Hidroelectrica va fi scoasă de sub influenţa nefastă a “băieţilor deştepţiÔÇ£

joi, 12 iulie 2012

Ion Cîlea, preşedinte PSD Vâlcea:

Hidroelectrica va fi scoasă de sub influenţa nefastă a “băieţilor deştepţiÔÇ£

Încă de la instalarea sa, Guvernul Ponta a fost continuu atacat cu fumigene aruncate din orangeria pedelistă peste care s-a suprapus şi păienjenişul de intrigi cu care ne-a obişnuit Instituţia prezidenţială. Gâlceava alimentată copios de fariseii actualei opoziţii a avut un scop clar şi anume de a deturna Executivul din calea care duce spre descoperirea coteriilor cu care s-au ocupat guvernele anterioare. La rândul său, preşedintele Traian Băsescu, încă din clipa când l-a desemnat ca premier pe Victor Ponta, nu a urmărit decât să compromită orice iniţiativă sau demers ministerial folosindu-se de funcţionărimea numită politic de PDL în principalele instituţii ale statului.

Și unii şi alţii au dorit să şteargă imaginea fostelor guvernări ale căror măsuri anticriză s-au rezumat doar la amputarea salariilor şi pensiilor care au sărăcit mai mult de jumătate din populaţia ţării. De asemenea, prin lipsa oricărei intervenţii în susţinerea economiei reale, (cazul OLTCHIM este doar un exemplu), guvernele portocalii n-au făcut decât să provoace iureşul falimentelor şi creşterea neîncrederii populaţiei în instituţiile statului. Este notorie în acest sens situaţia lăsată de PDL la POȘTA ROMÂN─é unde s-au identificat fraude uriaşe. La fel în sistemul energetic unde fostul ministru Adriean Videanu a baleat boiereşte printre contractanţii de energie privilegiaţi. După cum tot fostului ministru Videanu i-a aparţinut şi decizia extrem de păguboasă pentru economia naţională de a fi aprobat să se exporte energie la preţul de 128 lei/Mw, în timp ce preţurile pe piaţa europeană erau cantonate la 220 lei/Mw. Abia acum, prin măsura radicală luată de Guvernul Ponta în direcţia reorganizării Hidroelectrica se urmăreşte scoaterea acestei Companii de sub influenţe nefaste şi, implicit, stabilitatea locurilor de muncă din sector.

Cu ce au mai fost “pricopsiţi” românii de fostele guverne ale PDL? Să luăm, de pildă, exemplul heirup-ismului cu care acestea au promovat direct acte normative prin asumarea răspunderii fără ca legi extrem de importante să fi fost în prealabil dezbătute în Parlament: la 22 iunie 2009 este asumată direct răspunderea guvernamentală pe Codul Civil şi Codul Penal; la 28 octombrie şi 14 decembrie 2010 se întâmplă acelaşi lucru cu Legea Educaţiei şi Legea ÔÇô cadru privind salarizarea unitară a funcţionarilor publici; în acelaşi mod, la 8 martie 2011 intră în vigoare noul Cod al Muncii. Acest iureş în folosirea repetată a asumării răspunderii a constituit un abuz guvernamental fără precedent.

Ni s-a vorbit până la saturaţie despre reforme imaginare pentru că reforme reale n-au existat. Ele s-au rezumat la incitarea între diferite categorii sociale, iar diversiunile au şters orice urme de guvernare iresponsabilă.
Centrul de comandă al unor astfel de guvernări avea toate ledurile aprinse la Palatul Cotroceni unde Traian Băsescu nu se vedea decât deasupra celorlalte puteri ale statului, el declarându-se, de altfel, nu ca preşedinte, ci ca “şef al statului”, noţiune care nu există în Constituţie. Tocmai de aceea, dispreţul, incompetenţa şi aroganţa politică nu puteau să meargă la nesfârşit. Noul prim ministru Victor Ponta a simţit nevoia imperioasă de a transmite un mesaj foarte clar privind hotărârea sa de a reinstaura drepturile democratice, de a eradica dispreţul şi infatuarea cu care largi categorii sociale au fost tratate sub oblăduirea lui Traian Băsescu de către oligarhia care se vedea etern instalată la pupitrele de comadă ale Puterii.

Momentul adevărului nu mai putea întârzia. El şi-a deschis porţile săptămâna trecută în Parlamentul României unde 256 de aleşi ai poporului au hotărât prin votul lor suspendarea preşedintelui Băsescu.

Dr.ing Ion Cîlea
Preşedintele Organizaţiei Judeţene Vâlcea a PSD

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

  • PUBLICITATE

  • https://www.mocanuvicentiu.ro/
  • PARTENERI MEDIA

  • © 2024 Ziarul de Valcea. Toate drepturile rezervate.

    Web Design by DowMedia

    Ne gasiti si pe