Preşedintele Grigore Răban are un comportament imoral şi dictatorial de neimaginat

duminică, 29 iulie 2012

• Noi acuzaţii curg din partea membrilor CAR Pensionari Vâlcea:

“Preşedintele Grigore Răban are un comportament imoral şi dictatorial de neimaginat”

Iată că tot mai mulţi membri din cadrul CAR Pensionari Vâlcea îşi exprimă nemulţumirea faţă de activitatea discreţionară şi abuzivă a preşedintelui Grigore Răban, după dezvăluirile din numerele trecute ale ziarului nostru făcute de pesnionarul Ion Ponov. Pensionarul Gheorghe Cararvan spune că “printre numeroşii membri ai CAR Pensionari Vâlcea care îl acuză pe preşedintele Grigore Răban de practici abuzive şi uneori acestea, fiind la limita legii, de încălcare a regulamentului de ordine interioară. Spre exemplu, la împrumutul de 1.000 lei făcut la CAR Pensionari Vâlcea, urmare a unei plăţi neefectuată la zi, Grigore Răban a dispus ilegal reţinerea sumei de 300 lei din Fondul de Contribuţie de Ajutor de Deces, încălcând grav prevederile articolului 26 din statutul de organizare şi funcţionare a CAR Pensionari Vâlcea. Conform articolului menţionat mai sus, preşedintele Răban avea obligaţia să mă informeze în scris despre această situaţie în termen de două luni, după care să înceapă reţinerea sumei datorate din Fondul de Cotizaţie şi nicidecum din Fondul de Contribuţie pentru Ajutor de Deces.

De asemenea, conform articolului 26 din statutul de organizare şi funcţionare a CAR Pensionari Vâlcea, suma datorată putea fi recuperată prin reţinere din pensie, lucru care nu s-ar fi întâmplat dacă eram înştiinţat la timp. Acest act samavolnic m-a obligat ca pe data de 19 iulie 2012 şi respectiv 20 iulie 2012 prin chitanţele cu nr. 0109561 şi respectiv cu nr. 0109626 să depun cumulat suma de 300 lei pentru ca eu să pot intra în legalitate şi să beneficiez de prevederile articolului 29, aliniatul B, unde se precizează drepturile şi se acordă pensionarilor în caz de deces. Având în vedere marile abuzuri comise de către Grigore Răban, îmi rezerv dreptul legal de a mă adresa unei instanţe judecătoreşti. De asemenea, vă relatez că abuzurile şi încălcarea legilor care guvernează România sunt în număr foarte mare, printre aceştia fiind şi preşedintele CAR Pensionari Vâlcea. În calitate de preşedinte, Grigore Răban are un comportament imoral, dictatorial de neimaginat cu pensionarii şi mai ales cu cei bolnavi şi săraci, fenomen căruia trebuie să i se pună capăt pentru totdeauna.

Adunările generale să se organizeze legal prin alegerea împuterniciţilor delegaţi, nu prin invitaţi, cum procedează ilegal Grigore Răban, care s-a înconjurat numai de elemente necinstite pornite pe dezmembrarea unităţii şi coeziunii în activităţile desfăşurate. Să renunţe la mesele ce le organizează cu unii pensionari din anturajul său, fără motive corecte şi cinstite. Îi recomand lui Grigore Răban să renunţe definitiv în a se crede că este o personalitate, că este de neînlocuit în funcţia ce o deţine şi să nu mai afirme că are studii superioare deoarece aceste informaţii sunt incorecte, sunt vise. Să renunţe în a obţine prin diverse forme care nu sunt credibile, legale, venituri lunare de 7.500 lei, folosind anumite sume pentru a-i cinsti pe cei care îl sprijină în activităţile sale necurate, abuzive, necinstite. Pentru a acoperi marile sume ce le câştigă lunar - fără dovada activităţii - recurge la întocmirea de ştate de plată separate, atât pentru el, cât şi pentru vicepreşedinte, contabil şef şi alte elemente care caută să ascundă lipsa de activitate. Pentru toate aceste grave abuzuri şi încălcări ale legilor, Grigore Răban trebuie să răspundă, luându-se măsura legală de demitere din funcţia ce o deţine, aceasta fiind hotărârea majorităţii covârşitoare a pensionarilor vâlceni”.

(Petre Coman)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

  • PUBLICITATE

  • https://www.mocanuvicentiu.ro/
  • PARTENERI MEDIA

  • © 2024 Ziarul de Valcea. Toate drepturile rezervate.

    Web Design by DowMedia

    Ne gasiti si pe