Alianţa unui clan din Bihor cu interlopii din Garda de Fier Vâlcea pentru “succesul” referendumului

luni, 20 august 2012

• Exploziv! Cum acţionau interlopii angajaţi de USL la referendum:

Alianţa unui clan din Bihor cu interlopii din Garda de Fier Vâlcea pentru “succesul” referendumului

• Bogdan Cristian Măgurean, reprezentantul clanului Neguş din Bihor, este principalul “actor” acuzat de DIICOT de mai multe infracţiuni

Deputatul PNL Teodor Atanasiu şi Dumitru Samson, fiul vitreg al ministrului apărării, Corneliui Dobriţoiu au fost interceptaţi când puneau la cale fraudarea alegerilor de la referendum. DNA susţine că aceştia plăteau interlopii cu cu bani negri. Potrivit dosarului DNA, deputatul PNL Teodor Atanasiu a plătit interlopului Gheorghe Grosu, printr-un intermediar, o parte din banii pentru ajutorul dat la referendum. Interlopul este o cunoştinţă veche a procurorilor DIICOT- Alba, care l-au trimis în judecată într-un dosar de crimă organizată. Potrivit acestora Gheorghe Grosu, zis Ghiţă Grosu, este căsătorit, are un copil minor, este fără ocupaţie, studii 2 clase (analfabet). Este recidivist. Iniţial s-a sustras urmăririi penale, însă ulterior s-a predat organelor de poliţie. Nu a recunoscut faptele săvârşite.

Gruparea interlopilor din Alba

DIICOT arată în rechizitoriul prin care l-au trimis în judecată acesta făcea parte dintr-o grupare infracţională condusă de Rus Raul Nicolae zis “Pricu” sau “Chioru”, Sibişean Mircea Claudiu zis “Calu” şi Sibişean Cosmin Stelian. La această grupare a aderat şi Grosu ghiţă alături de Radu Florin Valentin zis “Cronco”, Abraham Ștefan Iosif zis “Ioji”, Ciurar Marius Stelian zis “ Cocârlă”, Grosu Pătruţ Marius Mihai, fost “Bercea”, Necreală Marius Florin, Mondoc Alin, Berki Daniel, precum şi alte persoane folosite la acţiuni violente şi de intimidare. Gheorghe Grosu este un cunoscut interlop din Alba cercetat penal în mai multe dosare penale. Are o condamnare de cinci ani de închisoare pentru constituire şi aderarea la un grup infracţional organizat. Condamnarea a fost pronunţată, în primă instanţă de Tribunalul Vâlcea, în iunie 2012. Este unul dintre membrii de frunte ai grupării fraţilor Sibişean, trimişi în judecată la începutul anului 2006 pentru comiterea mai multor infracţiuni precum: iniţiere şi constituire grup infracţional organizat, tentativă de omor, lipsire de libertate în mod ilegal, tentativă şi instigare la lipsire de libertate în mod ilegal, lovire şi alte violenţe, proxenetism, perversiuni sexuale, şantaj, ultraj contra bunelor moravuri şi tulburarea ordinii şi liniştii publice.

Reţeaua interlopilor “mobiliza” alegătorii

“În înţelegere cu deputatul PNL Teodor Atanasiu, Dumitru Samson a apelat la sprijinul lui Bogdan Cristian Măgurean (cunoscut interlop din Cluj-Napoca, cu relaţii în diverse clanuri interlope) pentru ca, în schimbul unor sume de bani, să acţioneze în ziua referendumului pe două paliere: pe de o parte să mobilizeze alegătorii să se deplaseze la vot (în special persoane cu un nivel scăzut de educaţie), iar, pe de altă parte, să pregătească în toate marile localităţi de pe raza judeţelor Alba, Cluj, Sălaj, Bistriţa-Năsăud, Arad, Timiş grupuri de interlopi care să fie pregătiţi să intervină, la nevoie, în locaţiile unde se solicită sprijin”, se arată în referatul DNA.

Bogdan Cristian Măgurean şi legăturile cu judeţul Vâlcea

Bogdan Cristian Măgurean, alias Kamaz, face parte din clanul Neguş din Oradea. Este luptător de K1 şi organizator de gale sportive. Clanul este condus de Alexandru Markovics, zis “regele” Sanyi Neguş, aflat acum într-un penitenciar din Italia, unde a fost încarcerat pentru executarea unei pedepse de 18 ani pentru omor. După arestarea liderului, Bogdan Cristian Măgurean a fost avansat “Năşuţul” grupării. Clanul Neguş nu s-a limitat doar la judeţul Bihor, ci a format alianţe cu liderii lumii interlope din alte judeţe, ca de pildă Garda de Fier din Râmnicu Vâlcea, gruparea Frăţia din Craiova sau Spartanii lui Uţu Rohozneanu, zis “Împăratul”. În 2011, el a fost trimis în jduecată pentru mai multe infarcţiuni cu violenţă. Era vorba de reglări de conturi cu rivalii din lumea interlopă. Acuzaţiile vizau tentative de omor. La data de 9 august 2012, la mai bine de o săptămână după ce - potrivit procurorilor - ar fi “coordonat” fraudarea referendumului din sediul PNL Cluj, apare într-un scadal pe litoral. Presa relatează că Bogdan Măgurean a intrat în conflict cu personalul unui club de manele din Mamaia şi cu o parte dintre clienţi. Ei ar fi luat bătaie de la interlopii locali de origine turcă.

Acuzaţiile DNA aduse interlopilor

Cristian Bogdan Măgurean, reprezentant al unei societăţi comerciale de pază şi protecţie, în sarcina căruia s-au reţinut următoarele infracţiuni: cumpărare de influenţă; complicitate la promisiunea, oferirea sau darea de bani, bunuri sau alte foloase în scopul de a determina alegătorul să voteze în cadrul referendumului prevăzută în art. 26 Cod penal raportat la art. 54 alin. 1 din Legea 3/2000; asociere pentru săvârşirea de infracţiuni. În sarcina lui Gheorghe Grosu, Radu Stelian Rus şi Nicuşor Ștefan Hanzi s-au reţinut următoarele infracţiuni: complicitate la promisiunea, oferirea sau darea de bani, bunuri sau alte foloase în scopul de a determina alegătorul să voteze în cadrul referendumului, prevăzută în art. 26 Cod penal raportat la art. 54 alin. 1 din Legea 3/2000; asociere în vederea săvârşirii de infracţiuni.
Sursa: evz.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

  • PUBLICITATE

  • TRUSTUL 3 CONSTRUCTII
  • PARTENERI MEDIA

  • © 2023 Ziarul de Valcea. Toate drepturile rezervate.

    Web Design by DowMedia

    Ne gasiti si pe