Sparle si soparle 16 iulie 2012

luni, 16 iulie 2012

Sparle si soparle 16 iulie 2012

• Duminică, pe la orele prânzului, conducta principală de apă care leagă centrul Râmnicului de zonele Ostroveni şi 1 Mai şi care subtraversează râul Olăneşti a... cedat şi s-a spart. Mii de metri cubi de apă potabilă s-au revărsat direct în Olăneşti, fără să existe prin preajmă vreo echipă de intervenţie de la societatea Apavil sau Primăria Râmnicului. Cine va plăti domnilor Emilian Frâncu şi Cristian Jianu (director Apavil) toate aceste pierderi?

• Noi limite ale indecenţei în spaţiul public: fostul procuror-şef al Parchetului Vâlcea şi actualul consilier judeţean PP-DD, Teodor Trancă, a încasat anul trecut o sumă astronomică numai din pensie. Concret, potrivit ultimei declaraţii de avere, Trancă a ridicat în 2011 suma totală de 124.000 lei, ceea ce înseamnă o pensie lunară netă de peste 100 milioane de lei vechi. Acest venit uriaş este doar un vis pentru majoritatea absolută a pensionarilor, ceea ce demonstrează că legea pensiilor, adoptată anul trecut, a fost un mare “fâs”. Să nu mai punem la socoteală faptul că Teodor Trancă a fost suspendat din funcţie de CSM şi pe rolul instanţelor de judecată se află un proces de corupţie instrumentat de DNA.

• Primarul Emilian Frâncu scoate dintr-un buzunar şi bagă într-altul. Bani publici?! Singurul mijloc de informare în masă, agreat de Primăria Râmnicu Vâlcea pentru a fi partener media la Sărbătorile Imnului Naţional din perioada 28-29 iulie, este: Televiziunea Vâlcea Unu. Ce întâmplare, ce minune! Și când te gândeşti, că primarul în funcţie nici nu are vreo legătură cu această televiziune... Curat, murdar, coane Măndele!

• Este suspectă atribuirea de către Primăria Râmnicului a contractului de proiectare a lucrării “Reabilitarea şi modernizarea ştrandului din Ostroveni”. Spunem suspectă pentru că firma care a câştigat licitaţia (SC Modvest Construct 2000 SRL Piteşti) a oferit un preţ de 3 miliarde de lei vechi, în condiţiile în care valoarea estimată era dublă, de peste 6,5 milirade de lei vechi. În cursul anului trecut, firma din Piteşti cu doar 20 de angajaţi a realizat venituri de sub 10 miliarde de lei vechi şi a avut datorii de 3,5 miliarde de lei vechi. Vom monitoriza cu maximă atenţie derularea acestui contract!

• La sfârşit de săptămână, tinerii pedelişti au socializat, la iarbă verde, la Câineni. Ștefan Prală, proprietarul locaţiei de vacanţă, a fost o gazdă perfectă, cel puţin aşa ne-au “şoptit la urecheÔÇ£ tinerii pedelişti, îmbrăcaţi în tricouri albe - mulate, că doar “Vara asta se poartă alb!ÔÇ£ Tot aici s-au pus la cale acţiunile în care vor fi implicaţi tinerii pedelişti vâlceni, în contextul referendumului pentru demiterea preşedintelui Traian Băsescu.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

  • PUBLICITATE

  • https://www.mocanuvicentiu.ro/
  • PARTENERI MEDIA

  • © 2024 Ziarul de Valcea. Toate drepturile rezervate.

    Web Design by DowMedia

    Ne gasiti si pe