Guvernul USL adoptă măsuri în defavoarea populaţiei

joi, 12 iulie 2012

Deputatul Samoil Vîlcu:

Guvernul USL adoptă măsuri în defavoarea populaţiei

“Vom plăti mai mult la asigurările de sănătate”, a afirmat deputatul PDL Samoil Vîlcu, referindu-se la prevederile noului proiect de Lege a Sănătăţii promovat de Guvernul Ponta.
“Contribuţiile la sănătate plătite de către angajatori vor creşte din luna septembrie, ca urmare a proiectului promovat de Ministerul Sănătăţii. Va fi majorată baza de calcul a acestora, iar angajatorii care au angajaţi cu salarii medii sau mici vor fi primii afectaţi. Conform noului proiect de lege se va impune o cota de contribuţie calculată din 2117 lei (salariul mediu brut), indiferent de salariul real al angajatului. Având în vedere acest lucru, chiar şi în cazul tuturor salariilor mai mici de 2117 lei, angajatorul va fi obligat să plătească mai mult decât o face în prezent în contul asigurărilor de sănătate de bază, iar valoarea nu va fi deductibilă cum va fi în cazul asigurărilor de sănătate suplimentare.

Această măsură va lovi în majoritatea salariaţilor, va creşte numărul celor ce lucrează la negru şi nu va rezolva problemele cu care se confruntă sistemul de sănătate la ora actuală. Noul proiect nu prevede măsuri de creştere a finanţărilor în sistem şi nici pentru scăderea numărului de internări în spitale. De asemenea, soluţiile pentru scăderea cheltuielilor cu medicamentele lipsesc”, a afirmat deputatul PDL Samoil Vîlcu.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

  • PUBLICITATE

  • https://www.mocanuvicentiu.ro/
  • PARTENERI MEDIA

  • © 2024 Ziarul de Valcea. Toate drepturile rezervate.

    Web Design by DowMedia

    Ne gasiti si pe