Referendumul pentru demiterea lui Traian Băsescu are loc pe 29 iulie

luni, 9 iulie 2012

• Suspendat de USL, UNPR, UDMR din funcţia de preşedinte

Referendumul pentru demiterea lui Traian Băsescu are loc pe 29 iulie

• “Pofta ce-a poftit!ÔÇ£ - Crin Antonescu este preşedintele interimar al României

Traian Basescu a fost suspendat din functia de presedinte al Romaniei cu 256 de voturi (mult mai mult decit necesarul de 217), dupa ce USL si-a atras suportul parlamentarilor UNPR, UDMR si al minoritatilor nationale. Traian Basescu va merge la referendum pe 29 iulie, cind va decide daca va fi demis sau va ramine in functia de presedinte. Este pentru a doua oara cind Traian Basescu este suspendat de Parlament (precedenta suspendare a fost in 2007). Pina la referendum, Crin Antonescu va fi presedinte interimar.

Presedintele Traian Basescu a declarat intr-o conferinta de presă, tinuta in urma votului princ are a fost suspendat, ca va merge la referendum pe 29 iulie, cind se va decide daca va fi demis sau va ramine in functia de presedinte. Seful statului spune ca a depus la Curtea Constitutionala o cerere de solutionare a conflictului juridic de natura constitutionala cu parlamentul doar pentru ca este dator sa epuizeze "toate solutiile constitutionale pentru descrierea unui abuz de acelasi tip ca cel din 2007". "Sunt putini presedinti care isi mentin procentul de 51% sustinere in electorat mai ales daca iti asumi alaturi de guvern si trecerea cu tara prin criza", a declarat seful statului.

Premierul Victor Ponta a anuntat vineri seara, in cadrul conferintei de presa comuna, ca familia sa a primit amenintari insa ca nu a considerat necesar sa faca public acest lucru. Premierul a precizat ca a sesizat strucurile acreditate si ca a primit protestia necesara. "Fac un apel la cealalta parte implicata in batalia politica sa revina la un mod normal de a face politica", a declarat Ponta in acest context. In cadrul conferintei de presa, premierul l-a asigurat pe presedintele interimar de sprijinul Guvernului. Crin Antonescu a reiterat ca, in calitate de presedinte interimar, va incerca sa foloseasca cat mai putin prerogativele prezidentiale adaugand ca se va retrage temporar din PNL pe durata interimatului.

Curtea Constitutionala, care trebuia sa dea un aviz consultativ, a luat o decizie prin care, practic, s-a spalat pe maini de orice responsabilitate, nedind nici un fel de aviz la cererea de suspendare. Votul din Parlament a avut loc pe fondul presiunilor tot mai intense venite din UE asupra USL, acuzata ca pune in pericol statul de drept.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

  • PUBLICITATE

  • https://www.mocanuvicentiu.ro/
  • PARTENERI MEDIA

  • © 2024 Ziarul de Valcea. Toate drepturile rezervate.

    Web Design by DowMedia

    Ne gasiti si pe