Sparle si soparle 18 iunie 2012

luni, 18 iunie 2012

Sparle si soparle 18 iunie 2012

• Toată lumea cunoaşte candidaţii care au ieşit primari în judeţul Vâlcea la alegerile locale din 10 iunie, însă puţini cunosc că, în unele cazuri, lupta electorală pentru primele locuri a fost foarte strânsă. Potrivit rezultatelor finale, la Râmnicu Vâlcea, doar 120 de voturi au stat între Romeo Rădulescu (clasat al doilea) şi Eusebiu Veţeleanu (aflat pe locul trei). La Băbeni, pedelistul Ștefan Bogdan a pierdut în faţa lui Ion Bîzîc (PNL) la doar 27 de voturi.

La Primăria oraşului Călimăneşti, fostul primar Ilie Amuzan se poate considera ghinionist pentru că a ratat la doar 54 de voturi (o scară de bloc) fotoliul de edil-şef în faţa doctorului Florinel Constantinescu. În schimb, la Ocnele Mari, Petre Iordache (PDL) este norocos pentru că s-a impus în faţa candidatului USL la 76 de voturi. Alte lupte strânse au fost în următoarele localităţi: Boişoara, Bujoreni, Copăceni (33 de voturi au făcut diferenţa), Făureşti, Ghioroiu, Glăvile, Goleşti (la 5 voturi), Lăcusteni, Lădeşti, Laloşu (la 6 voturi), Livezi, Mădulari, Mitrofani, Oteşani, Pesceana, Runcu, Stoileşti şi Voiceşti (la 14 voturi). La Voineasa remarcăm doar că fostul primar Gheorghe Dobrin a ieşit foarte şifonat pentru că a prins abia locul al treilea, cu doar 229 de voturi.

• La Biroul Electoral Central, un anume Lucian Nicolae Marin a depus o contestaţie împotriva preşedintelui Secţiei de votare nr. 1 Circumscripţia 75 din comuna Stoileşti. Reamintim că aici a fost declarat câştigător candidatul PSD Florin Iulian Ionescu, cu 46,5%, în timp ce primarul în funcţie, liberalul Marian Obogeanu, nu a reuşit să strângă decât 41,3% din voturi.

• Rămânem tot la rezulatele alegerilor locale şi subliniem că, la Consiliul Judeţean Vâlcea, alianţa “contra naturii” numită USL a obţinut acelaşi număr de mandate ca la alegerile din 2008, atunci când PNL şi PSD au reuşit să adune 21 de consilieri judeţeni. Singurul partid perdant a fost PDL, care a trebuit să “cedeze” patru fotolii de consilieri către UNPR şi Partidul Poporului - Dan Diaconescu Direct.

• A fost o campanie electorală grea, epuizantă din toate punctele de vedere. Politicienii implicaţi trup şi suflet în alegerile locale din luna aceasta au început să dea semne de oboseală. Avocatul Petre Grigore, candidatul UNPR la preşedinţia Consiliului Judeţean Vâlcea, a căzut secerat de un preinfarct. La ora actuală se află în afara oricărui pericol, internat la un spital din Bucureşti. Medicii l-au supus pe Grigore la o intervenţie chirurgicală de succes. Avocatul o va lăsa mai uşor cu politica în perioada următoare. Și deputatul PSD Aurel Vlădoiu se află în perioadă de refacere după o intervenţie chirugicală pe linie cardiologică. Amândurora le dorim însănătoşire grabnică!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Ultimele stiri

  • PUBLICITATE

  • https://www.mocanuvicentiu.ro/
  • PARTENERI MEDIA

  • © 2024 Ziarul de Valcea. Toate drepturile rezervate.

    Web Design by DowMedia

    Ne gasiti si pe