Ion Cîlea vrea să aducă Camera Agricolă în spaţiile clădirii Centrului Militar Judeţean

duminică, 29 iulie 2012

• După ce a evacuat Oficiul de Cadastru şi Publicitate Imobiliară,

Ion Cîlea vrea să aducă Camera Agricolă în spaţiile clădirii Centrului Militar Judeţean

Consilierii judeţeni sunt chemaţi în cursul acestei săptămâni să aprobe propunerea preşedintelui Ion Cîlea de dare în administrarea Camerei Agricole Judeţene Vâlcea a spaţiilor situate la etajul II (9 birouri) în imobilul “Centrul Militar Judeţean” din strada Maior V. Popescu. Aceste spaţii se află în domeniul public al judeţului Vâlcea. Camera Agricolă Judeţeană este o instituţie publică descentralizată, cu personalitate juridică, în subordinea Consiliului Judeţean Vâlcea şi în coordonarea tehnico-metodologică a Ministerului Agriculturii şi Dezvoltării Rurale, finanţată din venituri proprii şi subvenţii de la bugetul de stat. În cadrul instituţiei îşi desfăşoară activitatea 15 angajaţi, din care şapte specialişti care asigură asistenţă tehnică zonală pe raza judeţului.

Camera Agricolă Judeţeană va folosi bunurile date în administrare în următoarele condiţii: va păstra destinaţia iniţială a acestora; nu va închiria bunurile unor terţe persoane; va asigura exploatarea eficientă, în regim de continuitate şi de permanenţă a bunurilor care fac obiectul dării în administrare; la proiectarea, respectiv la executarea lucrărilor de orice natură care se realizează la aceste bunuri precum şi la recepţionarea acestora să respecte prescripţiile, normativele tehnice şi reglementările în vigoare; administratorul va suporta toate cheltuielile legate de separarea funcţională a celor două instituţii publice, precum şi cele privind compartimentarea spaţiului primit în administrare; va respecta condiţiile impuse de natura bunurilor (materiale cu regim special, condiţii de siguranţă în exploatare, protecţia mediului, condiţii privind folosirea şi conservarea patrimoniului); va efectua la timp lucrările de întreţinere şi reparaţii; va efectua lucrări de intervenţie la construcţia existentă, numai cu acordul proprietariului şi cu respectarea prevederilor legale; va folosi spaţiile, conform instrucţiunilor de exploatare prevăzute în cartea tehnică a construcţiei; administratorul va suporta cotă parte din cheltuielile aferente furnizării utilitătilor (apă,canal, energie electrică , energie termică, etc).

În luna martie din acest an, în urma deciziei fostului prefect Petre Ungureanu de a evacua Camera Agricolă Vâlcea din clădirea Instituţiei Prefectului, şeful de la Consiliul Judeţean Vâlcea, Ion Cîlea, i-a “răspuns” cu aceiaşi monedă şi a luat hotărârea să înceapă evacuarea sediului unde... funcţionează Oficiul de Cadastru şi Publicitate Imobiliară Vâlcea (instituţie guvernamentală şi care are reprezentant în Colegiul Prefectural). Astfel că CJ Vâlcea a aprobat la scurt timp revocarea dreptului de administrare al Oficiului de Cadastru şi Publicitate Imobiliară Vâlcea asupra unor spaţii situate la etajele II şi III din imobilul “Centrul Militar Judeţean”, care aparţin domeniului public al judeţului Vâlcea. După aproape şapte ani de administrare, cei de la OCPI Vâlcea s-au văzut nevoiţi să-şi caute un nou sediu pentru că termenul limită acordat de Ion Cîlea a expirat la data de 15 mai 2012. Mai trebuie să spunem că prin Hotărârea Consiliului Judeţean Vâlcea nr. 152 din 15 septembrie 2005, fostul preşedinte Dumitru Buşe a dat în administrarea Oficiului de Cadastru şi Publicitate Imobiliară Vâlcea unele spaţii situate la etajele II şi III din Centrul Militar Judeţean, care aparţin domeniului public al judeţului Vâlcea, în vederea desfăşurării activităţii.

(Petre Coman)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

  • PUBLICITATE

  • https://www.mocanuvicentiu.ro/
  • PARTENERI MEDIA

  • © 2024 Ziarul de Valcea. Toate drepturile rezervate.

    Web Design by DowMedia

    Ne gasiti si pe