Emilian Frâncu neagă că face “mişmaşuriÔÇ£ la licitaţiile publice

luni, 16 iulie 2012

Emilian Frâncu neagă că face “mişmaşuriÔÇ£ la licitaţiile publice

Ca urmare a materialului ”Prin ┬½clarificările┬╗ acceptate subit de instituţie, / Primarul Emilian Frâncu a modificat grosolan caietul de sarcini la un proiect european” apărut în ediţia de joi, 12 iulie 2012, a publica╚øiei Ziarul de Vâlcea, în virtutea dreptului la replică vă rog să publicaţi în ediţia ediţia viitoare a ziarului următorul material:

Procesul de transmitere de clarificări la solicitarea unei firme în timpul derulării unei proceduri de achiziţie publică este reglementat de OUG nr. 34/2006 şi HG nr. 925/2006, iar în situaţia încredinţării contractului privind serviciile de informare şi publicitate în cadrul proiectului ”Modernizare Parc Zăvoi” aceste acte normative au fost respectate întocmai.

Clarificările transmise la cerere au fost redactate de specialiştii din Direcţia Investiţii şi Achiziţii Publice şi apoi semnate de mine. Precizez că răspunsurile mi s-au părut a fi de bun-simţ şi argumentate, ele nefăcând altceva decât să clarifice anumite aspecte mărunte, care iniţial erau insuficient precizate sau puteau genera confuzii.

Ca urmare, acuzaţiile că am modificat ”substanţial” caietul de sarcini pentru a favoriza o firmă ”prietenă” care m-ar fi ajutat în campania electorală sunt false, aceste acuzaţii neregăsindu-se nici măcar în corpul articolului şi fiind, complet nefondat, expuse doar în titlul şi preambulul materialului de presă.

Emilian Frâncu
Primarul Municipiului

Angajaţii Primăriei au greşit flagrant în ceea ce priveşte atribuirea contractului de publicitate la proiectul “Modernizare Parc Zăvoi”

“Ziarul de VâlceaÔÇ£ vine în ajutorul primarului neexperimentat, iată, în proceduri privitoare la achiziţiile publice. Ne-am consultat cu mai mulţi specialişti în acest domeniu, atât de delicat, iar concluzia a fost unanimă: “Dacă ar avea cunostinţe minime în domeniul achiziţiilor publice, angajaţii Primăriei Râmnicu Vâlcea ar avea cunostinţă de prevederile art. 179 alin (4) din OUG 34/2006 cu modificările şi completările ulterioare "Orice modificare şi/sau completare a criteriilor de calificare şi selecţie precizate conform alin. (3) conduce la anularea procedurii de atribuire, cu excepţia modificărilor dispuse prin decizia Consiliului Naţional de Soluţionare a Contestaţiilor" ÔÇ¿Aşadar, dacă somnul primar Emilian Frâncu era nemulţumit de documentaţia de atribuire trebuia să anuleze acea procedura. Le recomandăm angajaţilor primăriei să studieze şi prevederile OUG 66/2011 ca să evalueze şi financiar acţiunile lor.ÔÇ£ ÔÇô acestea sunt precizările specialiştilor consultaţi de “Ziarul de VâlceaÔÇ£. Este foarte clar că procedura referitoare la încredinţarea contractului privind serviciile de informare şi publicitate în cadrul proiectului ”Modernizare Parc Zăvoi” trebuie reluată.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Ultimele stiri

  • PUBLICITATE

  • https://www.mocanuvicentiu.ro/
  • PARTENERI MEDIA

  • © 2024 Ziarul de Valcea. Toate drepturile rezervate.

    Web Design by DowMedia

    Ne gasiti si pe