Roibu solicită din nou Primăriei Râmnicului amânarea la plată a unor datorii ale Oltchim

joi, 12 iulie 2012

• Acuzând dificultăţile prin care trece combinatul chimic,

Roibu solicită din nou Primăriei Râmnicului amânarea la plată a unor datorii ale Oltchim

Consilierii locali din Râmnicu Vâlcea sunt chemaţi joi, 12 iulie, pentru a aproba solicitarea primarului Emilian Frâncu şi a directorului Oltchim, Constantin Roibu, de acordare a unor înlesniri la plata impozitelor şi taxelor locale de către combinatul chimic. Astfel, se va aproba eşalonarea la plată a obligaţiilor fiscale în sumă totală de 823.000 lei datorate bugetului local de către OLTCHIM, ultima rată urmând a fi plătită până la data de 28 septembrie 2012. “Agentul economic motivează solicitarea din cauza problemelor financiare determinate de lipsa capitalului de lucru, fapt ce a determinat funcţionarea societăţii din data de 16 iunie 2012 la cota de avarie datorită limitării furnizării de energie electrică. Pentru garantarea înlesnirii solicitate, OLTCHIM propune o garanţie cu activele proprietatea Oltchim în valoare de 1,17 milioane lei, constituite deja ca garanţie reală mobiliară în favoarea Primăriei Râmnicului.

Chiar dacă Oltchim SA se confruntă în prezent cu o situaţie financiară nefavorabilă, a fost totuşi un agent economic cu un comportament fiscal foarte bun, până la această dată achitându-şi la termenele stabilite obligaţiile către bugetul local în anii fiscali anteriori, iar in anul 2012 a achitat la termenele stabilite prin HCL nr. 80/2012 primele două rate de eşalonare. Având în vedere că ultima rată aprobată din eşalonare a fost scadentă la data de 29 iunie 2012 şi nu a fost achitată, s-a procedat la emiterea somaţiei nr. 98040/2012. În cazul în care, s-ar continua procedurile de executare silită prin înfiinţarea popririi asupra conturilor bancare şi valorificarea garanţiilor, acest fapt ar genera imposibilitatea agentului economic de a-şi continua activitatea economică, cu consecinţe sociale deosebite”, a ţinut să precizeze viceprimarul Ion Gigi Matei în cadrul unui raport de specialitate.

În luna martie, Consiliul Local al municipiului Râmnicu Vâlcea a aprobat propunerea de eşalonare la plată pe trei luni a obligaţiilor fiscale datorate bugetului local la data de 31 martie 2012, de către OLTCHIM, în sumă de 1,23 milioane de lei. De asemenea, s-a aprobat constituirea unei garanţii ipotecare propusă OLTCHIM, în valoare de 1,3 milioane de lei. În data de 15 martie 2012, conducerea OLTCHIM a solicitat Primăriei Râmnicului acordarea de facilităţi la plata impozitelor şi taxelor locale scadente la sfârşitul lunii martie. Agentul economic a motivat solicitarea de funcţionarea redusă, sub 40% din capacitate, de o perioadă mare de timp şi că se confruntă cu probleme financiare care au condus la lipsa de lichidităţi pentru plata la scadenţă a datoriilor.

(Petre Coman)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Ultimele stiri

  • PUBLICITATE

  • https://www.mocanuvicentiu.ro/
  • PARTENERI MEDIA

  • © 2024 Ziarul de Valcea. Toate drepturile rezervate.

    Web Design by DowMedia

    Ne gasiti si pe