Scrisoare către ministrul Chiţoiu şi către ruda sa Avan din Păuşeşti

luni, 9 iulie 2012

Scrisoare către ministrul Chiţoiu şi către ruda sa Avan din Păuşeşti

Tiberiu Pîrnău

Nu m-aş fi aplecat niciodată asupra unui personaj insignifiant cum este viceprimarul liberal de la Păuşeşti Otăsău, Cătălin Avan. Ce m-a determinat să scriu acum primul şi ultimul articol despre acest individ de joasă speţă sunt ameninţările acestuia duse la extrem. Avan acesta este un indivit cu-adevărat grobian, o ţaţă masculină isterică şi cu pretenţii de mare domn. În fond nu este decât un ipochimen jalnic ce se agaţă cu disperare de o funcţie, acea de viceprimar al unei comune micuţă, îmbătrânită, fără prea multă putere economică.

Ava(r)nul acesta le-a devenit extrem de antipatic locuitorilor din Păuşeşti Otăsău. Având în vedere apropierea mea sufletească de această comună, prin rudele din partea mamei care locuiesc în localitate, am găsit că este firesc să adopt o atitudine tranşantă în ceea ce-l priveşte pe individul atât de hulit de aproape o comunitate întreagă. Las la o parte problemele de imoralitate ale viceprimarului liberal, dar în urma investigaţiilor noastre am ajuns la concluzia că Avan a condus de facto Primăria Păuşeşti. În ultimii ani, primarul Pîrvulescu a fost un fel de glugă de coceni, un biet personaj pe sfori. Un fel de marionetă! Avan nu iubeşte comuna Păuşeşti, el iubeşte parvenirea economică. Mai pe şleau: banul!

Nu am avut nevoie de multe zile ca să ajungem la această concluzie. Orice control al unei instituţii cu atribuţii în domeniu ar releva probleme economice în mandatul 2000-2004. Dar să fie ei sănătoşi! Că nu e Avan nici primul, nici ultimul viceprimar care se îmbogăţeşte în patru ani, în administraţia publică locală. Ceea ce m-a impulsionat să mă implic în această campanie electorală, domnule Avan, este atitudinea dumneavoastră faţă de colegii din Consiliul Local, faţă de unii cetăţeni care nu vă simpatizează şi faţă de ziariştii care nu v-au pupat în fund. Aţi avut o atitudine golănească, de ins “şcolitÔÇ£ pe maidan. Nu aţi dat dovadă că aveţi cei şapte ani de şcoală, de bune maniere nu mai vorbesc.

V-am văzut personal cum v-aţi desfăşurat la şedinţa de învestire a primarului şi a Consiliului Local. A fost un show penibil şi gotesc! Nu v-am înţeles, lucrurile erau aranjate deja să fiţi viceprimar, era limpede ca lumina zilei. Iar dumneavoastră, domnule Avan, aţi fost, din nefericire, personajul principal. Nervos din cale afară aţi cam înjurat pe toată lumea: de la consilierii locali adversari până la ziariştii care “au îndrăznitÔÇ£ să filmeze şedinţa. L-aţi ameninţat continuu pe consilierul PSD Ciuculescu (de votul căruia depindea numirea în funcţia de viceprimar), de altfel omul vă tot ruga să încetaţi. Am fost acolo, am văzut, am auzit! Puteţi să negaţi?
Nu a fost de-ajuns că aveaţi asigurări de la colegii liberali, că s-au rezolvat lucrurile la Vâlcea, în USL, şi veţi fi viceprimar, a trebuit să mai mergeţi şi la biroul domnului preşedinte al PSD Vâlcea, Ion Cîlea, să vă dezbrăcaţi de cămaşă, să-l înjuraţi şi să-l ameninţaţi. Cel puţin aşa au scris alţi ziarişti. Pe mine personal m-aţi acuzat că sunt plătit de un anume domn Covercă să scriu împotriva dvs. Vă anunţ că nu am vorbit niciodată cu acest domn şi nici nu am de gând să o fac. Știu bine afacerile pe care le puneaţi în scenă cu acest om de afaceri liberal din Păuşeşti Otăsău, când eraţi în relaţii bune!

Mie îmi pasă cu-adevărat ce se întâmplă cu Păuşeştiul. Acest lucru nu-l înţelegeţi dvs? Aveţi în cap numai bani, afaceri, combinaţii, credeţi că toată lumea e croită aşa? Nu ştiu dacă v-am lămurit în legătură cu intenţiile mele, dar vreau să vă spun că ultima ameninţare la adresa mea (că-mi veţi tăia cauciucurile la maşină dacă mai vin prin Păuşeşti) m-a făcut să-mi planific mai multe zile în comuna natală a părinţilor mei şi să fiu cu ochii pe aventurile dvs. politico-economice. E o promisiune şi un angajament! Aşadar, nu merge cu ameninţări! Oare ce ar spune ruda îndepărtată (din partea soţiei), domnul ministru Daniel Chiţoiu, despre atitudinea dvs., domnule Avan? Încetaţi să vă mai comportaţi ca o ţaţă masculină şi puneţi mâna pe treabă, la modul onest, spre binele celor care v-au votat, dar şi al celor care nu v-au dat votul! E mai bine aşa... 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

  • PUBLICITATE

  • https://www.mocanuvicentiu.ro/
  • PARTENERI MEDIA

  • © 2024 Ziarul de Valcea. Toate drepturile rezervate.

    Web Design by DowMedia

    Ne gasiti si pe