|sâmbătă, iulie 2, 2022
  • Follow Us!

În comunele Popeşti, Livezi şi Roşiile, UNPR Vâlcea a câştigat funcţii în administraţie 

În comunele Popeşti, Livezi şi Roşiile, UNPR Vâlcea a câştigat funcţii în administraţie

UNPR a câştigat alegerile de primar în comuna Livezi. Doamna Alexandrina Ivancu a revenit pe postul pe care îl merită iar progresiştii au obţinut şi patru mandate de consilieri locali din cele 11. În şedinţa de constituire a consiliului local uneperistul Gheorghe Moşteanu a fost ales viceprimar cu scorul de 7 la 3 (unul din consilieri s-a abţinut de la vot). Populaţia din comuna Livezi este mulţumită de această alegere ambii progresiştii din conducerea primăriei având o mare experienţă administrativă şi multe lucrări efectuate împreună. UNPR are în Livezi şi 5 consilieri locali iar liderul judeţean al UNPR, deputatul Dan Mazilu este apreciat de întreaga localitate.

Unepristul Gheorghe Țîrcă este noul viceprimar al comunei Popeşti

Vineri, 29 iunie, la a doua tentativă de constituire a consiliului local din comuna Popeşti au fost prezenţi toţi cei 13 consilieri. În urma mustrărilor noastre de săptămâna trecută pesediştii şi liberalii şi-au asumat responsabilitatea de a depune jurământul de consilieri şi de a-şi alege viceprimarul. Au candidat Gheorghe Țîrcă de la UNPR şi Alin Popescu de la PSD. Au votat 13 consilieri locali. Uneperistul Țîrcă a câştigat cu scorul de 8-4. Liberalul Dan Popescu a preferat să nu voteze niciunul din candidaţi. Noul viceprimar al comunei are 34 de ani şi promite să facă o echipă profesionistă cu experimentatul primar Constantin Șerban. Deputatul Constantin Mazilu a transmis felicitările sale organizaţiei UNPR din Popeşti care a obţinut rezultate deosebite la alegerile locale. Sperăm ca noua echipă din Primăria Popeşti să rezolve rapid problema alimentării cu apă şi să reuşească să acopere în timpul cel mai scurt găurile de peste 20 de miliarde din buget făcute de inconştientul Alin Popescu. Reamintim că la primăria Popeşti o echipă de control a Curţii de Conturi a descoperit grave nereguli în ultimele zile iar fostul primar a fost nevoi deja să aducă de acasă peste o sută de milioane pentru a acoperi nişte lipsuri din gestiune.

Doru Constantin Diaconu a fost ales viceprimar în Roşiile

Susţinut de parlamentarul vâlcean şi de o mulţime de prieteni din mass media candidatul UNPR la primăria comunei Roşiile a reuşit să obţină un scor bun la alegerile din 10 iunie şi trei mandate de consilieri locali din cele 11 ale comunei. În şedinţa de constituire a consiliului local ce a avut loc miercuri, 27 iunie, după amiaza, după două tururi de scrutin şi în prezenţa unei numeroase delegaţii liberale de la centru care dorea alegerea unui viceprimar liberal şi a prefectului Mircea Nadolu, uneperistul Doru Constantin Diaconu a fost ales viceprimar al comunei, funcţie pe care de altfel a mai avut-o în perioada 2004-2008. El va face echipă cu primarul liberal Ștefan Marinescu, ambii având experienţă în administraţie şi în realizarea de proiecte edilitare. “ Recunosc că am avut emoţii, mai ales când, în turul doi, s-a deschis ultimul buletin de vot (scorul a fost de 6-5). Cunosc foarte bine problemele comunei dar şi salariaţii primăriei, îi cunosc şi stilul de lucru al actualului primar aşa că sunt sigur că mă voi adapta repede şi că voi face treabă bună împreună cu primarul. Mulţumesc tuturor consilierilor locali. Îmi voi începe activitatea în primărie de luni până atunci va trebui să îmi închid contractul de muncă actual” a declarat Constantin Diaconu. Din 2008 acesta este şeful de cabinet al deputatului Constantin Mazilu. Liderul judeţean al UNPR a declarat că este bucuros de succesul obţinut de subalternul său. “Am avut mereu încredere în Doru şi ştiu că va face totul cât mai responsabil. Se va strădui să fie eficient şi actualul primar chiar va avea un ajutor bun în persoana viceprimarului. De câte ori voi avea ocazia voi ajuta această echipă pentru că sunt apropiat de locuitorii comune Roşiile şi vin deseori la întâlniri cu aceştia.” Reamintim că în urmî cu patru ani în comuna Roşiile liberalii au obţinut o victorie mare: primar, viceprimar, 8 consilieri locali din 11 iar PSD nu a obţinut nici un consilier. Anul acesta PNL a obţinut doar primarul şi 3 consilieri locali.

Leave a Response