Sparle si soparle 5 iulie 2012

joi, 5 iulie 2012

Sparle si soparle 5 iulie 2012

• Mare abrambureală la Administraţia Bazinală de Apă Olt! În doar o lună, directorul de aici a fost schimbat de trei ori. Ultima oară s-a întâmplat acest lucru în data de 4 iulie: “Conform deciziei nr. 326 din 04.07.2012 a Directorului General al Administratiei Nationale “Apele Romane” începând cu data respectivă Toma Boncan revine pe postul de director tehnic-Resurse de Apa la Adminstraţia Bazinală de Apă Olt. Începand cu data prezentei domnul director tehnic, ing. Ion Stoenescu se numeste director al Administratiei Bazinale de Apa Olt până la ocuparea prin concurs a postului.ÔÇ£

• Pe lângă preocupările absurde privind suspendarea preşedintelui Băsescu, Guvernul Ponta mai are câteva “griji supreme”: să aprobe... stemele unor localităţi. Aşa s-a întâmplat miercuri, când Executivul a avizat stema comunei Păuşeşti Măglaşi, din judeţul Vâlcea.

• Fostul primar al comunei Popeşti, Alin Popescu, are o înclinaţie specială spre lichidele lui Bachus pentru că altfel nu ne explicăm de ce acesta a decis anul trecut alocarea din bugetul local a sumei de peste 100 milioane de lei vechi pentru achiziţia... mai multor sticle de whisky şi vin. Acest abuz a fost repede identificat ca urmare a unui control al Curţii de Conturi, iar Alin Popescu a fost pus să plătească paguba.

• Procurori ai Parchetului de pe lângă Tribunalul Vâlcea au dispus, prin rechizitoriu, la data de 29.06.2012, trimiterea în judecată a inculpaţilor: Săndulescu Valentin, Mară Augustin, Mară Nina sub aspectul săvârşirii infracţiunii de evaziune fiscală şi fals în înscrisuri sub semnătură privată. În cursul lunii octombrie 2010, inculpaţii în calitate de administratori de fapt ai unei societăţi comerciale, au achiziţionat cereale de la diferite persoane din judeţele Timiş şi Mureş, întocmind în acest sens documente de provenienţă fictive, înregistrate în evidenţele primare ale societăţii, însă, au omis să evidenţieze în contabilitate operaţiunile comerciale şi veniturile realizate cu scopul de a se sustrage de la plata obligaţiilor fiscale. Prejudiciul cauzat bugetului consolidat al statului este în cuantum de 446.907 lei (105.033,49 euro).

• De numele fostului şef de carieră de la Berbeşti, Ion Milorad Cumpănăşoiu, se leagă mai multe afaceri nu tocmai curate de zeci de miliarde de lei. La SNLO Târgu Jiu s-au desfăşurat licitaţii dubioase (cu privire la alunecările de teren din 01.06.2012 şi 05.06.2012 de la Berbeşti), iar în comisia de licitaţie a fost nominalizat un singur membru al EMC Berbeşti: Ion Milorad Cumpănăşoiu. Vom reveni cu detalii! 

• Ștefan Prală se luptă din răsputeri să rămână în fotoliul călduţ de director al Hidroserv Râmnicu Vâlcea. Politrucul roşu devenit portocaliu tinde să se vopsească în albastru, culoarea Partidului Conservator. Pe surse am aflat că Prală a bătut deja palma cu conducerea centrală a partidului, liderii locali Giuran şi Gheorghe fiind puşi în faţa faptului împlinit. “ProfesionistulÔÇ£ de la Hidroserv speră că aşa va reuşi să-şi păstreze funcţia. Acesta mai mizează şi pe sprijinul deputatului liberal Cristian Buican, prieten de chermeze transpartinice “Mai vreau puţin, mai vreau un pic/ Să ridic de jos un plic / Să stau seara la balcon / În cerdac sub un neon / Spun poveşti de vânător / Cu prietenii - o mie / Îmi ridic o vilă ÔÇô mie / Continuarea: cine-o ştie...? ÔÇ£

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

  • PUBLICITATE

  • https://www.mocanuvicentiu.ro/
  • PARTENERI MEDIA

  • © 2024 Ziarul de Valcea. Toate drepturile rezervate.

    Web Design by DowMedia

    Ne gasiti si pe