Dumitru Persu a trădat PSD la Păuşeşti Otăsău

joi, 5 iulie 2012

Cine ar fi crezut că e posibil? Și-a şantajat un coleg de partid!

Dumitru Persu a trădat PSD la Păuşeşti Otăsău

• tinerii liberali l-au pus cu “botul pe labeÔÇ£ pe dinozaurul comunist

Poreclit “varanul” sau “dinozaurul” bătrânul activist (PCR, FDSN, FSN , PDSR, PSD) Dumitru Persu este considerat un animal politic capabil să miroase banul de la zeci de kilometri şi să facă jocurile în favoarea găştii din care face parte. Mulţi ani a fost un adversar redutabil al ţărăniştilor şi liberalilor din Vâlcea pe care i-a înjurat non stop şi de care şi-a bătut joc de fiecare dată când a avut ocazia. De aceea nu credeam că este posibil ca acest om să fie manipulat de nişte liberali. Manipulat în asemenea hal încât să îşi şantajeze un coleg de partid pentru a renunţa la o funcţie de viceprimar în favoarea unui liberal controversat.
Minunea s-a întâmplat luni, 2 iulie, la Păuşeşti Otăsău.

După cum am relatat în această comună USL a obţinut 6 mandate de consilieri din cele 11. Numai că din cele 6 doar 5 erau ocupate de liberali. Liberali care doreau realegerea lui Cătălin Avanu în funcţia de viceprimar. Nu vom explica în acest articol motivaţiile conducerii liberale de a susţine un om conflictual, care înjură prin primărie, care ameninţă, care are un comportament permanent de grobian, comportament văzut şi în şedinţa publică de luni (am înregistrat video şedinţa de consiliu local). Nu vom explica în acest număr nici motivaţiile liberalilor de a o avansa pe fiica acestuia, Codruţa Avan, în posturi în care ar trebui să se afle specialişti. Nu vom explica nici motivaţiile pentru care Avan a migrat în urmă cu ceva ani la PNL, nici cele pentru care primarul Pîrvulescu a migrat de la PC la PNL ( deşi toată comuna spune că motivul a fost angajarea ficei sale ca medic în Craiova, operaţiune pusă la cale de fostrul senator liberal Emilian Frîncu). Pe noi ne interesează însă cum a fost posibil ca liberalii să îl şantajeze pe Dumitru Persu. Unicul consilier PSD din Păuşeşti putea ajunge viceprimar. Iordan Ciuculescu îşi obţinuse sprijinul consilierilor UNPR ( 3), PAS (1), PDL(1). Aceştia nu puteau accepta realegerea lui Avan care a scos din minţi cetăţenii responsabili din comună. Liberalii au absentat de la două şedinţe de constituirea a consiliului local special pentru a putea face jocurile şi a-i obliga pe pesedişti să cedeze. Remarcăm şi tentativele omului de afaceri Dan Niţu care, de la distanţă a încercat să sprijine financiar operaţiunea de realegere a lui Avan.

Cum această variantă nu a ţinut s-a umblat la ...PERSU. Am fost prezenţi la şedinţa de luni şi am remarcat prezenţa prefectului Mircea Nadolu ( care de obicei nu participă la şedinţele ce nu au loc de prima dată) dar şi a unui “comandoÔÇ£ liberal format din trei oameni ai deputatului Buican, doi dintre aceştia fiindu-i fini. Însă doar unul din ei a făcut jocurile. Îl felicităm public pe tânărul consilier judeţean Victor Popescu. Nu pentru că l-a ajutat pe Avan. Aici a făcut o alegere în defavoarea cetăţenilor din Păuşeşti pentru că a sprijinit cel mai slab consilier din comună. Îl felicităm pe Victor Popescu, cel care a condus negocierile cu PSD, pentru că a fost în stare să îl determine pe varanul Persu să vină la această şedinţă, să stea în bancă lângă Iordan Ciuculescu, având în buzunar documentul redactat şi o ştampilat de retragere a sprijinului politic a acestuia. Lui Ciuculescu i s-a spus clar că dacă are curaj să candideze sau dacă nu îl votează pe Avan va fi exclus din Consiliu Local. În sală a fost adus şi următorul supleant de pe listă, domnul Liliac, pe care acelaşi Victor Popescu îl pregătise să voteze în favoarea lui Avan. Indiferent ce nivel scăzut intelectual are domnul Avan (fost cititor de contoare de gaze, cu liceu făcut la barieră), indiferent de viaţa lui privată, de lăcomia pentru bani, de modul nefast în care conduce despotic administraţia locală transformîndu-l pe primar într-o paiaţă, liberalii aveau tot dreptul să facă demersurile necesare pentru realegerea sa. În schimb Dumitru Persu nu putea să îşi şantajeze un coleg de partid să nu candideze la o funcţie de viceprimar, mai ales când ştia că acesta are şi şansa să o câştige. Trădarea lui Persu faţă de PSD, faţă de organizaţia locală din Păuşeşti, faţă de electoratul de stânga este o ruşine. În mod normal un partid serios l-ar exclude pentru că şi-a şantajat un coleg de partid. Noi nu îl condamnăm însă pe Persu pentru această trădare pentru că nu suntem membrii PSD. Vom face însă, de acum, toate eforturile pentru a descoperi arma prin care Victor Popescu l-a pus cu botul pe labe pe maleficul Persu şi l-a adus în Păuşeşti ca pe un căţeluş să execute comanda liberală. Cînd vom descoperi călcîiul vulnerabil al persanului acesta va fi terminat. E o problemă de timp...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

  • PUBLICITATE

  • https://www.mocanuvicentiu.ro/
  • PARTENERI MEDIA

  • © 2024 Ziarul de Valcea. Toate drepturile rezervate.

    Web Design by DowMedia

    Ne gasiti si pe