Sparle si soparle 9 iulie 2012

luni, 9 iulie 2012

Sparle si soparle 9 iulie 2012

• Societatea Naţională a Lignitului Oltenia vrea să “fericească”, înainte de intrarea în linie dreaptă din toate punctele de vedere a Complexului Energetic Oltenia, mai multe firme prestatoare de servicii. Compania minieră lucrează de zor la atribuirea unui contract de 50 de milioane de euro, pe patru ani, până în 2016, care vizează închirierea de utilaje. Problema este, spun surse din cadrul companiei, că această licitaţie ar fi trebuit organizată spre sfârşitul anului, ceea ce ar fi făcut ca organizator să fie CE Oltenia, nu SNLO. Utilajele vor fi puse la dispoziţia unităţii în toate exploatările miniere care erau în subordinea SNLO, atât de pe raza judeţului Gorj, cât şi la Mehedinţi sau Vâlcea, unde fosta companie avea perimetre de exploatare. “Suma este enormă şi interesele sunt la fel de mari. Deşi licitaţia trebuia făcută spre sfârşitul anului, au devansat termenul.

Vor să se ocupe tot ei, directorii numiţi de fostul Guvern, de această licitaţie, pentru ca ea să ajungă la cine trebuie. Nu e niciun secret faptul că se învârt deja în jurul acestei licitaţii firme ale unor oameni de afaceri de pe la Mehedinţi”, a menţionat Ion Călinoiu, preşedintele Consiliului Judeţean Gorj (potrivit publicaţiei Gorj Exclusiv). Nu ar fi rău dacă în această problemă s-ar implica şi preşedintele de la Vâlcea, Ion Cîlea, având în vedere că o mare parte din suma vehiculată vizează exploatările miniere de la Berbeşti-Alunu.

• Prefectul de Vâlcea, Mircea Nadolu, este dezamăgit de comportamentul unuia dintre prietenii săi, pe care l-a ajutat foarte mult. Noi i-am atras atenţia în legătură cu “activităţileÔÇ£ insului respectiv, dar prefectul nu a vrut să creadă. Sau nu a fost lăsat!

• Sute de angajaţi ai URBAN au fost “sfătuiţi” să voteze cu Emilian Frâncu pentru a-şi păstra locurile de muncă. Acum, patronii URBAN vor şi ei bucata de felie promisă. Când le faceţi cadou Floreştilor curăţenia stradală, domnule primar?

• Un abuz fără margini se petrece în plin centrul Râmnicului. Fostul primar Romeo Rădulescu a plătit din bugetul local mai mule sute de mii de euro pentru construcţia Grădiniţei “Toţi Sfinţii” şi pentru amenajarea unui loc de joacă pentru copii. Din păcate, acest loc de joacă funcţionează... doar câteva ore pe zi şi exclusiv pentru copii de la grădiniţa respectivă. În restul timpului, oamenii de la biserică închid porţile de la intrarea la locul de joacă, blocând astfel accesul tututor copiilor care doresc să intre. Este incredibil ce se întâmplă cu o investiţie din bani publici, iar primarul Frâncu trebuie să ia de urgenţă primele măsuri împotriva fariseilor de la Biserica “Toţi Sfinţii”!

• Dacă vă întrebaţi cu ce îşi omoară timpul afaceristul penal Nicolae Minea în închisoarea Colibaşi vă spunem noi: îl pune pe Marin Petru Coveianu să-i citească ultimele apariţii de cărţi şi articole despre legislaţia penală. Oricum are tot timpul din lume, pentru că până la eliberare Minea mai are de stat la închisoare fix... 2.887 de zile.

• Preşedintele Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie, judecătoarea Livia Doina Stanciu, a tras la sorţi, duminică, pe cei şapte judecători ce vor compune Biroul Electoral Central (BEC) pentru referendumul din 29 iulie, cei sapte magistraţi fiind de la secţiile civile şi de contencios ale ICCJ, informeaza Mediafax. Au fost alesi judecătorii: vâlceanul Dănuţ Cornoiu şi Alina Sorinela Macavei - de la Secţia I civilă, Gabriel Bogasiu şi Luiza Maria Paun - de la Secţia de contencios administrativ şi fiscal, precum şi Elena Cârcei, Aurelia Motea şi Tatiana Năstase - de la Secţia a II-a civilă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

  • PUBLICITATE

  • https://www.mocanuvicentiu.ro/
  • PARTENERI MEDIA

  • © 2024 Ziarul de Valcea. Toate drepturile rezervate.

    Web Design by DowMedia

    Ne gasiti si pe