelor electorale, extragerea bazei de date textuale şi sistem de gestionare a arhivei electronice generate cu ocazia referendumului naţional din data de 29 iulie 2012 pentru demiterea Preşedintelui României".

Probleme la softul câştigător

Softul este dat de către firma XOR IT Systems, la preţul de 1.973.550 lei, fără TVA. Suma bugetată cu această destinaţie a fost 3.345.000 lei, fără TVA. Pe surse am aflat, însă, că softul celor de la XOR IT Systems are mari probleme la partea de programare.

Conform AEP, transportul listelor electorale se va realiza cu mijloace auto specializate pentru transport de valori, iar întregul proces de arhivare electronică a listelor electorale va fi supravegheat video. Potrivit legislaţiei privind stabilirea măsurilor tehnico-organizatorice privind referendumul naţional din data de 29 iulie 2012 pentru demiterea Preşedintelui României, Autoritatea Electorală Permanentă are obligaţia să verifice listele electorale utilizate în secţiile de votare, în vederea depistării eventualelor voturi multiple. Potrivit prevederilor legale, BEC va înainta copiile listelor electorale permanente, respectiv tabelele electorale utilizate în cadrul secţiilor de votare AEP, care le va verifica în vederea depistării eventualelor voturi multiple, în termen de 60 de zile de la data referendumului. În situaţia în care AEP va constata existenţa unor persoane care şi-au exercitat votul de mai multe ori va sesiza organele de urmărire penală, în speţă IGPR, în vederea tragerii la răspundere. Legea 3/2000 prevede ca pedeapsa în cazul persoanei care votează fără a avea acest drept ori alegătorului care votează de mai multe ori în ziua referendumului este închisoare de la şase luni la cinci ani.

ÔÇ¿Detalii despre firma agreată de Ana Maria Pătru, XOR IT Systems

ÔÇ¿Potrivit www.hotnews.ro, acţionarii XOR IT Systems sunt firmele: Olionvest Holdings LTD (din Cipru) cu 61% din acţiuni, Cardiplan Investments LTD (Cipru) - 24% din acţiuni şi Rizea Dan-Ionuţ - 15% din acţiuni. Conform datelor de la Ministerul de Finanţe, XOR IT Systems a înregistrat anul trecut un profit net de 567.578 lei. Firma avea un număr mediu de salariaţi de 105 persoane şi datorii totale de 43.100.865 lei. Spre comparaţie, în 2010, compania a avut un profit net de 401.179 lei, un număr mediu de anagajaţi de 141 persoane şi datorii totale de 7.678.078 lei.

Din mai multe înregistrări din Monitorul Oficial din anii 2009 şi 2010, reprezentantul legal al celor două firme cipriote acţionare la XOR IT Systems este Bogdan Padiu, actualul director general al Teamnet Internaţional, o firmă din grupul Asessoft, care este controlat de omul de afaceri Sebastian Ghiţă, patronul România TV şi un apropiat al premierului Victo Ponta. Potrivit ZF, Autoritatea Electorală Permanentă (AEP) a achiziţionat de la Teamnet Internaţional, cu doar trei zile înainte de alegerile locale din acest an, softul utilizat pentru numărarea voturilor exprimate, fără a organiza o licitaţie şi a publica anterior un anunţ de intenţie.

ÔÇ¿XOR IT Systems şi Teamnet Internaţional au aceeaşi adresă pentru sediile sociale:ÔÇ¿ÔÇ¿TeamNet Internaţional - Str. Splaiul Independenţei, No. 319,ÔÇ¿RIVER Place, RIVERVIEW House, etaj 8, Sector 6,
ÔÇ¿ÔÇ¿XOR IT System - SEMAPARC - Splaiul Independenţei nr. 319, OB 15ÔÇ¿sector 6, Bucuresti.

(Tiberiu Pîrnău)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

  • PUBLICITATE

  • https://www.mocanuvicentiu.ro/
  • PARTENERI MEDIA

  • © 2024 Ziarul de Valcea. Toate drepturile rezervate.

    Web Design by DowMedia

    Ne gasiti si pe