Poliţiştii vâlceni anchetează un tânăr care a comis 12 fapte de natură penală

joi, 26 iulie 2012

Poliţiştii vâlceni anchetează un tânăr care a comis 12 fapte de natură penală


În perioada lunilor ianuarie - mai 2012, poliţiştii vâlceni au fost sesizaţi cu privire la comiterea mai multor furturi din locuinţă, în zona 1 Mai din Râmnicu Vâlcea, care au fost înregistrate cu autori necunoscut. Pentru identificarea şi tragerea la răspundere a principalilor suspecţi, poliţiştii din cadrul Poliţiei municipiului Râmnicu Vâlcea - Biroul de Investigaţii Criminale au efectuat investigaţii şi activităţi specifice, reuşind în acest sens să restrângă cercul de suspecţi. Astfel că, în 24 iulie, poliţiştii vâlceni l-au identificat şi condus la sediul poliţiei pentru audieri pe P. Ionuţ, de 20 de ani, din municipiul Râmnicu Vâlcea, principalul suspect de comiterea furturilor. Din primele verificări ale anchetei penale s-a stabilit că tânărul a comis 12 fapte de furt calificat din locuinţe şi anexe gospodăreşti, sustrăgând în special cazane de fabricat ţuică, aparate de sudură, conductori şi unelte electrice. Prejudiciul total a fost estimat la aproximativ 6.000 lei. În continuare se efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de furt calificat şi pentru probarea întregii activităţi infracţionale, tânărul fiind cercetat în stare de libertate.

Accident rutier produs în comuna Măciuca, în care a fost implicat un biciclist

În data de 24 iulie, în jurul orei 08.10, C. Constantin, din comuna Măciuca, în timp ce se deplasa cu o bicicletă pe DN 67B, iar la km 90+50 m, în localitatea Măciuca, s-a angajat în traversarea drumului fără a se asigura şi a intrat cu bicicleta în aripa stânga faţă a unui autoturism marca Ford, condus de către P. Alin. În urma impactului, a rezultat rănirea lui C. Constantin, care a fost transportat la Spitalul orăşenesc Drăgăşani, unde i s-a stabilit diagnosticul de TCC acut închis. Conducătorii auto au fost testaţi cu aparatul etilotest, rezultatul fiind negativ. În cauză se efectuează cercetări pentru stabilirea cauzelor producerii accidentului.

Principalul suspect al unui furt din locuinţă şi-a recunoscut fapta

La data de 24 iulie, ora 13.40, poliţiştii Secţiei nr. 4 Poliţie Rurală Prundeni, au fost sesizaţi de către L. Mărioara, de 50 de ani, din comuna Scundu că în cursul săptămânii trecute, persoane necunoscute i-au sustras din locuinţă 1.700 lei. În temeiul sesizării, poliţiştii au efectuat cercetarea la faţa locului, iar coroborat cu investigaţiile întreprinse au reuşit identificarea făptuitorului, în persoana lui C. Ion, de 44 ani, din comuna Scundu. Bărbatul şi-a recunoscut fapta comisă şi a predat oamenilor legii 230 lei din prejudiciul cauzat. Pentru justa soluţionare a cauzei, s-a întocmit dosar de cercetare penală sub aspectul săvârşirii infracţiunii de furt calificat.

• Munca specialiştilor criminalişti dă roade:
S-a reuşit stabilirea identităţii principalului suspect al unui furt

La începutul lunii iulie, Poliţia oraşului Călimăneşti a fost sesizată de către G. George, în vârstă de 29 ani, din municipiul Bacău, în legătură cu faptul că în timp ce se afla staţionat într-o parcare a unei staţii de distribuţie carburanţi de pe DN7, în zona localităţii Călimăneşti-Căciulata, a constatat lipsa a 3000 lire engleze din autovehicul. S-a constituit o echipă operativă, care în urma cercetărilor a constatat următoarele: tânărul a plecat din Anglia cu destinaţia municipiul Bacău, conducând un autovehicul, asigurând totodată şi transportul în ţară pentru 9 persoane şi bagajele aferente. În timpul staţionării, conducătorul auto a observat lipsa sumei de bani, care era depozitată într-o haină din interiorul mijlocului de transport. Conducătorul auto a precizat oamenilor legii că pentru suma de bani, care i-a fost încredinţată pe încredere, nu deţine documente justificative sau care să ateste existenţa acesteia. În cauză a fost întocmit dosar penal faţă de autori necunoscuţi pentru comiterea infracţiunii de furt calificat. În urma exploatării criminalistice şi examinării dactiloscopice a urmelor papilare ridicate de la faţa locului, a fost identificat principalul suspect al infracţiunii de furt, în persoana lui N. Paul, de 31 de ani, din municipiul Bacău, persoana care era pasager în autovehicul, venind din Anglia. Ancheta penală în acest caz continuă faţă de tânăr pentru comiterea infracţiunii de furt calificat.

Viitorii şoferi, în atenţia poliţiştilor rutieri

Circulaţia rutieră necesită o atenţie deosebită, având în vedere dinamica accidentelor rutiere produse în ultimii ani. Fiecare persoană trebuie să fie conştientă că este datoare să adopte o conduită care îl protejează şi care îl ajută să prevină accidentarea celorlalţi participanţi la trafic. Conduita preventivă reprezintă acel comportament al individului care duce la sporirea siguranţei circulaţiei, la salvarea de vieţi omeneşti , la prevenirea evenimentelor rutiere şi la atenuarea consecinţelor acestor evenimente rutiere în care pot fi implicate toate categoriile de participanţi la trafic. Un număr de 63 accidente, ceea ce reprezintă 12% din totalul accidentelor înregistrate anul trecut, au fost produse de către conducători auto cu o vechime în conducere de aproximativ un an, ceea ce poate duce la concluzia că procesul de pregătire a viitorilor conducători auto ar putea fi îmbunătăţit prin prezentarea unor situaţii concrete de risc în trafic, imagini de la accidentele grave, pentru sensibilizarea şi conştientizarea viitorilor conducători auto. În contextul adoptării unor măsuri pentru reducerea victimizării din accidente rutiere, la data de 25 iulie, începând cu ora 09.00, Serviciul Rutier a desfăşurat o acţiune cu caracter preventiv la sediul Serviciului Regim Permise de Conducere şi Înmatriculare a Vehiculelor Vâlcea. Grupul ţintă al acestei activităţi a fost alcătuit din persoane care susţineau fie proba teoretică, fie cea practică pentru obţinerea permisului de conducere. Astfel, aproximativ 90 de persoane, în majoritate tineri, au primit peste 200 de materiale informativ preventive destinate conducătorilor auto. De asemenea, s-au purtat şi discuţii cu aceştia în vederea conştientizării pericolelor la care se expun, şi îi expun şi pe ceilalţi participanţi la trafic, dacă nu respectă regulile de circulaţie atunci când circulă pe drumurile publice.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

  • PUBLICITATE

  • https://www.mocanuvicentiu.ro/
  • PARTENERI MEDIA

  • © 2024 Ziarul de Valcea. Toate drepturile rezervate.

    Web Design by DowMedia

    Ne gasiti si pe