Știu că la Vâlcea înfrângerile nu sunt tolerate

duminică, 29 iulie 2012

• Jakob Vestergaard e conştient de ce îl aşteaptă la Oltchim

“Știu că la Vâlcea înfrângerile nu sunt tolerate”

• tehnicianul danez spune că nu s-a consultat cu Anja Andersen când a ales să semneze cu formaţia olteană

Tehnicianul danez al Oltchimului, Jakob Vestergaard, a susţinut prima sa conferinţă de presă ca ÔÇ£principal” al campioanei României. Calc şi deloc grăbit, nordicul a răspuns la întrebările jurnaliştilot mai bine de 60 de minute şi a promis că va repeta astfel de întâlniri săptămânal. Jakob, aflat la prima experienţă în estul Europei, este decis să facă treabă bună la Vâlcea chiar dacă recunoaşte că nu va avea viaţă grea, în condiţiile în care la Oltchim înfrângerile sunt greu de digerat.

┬½ Nu am vorbit cu Anja Andersen┬½ 

- Domnule Vestergaard, sunteţi al doilea tehnician din Danemarca la Oltchim. Aţi discutat cu Anja Andersen înainte de a semna cu Vâlcea ?
- Sincer, nu am discutat cu Anja despre venirea mea la Oltchim. Nu am sunat-o nu m-a sunat. A fost numai şi numai decizia mea.
- La Oltchim au mai foist antrebori străini. Nici măcar unul nu a reuşit să îşi termine mandatul. Având în vedere această statistică, vă este teamă de ceea ce vă aşteaptă la Râmnicu Vâlcea ?
- Nu îmi e teamă deloc. Știu că alţi antrebori străini nu au reuşit la Oltchim dar eu ştiu de ce am venit. Am la dispoziţie un lot valoros, am venit să fac performanţă. Pentru mine este o nouă experienţă pe care o vreau una fericită. Știu că am ochi care mă privesc şi sunt curioşi să vadă ce fac da ram o echipă puternică pe care o antrenez.
- Cristina Vărzaru, pe care aţi antrenat-o la Viborg, spunea că acolo o înfrângere este considerată un lucru obişnuit, nimeni nu face un capăt de ţară- Tot Cristina mai declara că în România un insuuces este o catastrofă. Știaţi despre aceste diferenţe ?
- Știu că este o diferenţă de mantalitate între handbalul din Scandinavia şi cei de aici. Știu că există diferenţe mari în modul în care sunt privite înfrângerile. Eu îmi propun să nu pierdem niciun meci. Important este să câştigăm meciurile dificile iar dacă e să pierzi, atunci să pierzi o partidă care nu e decisivă şi atunci înfrângerea e uşor uitată.

┬½ ┬½Nu voi face experimente pe Oltchim ┬╗

- Sunteţi adeptul principiului că o jucătoare trebuie să joace pe mai mule posturi sau că trebuie să îşi facă datoria pe postul unde s-a consacrat ? Vă întreb pentru că Anja a cam făcut experimente la OltchimÔǪ
- Nu sunt adeptul experimentelor. Cred că o jucătoare trebuie să joace acolo unde ştie cel mai bine, pe postul pentru care s-a pregătit. O handbalistă ca Iulia Puşcaşu, de exemplu, joacă pe postul de extremă stânga, acolo trebuie să persevereze. Ce ar însemna să o iau să o pun să joace portar sau pivot. Nu are sens.
- Campionatul intern din România este unul modest, poate chiar slab. Veţi privi meciurile din Liga Naţională ca pe unele de pregătire pentru Liuga Campionilor ?
- Voi privi meciurile de campionat mai mult decât pe unele de antrenament, chiar dacă ştiu că întrecerea internă din România nu este la un nivel ridicat. Vor fi meciuri care trebuie câştigate. Sunt aici să fac handbal, aşa cum şi jucătoare sunt, vreau să duc handbalul la un alt nivel, cât de departe se poate. Mă aflu la Râmnicu Vâlcea şi pentru a crea spectacol. Anumite jucătoare care vor fi folosite în campionatul intern. Ca să dau numai exemplul lui Bulatovic care probabil nu va juca 60 de minute în championnat înainte de un meci nimportant in Liga Campionilor. Este un lucru obişnuit la mai toate echipele.┬½

┬½ ┬½Nu ştiu ce înseamnă şpagă ┬╗ 

- Avem destule handbaliste care joacă la Olimpiada de la Londra. Se vor alătura lotului abia în august, după Jocurile Olimpice. Aveţi timpul necesar pentru a pregăti aşa cum trebuie parcursul din Liga Campiuonilor ?
- Sper să avem timpul sugicient pentru a pregăti cu întreg lotul meciurile din Liga Campionilor. Important este ca fetele care sunt la Jocurile Olimpice să se întoarcă sănătoase, să fie apte de joc în momentul în care se vor alătura lotului Oltchimului. Sunt multe jucătoare noi şi e nevoie de timp pentru omogenizarea lotului.
- Ca o cuoriozitate, cunoaşteţi conceptul de ┬½şpagă┬½. Adică să plătiţi pentru un drept garantat de lege?
- Nu, sincer în Danemarca nu există în dicţionar aşa ceva. 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Ultimele stiri

  • PUBLICITATE

  • https://www.mocanuvicentiu.ro/
  • PARTENERI MEDIA

  • © 2024 Ziarul de Valcea. Toate drepturile rezervate.

    Web Design by DowMedia

    Ne gasiti si pe